Jaro murskasi KPV:n derbyssä

FF Jaro oli selvästi vahvempi kauden viimeisessä derbyssä KPV:a vastaan. Jaro kontrolloi ottelua alusta loppuun saakka ja ottelun päätyttyä taululla komeilivat Jaron voittolukemat 0-3 (0-1).

Jaro pelasi vahvan ensimmäisen puoliajan ja aloitti ottelun selvästi KPV:a pirteämmin. Ensimmäinen huippupaikka nähtiin jo kolmen minuutin pelin jälkeen, kun paluun avauskokoonpanoon tehnyt Jonas Emet lähetti hyvällä syötöllä Joni Remesahon vasemmalta vauhtiin. Remesaho käänsi pallon keskelle ohi puolustajan ja pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta laukaus suuntautui päin Joonas Myllymäkeä.

Jaro piti jatkossakin palloa selvästi kotijoukkuetta enemmän. KPV piti prässinsä alhaalla ja pyrki rakentamaan hyökkäyksensä pitkillä palloilla sekä erikoistilanteista.

Jaro siirtyi johtoon 24. minuutilla ja asialla oli jälleen hurjassa iskussa oleva Samu Alanko. Markus Kronholm antoi vapaapotkun keskialueelta rangaistusalueelle, jossa Hassoma Bino Bamba sai pudotettua pallon pilkun tuntumaan, jossa Alanko oli täysin vapaasti ja viimeisteli kliinisesti lukemiksi 0-1. Maali oli Alangon kauden viides ja Alanko on nyt tehnyt maalin kolmessa perättäisessä ottelussa. Kova vireen ansiosta Alanko oli saanut jo oman laulun Jaro-faneilta.

Pari minuuttia avausmaalin jälkeen Jonas Emet oli lähellä laukoa Jaron kahden maalin johtoon. Emet ohitti hyökkäysalueella puolustajan, otti pari askelta eteenpäin ja laukoi reilusta 20 metristä kovan laukauksen, joka kimmahti kuitenkin ylärimasta takaisin kentälle.

Puolen tunnin kohdalla vierasmaali oli jälleen lähellä. Thomas Kulan sivuvapari tippui täydellisesti Fortuné Macomban päähän rangaistusalueella, mutta Myllymäki torjui hyvin läheltä tulleen yrityksen.

Puoliajan lopussa KPV sai pari erikoistilannetta, joissa Jarolla oli pieniä vaikeuksia, mutta vierasjoukkue selvitti tilanteet.

Ottelu jatkui tauon jälkeen samalla tavalla. Jaron kontrolloi otteluita ja loi selvästi enemmän vaarallisia paikkoja. KPV:lla oli suuria ongelmia luoda todellista painetta Jaron päähän. Jaron puolustuksessa Walter Moore, Fortuné Macomba, Hassoma Bino Bamba ja Kyle Curinga pelasivat erinomaisen ottelun, eikä Emil Öhbergin tarvinnut venyä kovinkaan moneen torjuntaan.

Toisen puoliajan ensimmäinen paikka nähtiin 58. minuutilla. Alanko harhautti puolustajan laidallaan ja antoi erinomaisen keskityksen maalille, jossa Alberto Alvarado Morin ja Remesaho eivät kuitenkaan saaneet palloa maaliin.

65. minuutilla nähtiin illan toinen maali ja se oli yksi kauden upeimmista. Jaro rakenteli tilanteen, joka näytti jo valuvan kasaan, mutta Markus Kronholm tykitti irtopallon kaukaa upeasti takakulmaan. Joonas Myllymäki venytti kaikkensa, mutta ei millään ylettänyt Kronholmin täydelliseen laukaukseen ja tilanne oli 0-2.

Papa Niang korvasi Alangon toisella puoliajalla ja senegalilainen pääsi viimeistelemään loppulukemat. Emet lähetti vasemmalta keskityksen maalille, jossa Morin sekä Myllymäki menivät palloon. Pallo jäi rangaistusalueelle kuin ilmaiseksi Niangille, joka laukoi varmasti pallon lähes tyhjään KPV-maaliin.

Ottelu päättyi Jaron voittoon lukemin 0-3 ja runsaslukuisena paikalla olleet Jaro-fanit saivat juhlia Jaron ansaittua voittoa. Jaro nousi voitollaan 38 pisteeseen, kun Ykkösessä on vielä kolme ottelua jäljellä.

Emet: ”Tämä tuntui kotiottelulta”

Hyvän ottelun keskikentällä pelannut Jonas Emet kertoi ottelun tuntuneen kotiottelulta kova kannustuksen ansiosta.
– Peli oli kontrollissa koko ajan. Voitimme kaksinkamppailuita hyvin keskialueella, eikä KPV saanut luotua paikkoja. Toisella puoliajalla KPV alkoi pelata enemmän pitkää palloa rangaistusalueelle, mutta saimme pallot nopeasti pois. Tuntui kuin tämä olisi ollut meidän kotipeli. Oliko täällä kokkolalaisia ollenkaan, Emet kyseli.

KPV:n Felix Gustavsson oli allapäin ottelun jälkeen.
– Jaro sai tulla aivan liian helposti meidän puolustuslinjan eteen tänään. Maalit olivat sellaisia, että pallot pomppivat heidän suuntaansa. Peli oli selvästi Jaron hallussa tänään, Gustavsson kommentoi

FF Jaron päävalmentaja Kristian Heames iloitsi joukkueensa palattua voittokantaan JJK-tappion jälkeen.
– Olen todella iloinen, että otimme derbyvoiton vieraskentällä. Tämä oli ensimmäinen peli minun aikanani, kun olimme hävinneet edellisen pelin ja olisimme muutenkin voineet olla parempia kahdessa edellisessä pelissä. Tämä oli hyvin käännetty joukkueelta JJK-tappion jälkeen. Loppukaudesta tulee rankka ja meidän mahdollisuutemme ovat kiinni myös muiden otteluiden tuloksista. Kaikilla joukkueilla on niin paljon pelattavaa, että tulokset voivat olla mitä tahansa.

KPV valmentaja Jarmo Korhonen ei turhia selitellyt ottelun jälkeen.
– Ei kahta sanaa, meillä ei ollut tänään minkäänlaista jakoa. Täytyy kunnioittaa tulosta. Olimme aivan jäässä. Jos kärjistää, niin meidän pelissämme oli hyvää vain Heiermannin sisääntulo. Hän oli ainoa, jolla oli uskallusta pelata., Korhonen kertoi.

Maalikooste: KPV – FF Jaro