Jaro varmisti lohkovoiton FC Jazzia vastaan

Jaro selviytyi suoraan puolivälieriin cupissa voittamalla FC Jazzin lukemin 6-1 ja voittamalla lohko B:n.

Jaro aloitti ottelun pirteästi ja pisti FC Jazzin puolustuksen ahtaalle jo ensi minuuteista lähtien. Ottelun ensimmäinen varsinainen maalipaikka syntyi Kevin Larssonin harhautettua puolustajan vasemmassa laidassa ja keskitettyä Christian Eisselelle. Eisselen laukaus meni kuitenkin Jazz-puolustajan jalan kautta kulmaksi.

Samainen Eissele sai 7. minuutilla huippupaikan viedän Jaro johtoon Walter Mooren hienosta syötöstä.Maalivahti Rasmus Östling onnistui kuitenkin saamaan kätensä väliin kun Eissele oli ohittamassa häntä. Papa Niang pääsi vielä yrittämään paluupallosta, mutta Jazz-puolustajat ehtivät estää hänen yrityksensä.

10. minuutilla Jazz oli avausmaalia. Brock Messenger epäonnistui haltuunotossaan omalla rangaistusalueella ja pallo ajautui vapaana olleelle Jazz-hyökkääjälle. Jaron maalivahti Emil Öhberg oli kuitenkin hereillä ja torjui Jazz-hyökkääjän yrityksen.

Ottelun avausmaali nähtiin kun peliä oli pelattu 12 minuuttia. Markus Kronholmin pitkä syöttö puolustuksesta löysi Katidisin, joka jatkoi pallon päällään Eisselelle. Eissele taas palautti harhautusten jälkeen pallon Katidisille, joka pääsi läpiajoon ja sijoitti pallon hallitusti etukulmaan ohi Östlingin.

FC Jazzilla oli suuria ongelmia kaksikon Eissele-Katidis kanssa seuraava maali oli lähellä 18.minuutin pelin jälkeen. Katidisin syöttö löysi Eisselen rangaistusalueella, mutta tämän laukaus painui hiukan ohi vasemman tolpan.

Jazz onnistui 23. minuutilla. Emil Öhberg tuli kauas ulos maaliltaan hakemaan Jaro-puolustuksen läpi mennyttä palloa. Öhberg saikin pallon, mutta hänen purkunsa ajautui suoraan Samu-Petteri Mäkelälle, joka ampui todellisen unelmamaalin 40 metristä.

Jaro toipui takaiskusta kuitenkin nopeasti ja jo seuraavalla minuutilla Jaro siirtyi taas johtoon. Markus Kronholma mahtava syöttö löysi laidalta Kevin Larssonin, jonka nopea keskitys löysi maalin edestä Eisselen, jolla ei ollut vaikeuksia laittaa palloa tyhjään maaliin.

Thomas Kula oli erittäin lähellä lisätä Jaron johto 37.minuutilla kun hän ampui varsinaisen  hevosenpotkun 25 metristä. Laukaus painui kuitenkin yläriman kautta maalipotkuksi.

Jaro sai juuri ennen tauko vielä yhden maalipaikan. Thomas Kulan kulmapotku ajautui Papa Niangille, jonka jatko viidestä metristä selkä maaliin päin meni hiukan maalin yli. Tauolle siirryttiinkin täten luvuista 2-1.

50.minuutilla Christian Eissele pääsi läpiajoon, mutta Jazz-puolustaja Joonas Meura kaatoi hänet. Tuomari Mikko Juusolan mielestä Eisseleltä vietiin selvä maalitilanne ja näytti tästä syystä Meuralle punaista korttia.

Heti ulosajon jälkeen Jazzilla oli oiva tilaisuus tasoittaa Charalampos Chantzopoulosin virheen jälkeen. Emil Öhberg oli kuitenkin hyvin mukana ja pakotti Jazz-hyökkääjän pelaamaan taaksepäin. Chantzopoulos onnistui kuitenkin pysäyttämään seuranneen laukauksen maaliviivalta.

Jaro lisäis johtoaan kun oli pelattu 58 minuuttia. Pitkän hyökkäyksen päätteeksi pallo päätyi Kevin Pethille, jonka laukaus 20 metristä painui Eisselen kautta maaliin.

Kolmannen maalin jälkeen Jaro loi useita puolittaisia maalipaikkoja lisätä johtoaan, mutta siinä onnistuttiin vasta 74 minuutin pelin jälkeen. Brock Messenger jatkoi Kulan kulman Christian Eisselelle, joka oli jälleen oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja ampui pallon voimalla verkkoon..

Kolme minuuttia tämän jälkeen tulikin jo seuraava maali. Walter Moore antoi vasemmalta laidalta kovan ja matalan keskityksen rangaistusalueen rajalle Katidisille, joka sijoitti hallitusti pallon takakulmaan.

Vaihdosta kentälle tulleella Joakim Häggblomilla oli myös oiva tilaisuus lisätä Jaron johtoa. Östling kuitenkin torjui hänen laukauksensa kulmaksi.

Häggblom sai kuitenkin uuden tilaisuuden viisi minuuttia myöhemmin ja enää hän ei erehtynyt. Hän sai pallon rangaistusalueella ja sijoitti pallon varmasti tolpan kautta sisään.

Loppunumeroiksi kirjattiinkin 6-1 ja se tarkoitti sitä, että Jaro varmisti voiton lohkossa B. Lohkovoitto toi Jarolle paikan cupin puolivälieriin.