Jaro vann över Haka i målrik tillställning

Det var Haka som inledde matchen mot Jaro piggast, men Jakobstadslaget arbetade sig tillbaka in i matchen och tog över helt i den första halvleken.

Matchens första mål kom efter 17 spelade minuter. Kousidis slog en boll in till Markus Kronholm strax utanför straffområdesgränsen. Kronholm skarvade snyggt vidare bollen till en framrusande Adam Vidjeskog som slog in bollen på en helt tom yta i straffområdet. Paintsil mötte inlägget och placerade precist in bollen bakom Haka-målvakten Ville Kauppinen.

Fler mål än ett blev det inte i den första halvleken utan det dröjde till den 50 minuten förrän nästa mål såg dagens ljus.  Nikolaos Kousidis, som även var delaktig i förarbetet till öppningsmålet, slog en precis genomskärare som friställde Christian Eissele. Amerikanen Eissele gjorde inget misstag och placerade bollen säkert i mål.

Sju minuter efter att Jaro gått upp i 2-0-ledning mötte Kalle Multanen ett inlägg. Multanen, som minuterna tidigare sumpat ett friläge, mötte bollen perfekt med pannan och reducerade matchen till 2-1.

Haka lyckades även kvittera matchen i den 64 matchminuten då Jaakko Rantanen smekte in en frispark från 20 meter. Skottet gick in i nätmaskorna via stolpen och Jaromålvakten Emil Öhbergs ben.

Efter Hakas kvittering hittade Jaro ny energi och man återtog ledningen i den 69 minuten. Papa Niang slog ett vackert och precist inlägg som möttes av Christian Eissele. Eissele rundade målvakten Kauppinen före han bredsidade in bollen i mål.

Slutskedet i matchen blev dramatiskt då bland två röda kort såg dagens ljus. Adam Vidjeskog drog på sig sitt andra kort och förpassades till omklädningsrummet i den 73 minuten. 16 minuter senare var det Hakas tur att få en man utvisad då även Paavo Ahola fick sitt andra gula kort i matchen.

Före huvuddomare Lassi Siukkola visslade för full tid hann Jaro ännu göra ytterligare ett mål. Thomas Kula frispelade Seth Paintsil när matchuret visade 90 spelade minuter. Paintsil, som var sugen på att göra ytterligare ett mål i matchen, avfyrade bössan från straffområdesgränsen och slutresultatet 4-2 var ett faktum.

Det var såklart blandade känslor i de olika lägren efter matchen.
– Sättet på vilket vi kom igen på var härligt, Det är på det här sättet jag vill vinna, konstaterade Jaros tränare Calle Löf. 

Hakas tränare Keith Armstrong var såklart inte fullt lika glad.
- Jag säger inte att vi borde ha vunnit, men vi kunde ha vunnit. Vi gjorde ett dumt misstag vid 3-2. Vi borde bara ha hållit i bollen. Sedan var det en onödig andra varning av Ahola i ett ofarligt läge, men han är ännu ung, sade Armstrong.

4-2

18' Paintsil Seth 1-0
50' Eissele Christian 2-0
57' Multanen Kalle 2-1
64' Rantanen Jaakko 2-2
69' Eissele Christian 3-2
90' Paintsil Seth 4-2

FF Jaro

4 Milosavljevic Pavle
6 Kronholm Markus
70' Emet Jonas
7 Kula Thomas
9 Eissele Christian
79' Bamba Hassoma Bino
15 Moore Walter
16 Vidjeskog Adam 71'77'77'.
18 Kousidis Nikolaos 63'
67' Niang Papa Amadou
20 Sandström Oskar
21 Chantzopoulos Charalampos
25 Öhberg Emil
30 Paintsil Seth

Vaihtopelaajat
2 Bamba Hassoma Bino
8 Niang Papa Amadou
10 Emet Jonas
17 Larsson Kevin
22 Häggblom Patrik

FC HAKA

2 Starck Ville-Valtteri
3 Rantanen Jaakko 54'
4 Ahola Paavo 73'89'89'.
6 Latosaari Mikko-Petteri
10 Lähdesmäki Tuomas
61' Nganbe Jean Fridolin
14 Popovitch Anton
61' Basha Arlind
17 Multanen Kalle
21 Mäenpää Niilo
22 Mbachu Emenike Uchenna
34 Malundama Henri
35 Kauppinen Ville

Vaihtopelaajat
1 Karjanlahti Tuomas
5 Saarinen Juho
15 Basha Arlind
20 Nganbe Jean Fridolin
23 Tomas Diogo
27 Kyöstilä Jami