Jaro voitti Kajaanissa

FF Jaro voitti AC Kajaanin lauantaina maalein 1 – 2 ( 0- 1 ). Jaron maalintekijät olivat Jahir Barraza ensimmäisellä puoliajalla ja Jonas Emet toisen puoliajan lopussa. Voitolla FF Jaro jatkaa kolmossijalla sarjataulukossa kun kaksi kolmasosa sarjasta on pelattu.

Jaro oli tehnyt yhden muutoksen aloituskokoonpanoon kun Anthony Dafaa tuli keski-kentälle kuumeisen Severi Kähkösen tilalle. Samalla Jonas Emet siirtyi pelaamaan vähän ylemmäs. Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja varsinkin Barraza oli näkyvästi mukana Jaron hyökkäyksissä. Kun ottelu oli pelattu 11 minuuttia hän pakotti AC Kajaanin maalivahdin tekemään loistotorjunnan ylänurkasta ja vain pari minuuttia myöhemmin Barraza teki 0 -1 kulman jälkitilanteesta.  Vaikka Jaro loi hyviä hyökkäyksiä, AC Kajaani
pääsi myös hyökkäämään vaarallisesti ja joukkue sai pari vapaapotkua hyvistä paikoista. Ensimmäinen puolituntinen oli enemmän vahtia kun organisoitua pelaamista mutta sen jälkeen peli rauhoittui ja Jaron peli pyöri paremmin ja rauhallisemmin. Ensimmäise puoliajan lopussa Barraza pääsi vielä yrittämään hyvästä paikasta Joni Remesahon hyvästä keskityksestä mutta tällä kerta laukaus meni ohi maalin.

Toisella puoliajalla AC Kajaani vaihtoi lisää hyökkäysvoimaa kentälle kun Michael Ibiyomi tuli kentälle. AC Kajaani aloitti vahvasti ja löi jotain puolittaisia paikkoja mutta Jaron puolustus pysyi hyvin kasassa . Tunnin pelin jälkeen Jaro pystyi hyvin kontrolloimaan peliä lukuunottamatta AC Kajaanin vaarallinen vapaapotku 76 minuutilla. Jaro oli tehnyt ensimmäisen vaihtonsa 73 minuutilla kun Anthony Olusanyan tilalle kentälle tuli Axel Vidjeskog. Jaron toinen vaihto tehtiin 86 minuutilla kun Papa Niang tuli Remesahon tilalle. Viimeisen kymmenen minuuttien aikana tapahtui vielä paljon. Jaron maalivahti Ville Seppä torjui hienosti AC Kajaanin läpiajon ja pari minuuttia myöhemmin Barraza syötti hienon nousun tehneen Johan Brunellille läpiajoon. Brunell kaadettiin ja Emet laukoi pilkun varmasti vasempaan alakulmaan tilanteeseen 0 – 2 kun oli pelattua 90 minuuttia. Samalla Jaro teki vielä viimeisen vaihtonsa kun Dafaa tuli ulos ja Walter Moore tuli tilalle. Ottelu oli pelattu 94 minuuttia kun AC Kajaanin Thiago Trindade vähän yllättäen pääsi kaventamaan tilanteeseen 1 – 2 hienolla puskumaalilla. Tämän jälkeen pelattiin vielä useita minuutteja ja ajassa 97 minuuttia tuomarin pilli soi lopullisesti ja ottelu päättyi Jaron 1 – 2 voittoon. Jarossa palkittiin Seppä, Brunell ja Emet.

Päävalmentaja Niklas Käcko:
– Ottelu oli juuri niin vaikea kun odotettiin. Mielestäni  pystyimme pelaamaan sovitusti ja tuntui siltä että meillä oli peli kontrollissa enimmäkseen sekä ensimmäisellä että toisella puoliajalla. Aiheutettiin vähän liian paljon vapaa-potkuja omalla kenttäpuoliskolla ja niistä syntyi vastustajalle paikkoja.
– AC Kajaani  pelaa suoraviivaista ja se on aina arvaamaton ja vaikea vastustaja. Olen tyytyväinen peliin ja tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavan lauantain kotipeli EIF:ä vastaan.

Jaron seuraava ottelu pelataan Pietarsaaren keskuskentällä lauantaina 17.08.
klo. 17:00 ja vastustajana silloin on EIF Tammisaaresta.