Jaro taisteli voiton Kotkasta

Jaro siirtyi tauolle kahden maalin johdossa, mutta toisesta puoliajasta muodostui hankala. KTP kavensi nopeasti ja Alibek Aliev ajettiin heti perään ulos suoralla punaisella kortilla. Jaro taisteli kuitenkin upeasti kauden toisen voittonsa lukemin 1-2 (0-2).

Jaron kokoonpanoon oli tulut muutoksia derbytappion jälkeen. Avauskokoonpanoon nousivat tervehtynyt Emil Öhberg, Oskar Sandström, Sergei Eremenko ja Papa Niang. Loukkaantunut Seth Paintsil ei matkustanut ollenkaan Kotkaan. Lisäksi edellisen ottelun avauskokoonpanosta vaihtopenkillä tänään löytyivät Sam Jammeh, Hassoma Bino Bamba ja Fortuné Macomba.

Jaro piti ottelun alussa enemmän palloa, mutta ensimmäisen tilanteen loi kuitenkin kotijoukkue KTP. Jussi Aalto oli unohtunut vapaaksi Jaron puolustuksen taakse ja Aalto pääsi laukomaan suoraan ilmasta keskityksestä, mutta selvästi yli.

Jaro siirtyi ottelussa johtoon 19. minuutilla. Öhberg lähetti maalipotkun keskialueelle, jossa Thomas Kula sai jatkettua sen päällään eteenpäin. Kotijoukkueen puolustuksen nukkuessa Niang spurttasi kaikkien ohi ja laukoi pallon 10 metristä varmasti ohi Tatu Niskasen tilanteeksi 0-1.

KTP oli todella lähellä tulla tasoihin vajaan puolen tunnin kohdalla. Aalto laukoi 25 metristä upean laukauksen, mutta kotkalaisten harmiksi pallo kimmahti yläriman kautta yli.

Jaro siirteli palloa hyvin ottelun alkupuolella, mutta tekopaikoille se ei päässyt. Puoliajan edetessä kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan ja se saikin muutaman tilanteen Jaron boksiin, mutta valmista ei nähty.

Jaro siirtyi riemukkaasti johtoon pari minuuttia ennen taukoa. Thomas Kula taisteli hyvin rangaistusalueella ja sai käännettyä pallon maalille. Tatu Niskanen ei ylettänyt palloon ja Aliev oli päästä laukomaan kohti tyhjää maalia. Niskanen syöksyi Alievin jalkoihin kaataen ruotsalaishyökkääjän ja Jarolle tuomittiin rangaistuslaukaus. Jonas Emet laukoi rankkarin varmasti oikeaan alakulmaan ja Jaro siirtyi tauolle 0-2-johdossa.

Toinen puoliaika alkoi dramaattisesti. KTP sai rangaistuslaukauksen heti toisen puoliajan alkuun. Emil Öhberg torjui Aallon laukauksen, mutta laukaus uusittiin, koska tuomaristo oli sitä mieltä, että Öhberg liikkui vastaan liian aikaisin. Toisella yrittämällä Aalto laittoi pallon maaliin, vaikka Öhberg oli siinäkin hyvin mukana.

Heti perään Aliev otti todella täysin turhan punaisen kortin tönäistyään vastustajan nurmen pintaan turhauduttuaan kovasta taklauksesta. Näin Jaron kahden maalin johto oli kutistunut yhteen maaliin ja joukkue joutui pelaamaan yhden miehen alivoimalla lähes koko toisen puoliajan.

Tunnin kohdalla tasoitus oli lähellä. Keskitys leijaili yläriman päälle ja vaihdosta sisään tullut Alvarado Morin puski pallon uudestaan ylärimaan yrittäessään puskea palloa kulmaksi. Jaro kuitenkin selvisi vaikeasta tilanteesta.

Parin minuutin päästä Morin oli lähellä toisessa päässä. Kula antoi hyvän syötön Morinille, joka pääsi haastamaan puolustajaa rangaistusalueella. Morin sai vasemman jalan vapaaksi ja matala laukaus tuotti vaikeuksia Niskaselle, joka sai kuitenkin kätensä pallon eteen.

Jaron osalta toisesta puoliajasta tuli puhdas puolustustaistelu miesvajauksen seurauksena. KTP sai luotua kovaa painetta Jaron päähän, mutta Jaro selvisi välillä pienellä onnellakin, kun laukaukset rangaistusalueen sisältä kimpoilivat maalin ohi.

Jaro taisteli upeasti loppuun asti ja viimeisen vartin aikana ei enää kovin vaarallisia paikkoja nähty. Näin Jaro otti arvokkaaseen paikkaan kauden toisen voittonsa ja nousi yhdeksään pisteeseen.

Alexei Eremenko oli ylpeä joukkueestaan VeikkausTV:n haastattelussa.
– Ensimmäinen jakso oli täysin meidän kontrollissa. KTP ei saanut luotua mitään lukuun ottamatta yhtä Aallon kaukolaukausta. Toisen jakson alussa nukuimme ja KTP sai kavennuksen. Olen todella ylpeä pelaajista, jokainen taisteli loppuun asti. Kaiken tapahtuneen jälkeen tämä oli ansaittu voitto. Sekä Papa Niang että Jonas Emet tekivät kauden ensimmäiset maalit ja se on heille iso asia. Nyt me olemme jälleen mukana taistelemassa kärkipaikoista. Tämä on upea tunne ja isot kiitokset joukkueelle, tyytyväinen Eremenko kiteytti ottelun annin.