FF Jaro ja SJK pelasivat vauhdikkaan tasapelin

Play

Aktiivista ja vauhdikasta peliä esittänyt FF Jaro oli varsinkin avauspuoliajalla todella hyvässä pelivireessä. Ottelun ainoat maalit nähtiin kuitenkin toisella puoliajalla ja peli päättyi lukemiin 1-1 (0-0).

Heti ottelun alusta lähtien oli selvää, että Jaro pystyy haavoittamaan SJK:n puolustusta ja vieraat olivat ensimmäisellä puolituntisella ajoittain suurissa ongelmissa aggressiivisen ja nopean kotijoukkueen kanssa.

Ensimmäisellä minuutilla Seth Paintsil spurttasi helposti Anders Bååthin ja Richard Dormanin ohi. Paintsilin syöttö tuli loistavasti Kim Bölingille pilkun kohdalle, mutta Joel Mero blokkasi laukauksen.

Vartin kohdalla Jovovic pääsi boksin sisälle pallon kanssa, mutta hän kaatui eikä Toni Pohjoismäki nähnyt tilanteessa rangaistuspotkun arvoista rikettä. SJK:n puolustus kuitenkin haparoi seuraavassa tilanteessa ja Jovovic pääsi tökkäämään pallon maalia kohti, mutta pallo kimposi tolpasta takaisin kentälle. Jovovicin seuraavan laukauksen Mihkel Aksalu torjui maaliviivalta.

Pari minuuttia myöhemmin Jovovic voitti pääpallon ja Paintsil pääsi rangaistusalueen sisälle. Paintsil harhautti Dormanin ja laukoi tulisesti, mutta Aksalu torjui.

23. minuutlla Thomas Kulan fantastinen syöttö topparin ja laitapakin välistä vapautti Paintsilin rangaistusalueelle. Paintsil harhautti Dormanin jälleen kerran ja antoi päätyrajalta syötön maalin eteen. Johan Brunell oli noussut tilanteessa ylös ja pääsi yrittämään muutamasta metristä. Pallo pyöri pitkään aivan maaliviivan tuntumassa, mutta SJK selvisi kuin ihmeen kaupalla Aksalun johdolla.

Avauspuoliajan viimeinen vartti oli aavistuksen rauhallisempaa menoa, mutta Paintsil piti Dormanin kiireisenä puoliajan loppuun asti. Jaron pikakiituri sai pallon pariin kertaan maalille vaaralliselle alueelle, mutta vieraat pääsivät peittämään tilanteet.

Jaron hyökkäyksessä Sasa Jovovic pelasi erinomaisen puoliajan ja voitti suurimman osan kaksinkamppailuista ja jakoi palloa erinomaisesti omalle joukkueelle.

Juuri ennen taukoa SJK sai vapaapotkun aivan rangaistusalueen rajalta, kun Brunell joutui kaatamaan Aristote Mboman. Reuben Ayarna laukoi tulisesti, mutta Emil Öhberg torjui pallon kulmapotkuksi aivan riman alta.

Tauolle mentiin tilanteessa 0-0 ja kotiyleisö antoi Jarolle ansaitut suosionosoitukset erinomaisesta puoliajasta.

Heti toisen puoliajan alkuun SJK sai sivuvapaapotkun vasemmalta. Emile Paul Tendegin vapaapotku oli hyvä ja Dani Hatakka pääsi puskemaan, mutta Jaron onneksi pallo osui tolppaan ja lopputilanteen hoiti Öhberg.

Ottelun avausmaali nähtiin kuitenkin vieraiden päässä 51. minuutilla. Dormanin hankala ottelu jatkui, kun Paintsil riisti häneltä pallon ja eteni ja päätyrajalle. Paintsil sai hankalasta asennosta käännettyä syötön maalin eteen, jossa Jovovic kurotti pallon maaliin ja tilanne oli Jarolle 1-0.

SJK kuittasi tilanteen pari minuuttia myöhemmin. Christopher Mandiangu pelasi liiankin suurella itseluottamuksella keskialueella ja menetti pallon vaarallisesti. Maximo Tolonen eteni kohti rangaistusaluetta ja laukoi komean laukauksen aivan alakulmaan tilanteeksi 1-1.

Jaro joutui tekemään tunnin kohdalla kaksi vaihtoa. Takareittään pidellyt kentän parhaimpiin kuulunut Paintsil tuli vaihtoon ja hänet korvasi Severi Kähkönen. Myös Johan Brunell tuli vaihtoon ja hänen tilalleen kentälle tuli Toni Takamäki. Samassa ajassa SJK teki myös vaihdon, kun Dorman teki tilaa Joonas Sundmanille.

69. minuutilla Mandiangu ohitti Sundmanin ja antoi matalan pallon maalille, jossa Jovovic laukoi kohti etukulmaa, mutta pallo osui jälleen tolppaan.

Heti perään Milosavljevic epäonnistui katkossaan ja Tendeg vapautti Mboman puolittaiseen läpiajoon. Öhberg torjui puolittain ja Milosavljevic siivosi pallon maalin edestä väljemmille vesille.

Tomi Kärkkäinen teki kolmannen vaihtonsa kymmenen minuuttia ennen loppua, kun hyvän pelin pelannut Sjöstedt tuli vaihtoon ja hänen tilalleen Ilari Antila.

Kaksi minuuttia ennen loppua SJK oli lähellä voittomaalia. Tolonen sai hieman onnekkaasti laukaisupaikan 20 metristä ja Öhberg torjui hankalan, pomppivan laukauksen eteensä. Mboma oli ensimmäisenä irtopallossa, mutta Öhberg peitti tämän laukauksen.

Lisäajalla Antila pelasi hieman huolimattomasti pallon kanssa ja tuloksena oli SJK:n kulmapotku. Se olikin todella vaarallinen, mutta lopulta Jaron puolustus siivosi pallon maalin edestä.

Ottelu päättyi lukemiin 1-1.

Kärkkäinen tyytyväinen peli-ilmeeseen

FF Jaron päävalmentaja Tomi Kärkkäinen oli monelta osin tyytyväinen omiensa peliin.

– Tämä oli viihdyttävä ja yleisöystävällinen peli. Tulos taisi olla ihan oikeudenmukainen. Olemme halunneet keskittyä pallonhallintaan ja avauspuoliajalla pystyimme tekemään sitä. Toisella puoliajalla pakkamme hieman levisi. Silloinkin meillä oli paikkoja pitää palloa, mutta hieman hölmöilimme ja hukkasimme pallon turhissa paikoissa. SJK:n maali oli siitä hyvä esimerkki. Kuitenkin aina ottelun ollessa tasan, meillä oli ensimmäiset paikat ja olisimme voineet käyttää ne paremmin hyväksemme. Kaiken kaikkiaan peli-ilmeemme oli todella hyvä. Meillä on laadukas joukkue ja myös asenteen pitää olla kunnossa.

– Olen tänään hieman tyytyväisempi puolustamiseen kuin hyökkäämiseen. Puolustamisessakin tuli muutamia turhia juttuja, joita meidän täytyy katsoa videolta. Hyökkäyksessä olemme vähän turhan suoraviivaisia. Joudumme juoksemaan liian usein syvyyteen ja sitten pelaajilla kramppaa jalat. Meidän pitäisi useammin löytää jalka puolustuslinjan edestä, eikä aina mennä linjan taakse.

Debyyttinsä Jaro-paidassa tehnyt Kazuki Takahashi sai kehut valmentajalta.

– ”Kazu” tulee vielä parantamaan tästä, kun saa lisää pelejä alle joukkueen kanssa. Hän on hyvä riistäjä. Pallollisena hän laittoi palloa vähän turhan hanakasti puolustuslinjan taakse, mutta tämä oli häneltä hyvä suoritus, Kärkkäinen kommentoi.

Jarolla on jäljellä Suomen Cupissa vielä yksi ottelu. Se pelataan Kokkolassa KPV:a vastaan perjantaina 9.3. kello 19.00.