Jaro voitti Hakan maalirikkaassa ottelussa

Haka aloitti ottelun Jaroa vastaan pirteästi, men pietarsaarelaisjoukkue pääsi peliin mukaan ja otti hiljalleen otteen pelistä ensimmäisellä puoliajalla.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi 17 minuutin pelin jälkeen. Kousidis syötti pallon Markus Kronholmille rangaistusalueen ulkopuolelle. Kronholm jatkoi nätisti pallon esiin rynnänneelle Adam Vidjeskogille, joka keskitti pallon tyhjään tilaan rangaistusalueen sisään. Pallo ajautui Seth Paintsilille, joka hallitusti sijoitti pallon ohi Haka-vahti Ville Kauppisen.

Lisäå maaleja ei ensimmäisellä puoliajalla nähty vaan kesti aina 50. minuutille ennen kuin maaliverkko jälleen heilui. Nikolaos Kousidis, joka oli mukana myös ensimmäisessä maalissa, antoi tarkan pystysyötön Christian Eisselelle, joka ampui pallon voimalla etukulmaan.

Seitsemän minuuttia Jaron toisen maalin jälkeen laidasta tullut keskitys löysi Kalle Multasen.Multanen joka oli hetkeä aiemmin epäonnistunut vapaassa paikassa, ei toista kertaa erehtynyt ja puski lukemiksi 2-1.

Haka onnistui myös tasoittaa 64. minuutilla kun Jaakko Rantasen toimesta. Hänen vapaapotkunsa 20 metristä löysi tiensä maaliin tolpan ja Emil Öhbergin jalan kautta.

Hakan tasoituksen jälkeen Jaro sai uutta virtaa ja meni jälleen johtoon 69 minuutin kohdalla. Papa Niang antoi kauniin keskityksen Christian Eissellelle, joka kiersi maalivahti Kauppisen ja laittoi sisäterällä pallon maaliin.

Ottelun loppuhetkistä tuli dramaattiset kun kaksi pelaajaa sai punaisen kortin. Adam Vidjeskog sai toisen keltaisen kortin 73. minuutin kohdalla ja 16 minuuttia myöhemmin oli Paavo Aholan vuoro ottaa toinen keltainen.

Ennen päätuormari Lassi Siukkolan loppuvihellystä ehti Jaro tehdä vielä yhden maalin. Thomas Kula vapautti 90 minuutilla Seth Paintsiilin, joka maalinälkäisenä tykitti rangaistusalueen rajalta lukemiksi 4-2, jotka jäivätkin ottelun loppulukemiksi.

Ottelun jälkeen vallitsi lehdistötilaisuudessa tottakai kaksijakoiset tunnelmat.
– Tapa millä nousimme voittoon oli hieno. Tällä tavalla haluankin voittaa, totesi Jaron valmentaja Calle Löf.

Haka valmentaja Keith Armstrong  ei tietenkään ollut yhtä iloinen.
– En sano, että meidän olisi pitänyt voittaa, mutta olisimme voineet voittaa. Teimme tyhmän virheen, joka johti 3-2 -maaliin. Meidän olisi pitänyt pitää palloa. Sen lisäksi Ahola otti turhan toisen varoituksen vaarattomassa tilanteessa, mutta hän on vielä nuori, Armstrong sanoi.