Jaro nousi kahdesti tasoihin Kotkassa

FF Jaro pelasi toisen perättäisen tasapelin Ykkösessä, kun se haki yhden pisteen Kotkasta lukemin 2-2 (1-0). Jaro nousi kahdesti ottelussa tasoihin Johan Brunellin ja Luis Roblesin toimiessa maalintekijöinä.

Niklas Käcko oli tehnyt avauskokoonpanoon muutaman muutoksen. Toni Takamäki palasi avauskokoonpanoon topparin tontille loukkaantumisensa jälkeen ja samalla Pavle Milosavljevic otti Otto Hirvosen paikan oikeana puolustajana. Washilly Tshibasu ja Joni Remesaho miehittivät laitahyökkääjien tontit ja Axel Vidjeskog oli siirtynyt keskelle loukkaantuneen Jonas Emetin tilalle.

Ottelu alkoi tasaisissa ja hieman hermostuneissa merkeissä. Jaron ensimmäinen vaarallinen paikka nähtiin 13 minuutin kohdalla, kun Luis Robles pääsi puskemaan Joni Remesahon kulmasta hyvästä paikasta, mutta sillä kertaa meksikolaisen pusku epäonnistui ja pallo meni selvästi yli ja ohi.

17. minuutilla Jaron maali oli todella lähellä. Washilly Tshibasu lähetti Remesahon vauhtiin ja Remesaho pääsi kuin pääsikin palloon. Remesaho oli lopulta nokikkain Jiri Kosken kanssa, mutta kotkalaisvahti torjui pienestä kulmasta lähteneen laukauksen, eikä Jahir Barraza päässyt irtopalloon kiinni.

Hieman huolimattoman alun jälkeen Jaro otti pallonhallinnan kentällä ja peliväline pysyi pääosin vieraiden hallussa. Avauspuoliaika oli kuitenkin kauttaaltaan melko rikkonaista peliä, eikä Jaro saanut luotua Remesahon paikan lisäksi mitään todella vaarallista.

Hieman ottelutapahtumien vastaisesti KTP siirtyi johtoon minuutti ennen taukoa. Antti Mäkijärvi pääsi haastamaan Milosavljevicia, joka kompastui ja Mäkijärvi pääsi antamaan keskityksen. Keskitys oli täydellinen ja Aleksi Pahkasalo puski maalin edestä kotijoukkueen 1-0 johtoon.

1-0 oli myös taukotulos.

KTP oli siirtyä kahden maalin johtoon heti toisen puoliajan alkuun, kun Kalle Multanen pääsi laukomaan Pahkasalon matalasta keskityksestä, mutta Jaron onneksi vähän ohi.

55. minuutilla Jaro oli lähellä tulla tasoihin, kun Remesaho pääsi palloon Kottoyn liukastelun jälkeen. Jaro pääsi ylivoimahyökkäykseen ja Remesaho haki keskityksellä Barrazaa. Keskitys meni aavistuksen liian pitkäksi, mutta Barraza sai erinomaisesti käännettyä puskun vaikeasta asennosta. Pallo ohitti maalivahti Kosken, mutta kotkalaispuolutus sai siivottua pallon maalin edestä väljemmille vesille.

Jaron seuraava paikka tuli viisi minuuttia myöhemmin, kun Vidjeskog pääsi matalaan keskitykseen väliin ja hän pääsi yrittämään pienestä kulmasta lähietäisyydeltä, mutta jälleen Koski torjui yrityksen jaloillaan.

Tunnin pelin jälkeen Jaro teki tulpavaihdon, kun Vidjeskog sekä Milosavljevic tekivät tilaa Anthony Olusanyalle ja Walter Moorelle. Vaihtojen myötä Jaro siirtyi kolmeen puolustajaan ja Olysanya tuli Barrazan rinnalle hyökkäykseen. Vaihtojen seurauksena Jaro sai kovan paineen KTP:n päätyyn ja kotijoukkueen maalilla nähtiin useita läheltä piti -tilanteita, mutta kotijoukkueen puolustus sai peitettyä Jaron viimeistelyt.

70. minuutilla Jaro kuitenkin sai ansaitun tasoituksen. Mooren vasemman jalan kulmapotku tuli maalille, jossa Koski sai kättään väliin, mutta Johan Brunell puski irtopallon verkkoon ja tilanne oli 1-1.

Pian tasoitusmaalin jälkeen Jaro teki kolmannen vaihtonsa, kun Otto Hirvonen korvasi Remesahon. Samalla Jaro siirtyi takaisin neljän puolustajan linjaan.

Jaro ei päässyt iloitsemaan tasoituksesta pitkään, vaan Matias Lindforsin laukaus lipsahti helpohkosti Öhbergin selän taakse ja tilanne oli 2-1.

Jaron hyvä ote katkesi yllättäen tulleeseen maaliin ja KTP oli siirtyä kahden maalin johtoon heti perään. Sebastian Dolivo pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta erinomaisesta paikasta, mutta Öhberg pelasti hienolla torjunnalla.

Jaro ei luovuttanut, vaan peli oli 2-2 kun pelattiin 82. minuuttia. Dafaan loistava syöttö avasi Tshibasulle keskityspaikan päätyrajalta. Keskitys tippui hienosti maalille, jossa Luis Robles oli jälleen kerran oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja meksikolainen puski pallon varmasti pompun kautta verkkoon.

Ottelun lisäajalla nähtiin vielä dramatiikkaa, kun Brunell sai suoran punaisen kortin keskialueen taklauksesta. Lisää maaleja ei Kotkan illassa kuitenkaan enää nähty, vaan pisteet tasattiin lukemin 2-2.

Tasapelin myötä Jaro nousi kahdeksaan pisteeseen ja on sarjataulukossa neljännellä sijalla. Tulevana lauantaina Jaro pääsee pelaamaan ensimmäistä kertaa Pietarsaaren Keskuskentällä, kun vieraaksi saapuu kautensa hienosti aloittanut FC Haka.