AC Oulu vahvempi Cupin ottelussa

FF Jaro joutui taipumaan AC Oululle Suomen Cupin ottelussa lukemin 1-3 (0-1). Axel Vidjeskogin ulosajo avauspuoliajalla vaikeutti Jaron päiväpuhdetta, mutta kovasti taistellut joukkue laittoi silti oululaiset tiukille.

FF Jaron avauskokoonpanossa oli pari muutosta edelliseen otteluun verrattuna. Jusa Ihalainen oli ottanut oikean puolustajan paikan, Jonas Emet oli keskikentällä ja Wilterlynd Inalien aloitti keskushyökkääjä.

Ottelu alkoi kovalla vauhdilla ja kentällä nähtiin kovaa taistelua heti alkuhetkistä lähtien. Kymmenen minuutin pelin jälkeen Jaro sai painetta vieraiden maalille ja sekä Axel Vidjeskog että Jonas Emet pääsivät laukomaan. Vidjeskogin laukaus pysähtyi puolustajaan ja jatkopallon laukoi Emet puolustajan jalkojen kautta kulmapotkuksi.

Seuranneesta kulmapotkusta nähtiin ottelun avausmaali, mutta sen iski vierailijat. Jaro menetti pallon kulmapotkun jälkeen pallon keskialueella ja vieraat iskivät nopeasti vastaan. Jere Aallikko pelattiin puolustuslinjan taakse ja Johan Brunell yritti katkaista Aallikon etenemisen, mutta Mikko Juusola vihelsi tilanteesta rangaistuspotkun. Loorents Hertsi laukoi rangaistuspotkun varmasti maaliin ja AC Oulu johti 0-1.

Avausmaalin jälkeen Jaro otti hallinnan kentällä ja kotijoukkue pystyi rakentamaan useita hyviä hyökkäyksiä, mutta vieraat pystyivät puolustamaan tilanteet hyvin.

Avauspuoliajan loppupuolella nähtiin dramatiikkaa, kun ensin Inalien sai iskun päähänsä ja hän jäi makaamaan kentän pintaan. Juusola antoi pelin jatkua ja hetken päästä Vidjeskog taklasi keskialueella varoituksen arvoisesti. Se oli Vidjeskogin päivän toinen varoitus ja Jaro joutui miesvajaalle jo aikaisessa vaiheessa ottelua.

Tauolle mentiin AC Oulun johtaessa 0-1.

Toiselle puoliajalle Jaro tuli yhden miehen vajauksesta huolimatta rohkeasti Jaron valmennus oli muuttanut ryhmitystä aavistuksen hyökkäävämmäksi. Kotijoukkue olikin alkupuolella hallitsevampi osapuoli.

AC Oulu pääsi kuitenkin iskemään ottelun seuraavan maalin, kun 58. minuutilla Aleksi Gullsten ja Jere Aallikko pelasivat hyvin yhteen vasemmalla laidalla ja Aallikko päätti hyökkäyksen laukomalla pallon tarkasti takakulmaan tilanteeksi 0-2.

Niklas Käcko haki vaihdoilla lisää virtaa kentälle, kun Otto Hirvonen ja Jim Myrevik korvasivat Jusa Ihalaisen ja Anthony Olusanyan.

Jaro ei tappioasemassa luovuttanut, vaan se jatkoi kavennusmaalin jahtaamista ja vieraiden maalilla nähtiin pari hyvää tilannetta. Lähimpänä oli Joni Remesaho, joka pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta Jim Myrevikin esityöstä, mutta laukaus suuntautui liiaksi päin maalivahti Tommi Lindholmia.

Pian Remesahon paikan jälkeen Jaro tuli maalin päähän. Myrevik ja Otto Hirvonen rakensivat oikealla laidalla hyvän hyökkäyksen, jonka päätteeksi Hirvonen antoi päätyrajalta syötön takaviistoon Inalienille, joka pääsi kääntymään topparin edessä ja laukoi pallon tarkasti alakulmaan ja lukemat olivat 1-3.

Jaro sai maalista lisää virtaa ja viisi minuuttia kavennuksen jälkeen tasoitus oli lähellä. Brunell antoi tarkan keskityksen maalille, jossa Remesaho pääsi puskemaan hyvästä paikasta, mutta hän ei saanut suunnattua palloa tolppien väliin.

Jaron aktiivinen ote jatkui ja alivoimasta huolimatta pallo pysyi pitkiä aikoja vieraiden kenttäpuoliskolla. Käcko teki lisää vaihtoja pelin edetessä ja terävästi pelikentille loukkaantumisen jälkeen palannut Jonas Emet teki tilaa Papa Niangille. Myös Darvin Chavez tuli erinomaisen ottelun pelanneen Samu Uusitalon tilalle keskuspuolustukseen vartti ennen loppua.

Viimeisellä kymmenminuuttisella rajusti töitä tehnyt Jaro alkoi selvästi väsyä ja vieraat kontrolloivat ottelun loppua. Vieraat ratkaisivat ottelun lopullisesti lisäajalla, kun Pekka Welling pääsi viimeistelmään vastahyökkäyksestä loppulukemiksi 1-3.

FF Jaron päävalmentaja Niklas Käcko näki ottelussa tappiosta huolimatta paljon hyvää.
– Ottelu oli tasainen aina punaiseen korttiin saakka. Mielestäni rangaistuspotku tuli vähän kevyesti. Mutta, kun tuomari viheltää rankkarin, niin se on rankkari. Toiselle puoliajalla vaihdoimme vähän ryhmistystä. Otimme mukaan toisen hyökkääjän ja pelasimme vain kolmella keskikenttäpelaajalla. Valitettavasti toinen maali tuli meidän kannaltamme vähän turhan nopeasti. Saimme kavennusmaalin ja loimme sen jälkeen tilanteita, mutta viimeisellä kymmenminuuttisella väsyimme. Mielestäni me pystyimme toiselle puoliajalla luomaan enemmän tilanteita kuin Oulu ja pääsimme tietyllä tavalla helpommin rangaistusalueelle.

Testisopimuksella Jarossa oleva Wilterlynd Inalienin otteissa Käcko näki hyvää, mutta myös parannettavaa.
– Inalien on nuori ja tekee paljon töitä, mutta hän on myös aavistuksen naiivi. Välillä hän oli liikaa pois niiltä alueilta, joilla hänen tulisi olla. Ehkä hän olisi myös voinut haistella irtopalloja paremmin. Hän teki maalin tänään, eikä maalin tarvitse olla aina laukaus yläkulmaan, vaan pallon voi myös sijoittaa tolpan viereen, Käcko kommentoi Inalienin otteita.

Käcko nosti esiin erityistesti Samu Uusitalon vakuuttavat otteet.
– Uusitalo oli vakuuttava. Sääli, että hänellä oli osuutensa avausmaalissa, mutta tuollaisia sattuu ja täytyy vain jatkaa peliä. Muuten häneltä virheetön peli, Käcko kehui nuorta keskuspuolustajaa.