Crona johdatti Jaron finaaliin

FF Jaro ei jättänyt Ykkösliigacupin välierissä mitään sattuman varaan ja marssi finaaliin kaatamalla JäPSin lukemin 4-0 (2-0). Ottelun hahmo oli Edvin Crona, joka teki ottelun kolme ensimmäistä maalia.

FF Jaro kohtasi Ykkösliigacupin välierissä JäPSin Tellushallissa. Panoksena oli paikka finaaliin ja tunnelma sekä kentällä että katsomossa oli ottelun alusta lähtien sen mukainen.

Jaron ensimmäinen vaarallinen hyökkäys nähtiin neljännellä minuutilla, kun Sami Sipolan ja Jim Myrevikin kautta pallo saatiin pelattua näppärästi Severi Kähköselle rangaistusalueen sisälle. Kähkösen laukaus kuitenkin peitettiin ja vierasjoukkue selvisi.

16. minuutilla JäPS järjesti kauniilla hyökkäyksellä loistavan paikan Irfan Sadikille, joka pääsi Jaron puolustuslinjan taakse. Emil Öhberg torjui kuitenkin painavan laukauksen ja Alex Ramsay puski irtopallon päädystä yli.

23. minuutilla Sipola lähetti keskityksen maalille ja Edvin Crona puski heittäytyen pallon vaarallisesti kohti takakulmaa, mutta pallo lipui puolisen metriä ohi Janne Laihon vartioiman maalin.

Heti perään Crona huudatti kotiyleisöä avausmaalin merkeissä. Jaron prässi toimi täydellisesti ja kotijoukkue otti vierailta tilan pois keskiakselilla ja Sergei Eremenko pääsi tökkäämään pallon Cronalle. Crona otti pari askelta eteenpäin ja laukoi reilusta 20 metristä pallon upeasti tolpan kautta verkon perukoille.

Pari minuuttia myöhemmin Jaro hyökkäsi nopeasti vastaan ja Myrevik syötti Kähköselle, joka ohitti alimman puolustajan ensimmäisellä kosketuksellaan. Kähkösen laukaus pienehköstä kulmasta meni kuitenkin sivuverkkoon.

29. minuutilla Alex Ramsay katkaisi hienosti vieraiden syötön keskiviivalla ja toppari lähti nopeaan vastahyökkäykseen. Ramsayn matala keskitys tuli pelaajien läpi taka-alueelle Cronalle, joka laukoi pallon vajaasta kymmenestä metristä hurjalla voimalla ylärimaan.

Jaro rakensi avausmaalin jälkeen paikkoja lähes liukuhihnalta. 31. minuutilla Jaro hyökkäsi vasemmalta, jonne Myrevik oli leikannut oikealta laidalta. Sotelo sai pelattua pallon päätyviivan tuntumaan Myrevikille, jonka keskitys tuli maalin eteen Remesaholle. Remesaho ei kuitenkaan kunnolla päässyt pallon päälle ja pusku muutamasta metristä meni yli.

34. minuutilla Jaro siirtyi kahden maalin johtoon ja maalintekijänä oli jälleen Edvin Crona. JäPS-puolustus antoi pahan harhasyötön ja Crona ehti palloon ennen maalivahti Laihoa. Pallo pomppasi Laihosta Cronalle, joka pääsi laukomaan pallon tyhjään maaliin rangaistusalueen rajalta ja peli oli 2-0.

Viisi minuuttia ennen taukoa nähtiin Jaron kannalta ikävä tilanne. Sami Sipolan antoi hyvän syötön rangaistusalueelle, jonne Myrevik rynnisti ja hän törmäsi kovalla voimalla Laihoon. Myrevikiä jouduttiin hoitamaan kentän pinnassa pitkään. Myrevik tuli vielä hetkeksi kentälle, mutta hänet joudttiin ottamaan vaihtoon ja tilalle tuli Albin Björkskog. Ottelun jälkeen Nikas Vidjeskog ei osannut sanoa Myrevikin vamman vakavuudesta.

JäPS sai luotua painetta Jaron päätyyn juuri ennen taukoa ja Emil Öhberg joutui kertaalleen torjumaan kovan laukauksen kulmapotkuksi. Tauolle mentiin Jaron johtaessa lukemin 2-0.

Jaro piti palloa pitkiä pätkiä toisen puoliajan alussa ja lopulta pallo löytyi JäPSin maalista. Kähkönen teki itsensi pelattavaksi keskialueella ja antoi sen jälkeen fantastisen pystysyötön Cronalle, joka eteni laukoi pallon tarkasti tolpan kautta sisään. Cronalle hattu täyteen ja peli oli 3-0. Maali syntyi 53. minuutilla.

Heti perään Jaro sahasi jälleen JäPSin puolustuksen auki ja Remesaho tarjoili Sotelolle loistavan paikan kymmeneen metriin, mutta argentiinalaisen oikean jalan laukaus karkasi pahasti yli.

63. minuutilla nähtiin illan neljäs osuma ja se oli Sergei Eremenkon käsialaa. Eremenko laukoi 25 metristä pallon upeasti takakulmaan ja Laiho pystyi seuraamaan vain katseellaan.

Jaro suoritti maalin jälkeen triplavaihdon. Kentälle tulivat Aron Bjonbäck, Antonio Hotta ja Markus Kronholm. Kentän jättivät Guillermo Sotelo, Joni Remesaho sekä ottelun hahmo Edvin Crona. 79. minuutilla Jaro teki kaksi vaihtoa lisää. Kähkönen ja Widjeskog tekivät tilaa Axel Sandstedtille ja Roni Björkskogille.

Jaron neljännen maalin jälkeen ottelusta katosi suurin vauhti ja loppu oli enemmän loppuvihellyksen odottelua. Eniten tunteita kuohutti Hedi Khayatin ruma taklaus, josta Alex Ramsay selvisi onneksi ilman vammaa.

Jaro järjesti lopussa vielä muutaman hyvän hyökkäyksen, mutta lisämaaleja ei nähty. Näin Jaro eteni finaaliin lukemin 4-0. Finaalissa vastaan asettuu SJK Akatamia ja ottelu pelataan Tellushallissa lauantaina 6.4..

Ottelun jälkeen Jaron päävalmentaja Niklas Vidjeskog oli syystäkin tyytyväinen omiensa esitykseen.
– Pelasimme tänään kokonaisuudessaan hyvän ottelun, eikä heikkoja hetkiä tullut. Puolustimme hyvin ja pallon kanssa olimme rauhallisia. Meillä oli hyvä energia alusta lähtien ja peli näytti siltä kuin oli tarkoituskin.

– Ottelutahtimme sopii nyt täydellisesti meille. Ensi viikolla pelaamme VPS:a vastaan, siitä viikon päästä on Ykkösliigacupin finaali, jonka jälkeen alkaakin sarja, Vidjeskog kertoi tyytyväisenä.

FF Jaro – JäPS 4-0