Jaro menetti kahden maalin johdon

Play

Jaro näytti ottavan vakuuttavan kotivoiton Hakasta, kun Christian Eissele laukoi Jaron 2-0-johtoon vartti ennen ottelun loppua. Kotiyleisön suureksi pettymykseksi Haka nousi kuitenkin Kalle Multasen kahdella maalilla tasoihin ja ottelu päättyi lukemiin 2-2 (0-0).

Kristian Heames oli tehnyt useita muutoksia Jaron kokoonpanoon. Markus Kronholm pelasi tänään oikeana puolustajana ja Thomas Kula sekä Georgios Katidis uurastivat keskikentän pohjalla. Christian Eissele oli siirtynyt keskikentälle hyökkäävään rooliin Joakim Häggblomin toimiessa keskushyökkääjänä.

Jaro aloitti ottelun todella terävästi ja kotijoukkueella oli ensimmäisen vartin aikana useita hyviä tilanteita siirtyä johtoon.

Ensimmäinen todellinen paikka nähtiin viiden minuutin jälkeen, kun Joni Remesaho pyörähti sivurajalla Ville-Valtteri Starckin ohi ja antoi matalan syötön maalin eteen. Häggblom ei päässyt kunnolla palloon, mutta pallo jäi muutamaan metriin Katidisille, joka laukoi pienestä kulmasta ohi.

Kymmenen minuutin kohdalla Kula antoi pystysyötön kohti Häggblomia ja pallo kimposi pienellä onnellakin Remesahon juoksulinjalle, mutta Remesaho ei pystynyt ohittamaan Karjanlahtea puolittaisessa läpiajossa.

18. minuutilla Thomas Kula laukoi loistavasti vapaapotkusta reilusta noin 25 metristä, mutta Karjanlahti torjui pallon kulmapotkuksi.

Jaro oli selvästi vaarallisempi joukkue koko avauspuoliajan ajan ja joukkue loi huomattavasti enemmän maalintekopaikkoja kuin kauden aiemmissa otteluissa.

Katidis oli avausminuuttien paikkansa jälkeen kahteen kertaan lähellä maalintekoa. Ensin mies nousi irtopallossa korkeimmalle ja puski kohti maalia, mutta Mikko-Petteri Latosaari sai maalin edessä päänsä pallon eteen. Jälkimmäisessä paikassa Katidis pääsi laukomaan noin 12 metristä ja pallo oli painumassa takakulmaan, mutta jälleen Latosaari pelasti Hakan.

Hakan koko avauspuoliajan ainoa tilanne oli sitäkin vaarallisempi. Vieraat käynnistivät nopean vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi Emenike antoi täydellisen keskityksen pilkun tuntumaan Kalle Multaselle, joka kuitenkin puski pallon reilusti yli avopaikasta.

Jaro siirtyi ottelussa johtoon 49. minuutilla, kun Juho Saariselle sattui paha virhe pallon kanssa ja Katidis pääsi ilmaiseksi tekopaikkaan ja sillä kertaa kreikkalaisen viimeistely oli loistava ja hän laukoi pallon varmasti alakulmaan.

Jaro jatkoi tilanteiden luomista myös maalin jälkeen, mutta viimeinen silaus jäi tilanteista puuttumaan. Hakan Emenike pääsi kertaalleen laukomaan tulisesti rangaistusalueen sisältä, mutta pallo viuhui ohi.

Hyvän ottelun pelannut Kronholm loukkasi itseään 20 minuuttia ennen loppua liukuessaan palloon ja loukkasi itseään sen verran pahasti, että joutui tulemaan vaihtoon. Kronholmin tilalle tuli Oskar Sandström.

Christian Eissele sai maalitilinsä auki Ykkösessä vartti ennen loppua ja näytti ratkaisevan ottelun lopullisesti. Maalin johtaneessa tilanteessa Katidis levitti hienosti vasemmalle Paintsilille, joka löysi Eisselen pilkun tuntumasta. Eissele siirsi pallon vielä oikealle jalalleen ja laukoi pienen kimmokkeen kautta pallon maaliin lukemiksi 2-0

Jaron kahden maalin johtoasemasta huolimatta peli oli kuitenkin kaikkea muuta kuin ohi. Viisi minuuttia Jaron johtomaalin jälkeen Kalle Multanen iski kauden viidennen maalinsa, kun hän jakoi Henri Malundaman keskityksen verkon perukoille.

Haka sai maalista lisää virtaa ja sai lisää painetta Jaron päähän. Tasoitus nähtiin 86. minuutilla, kun vaihdosta sisään tullut Axel Vidjeskog rikkoi Jaakko Rantasta rangaistusalueen kulmassa ja Toni Pohjoismäki osoitti palloa pilkulle. Multanen asteli pallon taakse ja laukoi varmasti pallon maaliin tilanteeksi 2-2.

Vaihdosta sisään tullut Kevin Larsson pääsi vielä lisäajalla erinomaiseen paikkaan, kun hän pääsi puskemaan Remesahon kovasta keskityksestä, mutta pallo suuntautui ohi.

Ottelu päättyi tasatulokseen ja se oli Jaron kolmas tasapeli kolmesta kotiottelusta. Ottelun lopussa Katidis sai vielä varoituksen ja hän on pelikiellossa keskiviikon OPS-ottelussa.

Hakan molemmat maalit viimeistellyt Kalle Multanen oli tyytyväinen joukkueensa loppuhetkien noususta.
– Saatiin hyvä nousu aikaiseksi. Ensimmäisellä puoliajalla oltiin aika kovasti viennissä ja onneksi peli ei ratkennut silloin. Jaro pelasi todella hyvin ja oli vaarallinen, mutta me saimme lopussa painetta heidän maalille ja nousimme tasoihin. Nostimme lopussa prässiä ja saimme sillä tilanteita, Multanen kommentoi.

Jaron kapteeni Thomas Kula oli pettynyt tulokseen.
– Pelasimme pelisuunnitelman mukaan aina 2-0-maaliin asti. Meillä oli ottelu täysin kontrollissa, mutta aloimme tehdä hieman huonoja ratkaisuja. Teimme kaksi maalia, mikä on tietysti positiivista, mutta meidän tulee myös oppia pelaamaan johtoasemassa paremmin, Kula mietti.

Hakan Keith Armstrong näki joukkueensa pelanneen nousujohteisesti.
– Emme aloittaneen peliä ollenkaan hyvin. Meillä oli kuitenkin erinomainen paikka tehdä johtomaali ensimmäisellä puoliajalla. On hassua, että pelasimme paremmin yhden maalin tappiotilanteessa ja vielä paremmin, kun olimme kaksi maalia takana. Jarokin otti ehkä hieman jalkaa kaasulta toisen maalin jälkeen. Olen varmasti tyytyväisempi tasapeliin kuin mitä Jaro-leirissä ollaan, Armstrong kertoi.

Kristian Heames oli allapäin ensimmäisen kotivoiton vaihduttua tasapeliin.
-Tämä tuntuu tappiolta, kun miettii minkälainen tilanne meillä oli. Emme olleet tänään riittävän viisaita, emme osanneet pelata johtoasemassa. Toisen maalin jälkeen teimme todella huonoja ratkaisuja. Haka kyllä nosti prässiä ylemmäs, mutta me annoimme sen tapahtua. Heames sanoi.