Jarolle jälleen tasapeli

Tällä kertaa Jaro joutui takaa-ajajaksi, kun AC Oulun Sasa Jovovic laukoi rankkarista ottelun avausmaalin. Brock Messenger puski Jaron tasoihin toisella puoliajalla. Ottelu päättyi lukemiin 1-1 (0-1).

Jaro aloitti ottelun hyvin ja ensimmäisen kymmenen minuutin aikana kotijoukkue loi pari tekopaikkaa. Joni Remesaho pääsi kertaalleen puolittain läpi, mutta hänen laukauksensa peitti Juuso Kemppainen.

AC Oulu sai hyvän hallintajakson ensimmäisen vartin jälkeen ja sen aikana oululaiset tekivät myöskin avauspuoliajan ainoan maalin. 20 minuutin pelin jälkeen AC Oulu pääsi vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Sasa Jovovicin syötöksi tai laukaukseksi tarkoitettu pallo löysi rangaistusalueen sisällä Tuomas Mustosen, jonka selkäpuolelta Charalampos Chantzopoulos yritti riistää pallon. Erotuomarin mukaan Chantzopoulos pelasi sääntöjen vastaisesti ja AC Oululle tuomittiin rankkari. Sasa Jovovic katsoi kaikessa rauhassa mitä Ström tekee ja laittoi sitten pallon maaliin tilanteeksi 0-1.

Jaro sai jälleen paremman otteen avauspuoliajan loppupuolella. Lähimpänä tasoitusta oli Georgios Katidis, joka sai harhasyötön itselleen ja pääsi pienen pomputtelun jälkeen tuikkaamaan pallon kohti AC Oulun maalia, mutta Johannes Wentin pelasti tilanteen vastaantulollaan.

Tauolle mentiin AC Oulun johtaessa lukemin 0-1.

Jaro sai kaivatun tasoituksen, kun toista puoliaikaa oli pelattu vain viisi minuuttia. Seth Paintsilia rikottiin vasemmalla laidalla ja Thomas Kulan antama sivuvapaapotku tuli kimmokkeen jälkeen Brock Messengerille, joka puski pallon riman kautta maaliin lukemiksi 1-1.

Jaron peli-ilme oli kovasta ottelutahdista huolimatta posiviitinen koko toistepuoliajan ajan ja kotijoukkue haki loppuun asti voittomaalia.

AC Oululla oli myös omat tilaisuutensa ja vieraat saivat pariinkin kertaan pelattua pallon Jaron puolustuslinjan taakse. Ensin Jovovic sai jalkansa pallon eteen juuri ennen Strömiä, mutta Jaro-puolustus ehti hätiin.

Hetken päästä Mustonen pääsi hänkin linjan taakse. Ström tuli vastaan, mutta Mustonen pääsi vielä nostamaan pallon kohti Jaron maalia, mutta pallo putosi maalin katolle.

Marin Glavas säikäytti kertaalleen kotiyleisöä laukomalla tulisesti noin 20 metristä, mutta rimaa hipoen yli.

Katidis pääsi ottelun loppupuolella palloon rangaistusalueella ja hän käänsi pallon maalin eteen vaarallisesti, mutta yksikään Jaro-pelaaja ei päässyt palloon.

Kotiyleisö vaati myös äänekkäästi rangaistuspotkua, kun Katidisin laukaus pysähtyi vieraiden puolustajiin ja kotiyleisön näki tilanteessa käsivirheen, mutta palloa ei viety pilkulle.

Peli päättyi lukemiin 1-1.

AC Oulun maalivahti Johannes Wentin oli tyytyväinen avauspuoliaikaan.
- Pelasimme todella hyvin ensimmäisellä puoliajalla, en oikein tiedä mitä tapahtui toisella puoliajalla. Olemme päästäneet kaikki maalit toisella puoliajalla. Tämä oli kuitenkin paljon parempi peli kuin Honka-ottelu, Wentin kommentoi.

Jaron Markus Kronholm näki joukkueensa pelissä piristymisen merkkejä.
- Pelasimme mielestäni niin kuin voi pystyimme, kun ottaa olosuhteet huomioon. Olimme todella nälkäisiä ja halusimme kolme pistettä. Nämä ovat pienten marginaalien pelejä. Meillä oli tauollakin hyvä tunne joukkueessa ja tiesimme, että voimme nousta, Kronholm sanoi.

AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen oli samoilla linjoilla kuin Wentin.
- Tämä oli tiukka peli, hyvin samantyylinen peli kuin viime vuonna täällä. Olisimme voineet saada enemmän pistettä, mutta olisimme voineet saada myös vähemmän. Peli oli sellainen kuin odotinkin. Saimme luotua maalintekopaikkoja tänään hyvin. Meille on tehty kaikki maalit toisella puoliajalla, mutta tuntuu että se on sattumaa. Ei joukkue voi esimerkiksi olla väsynyt viisi minuuttia tauon jälkeen. Jokainen teki parhaansa ja kaikki jättivät kentälle sen mitä oli annettavissa, Ojanen kommentoi.

FF Jaron päävalmentaja Kristian Heames oli tyytyväinen joukkueensa taisteluilmeeseen.
- Olen todella tyytyväinen tapaan, jolla tulimme peliin mukaan. Mielestäni pelasimme tänään hyvän pelin, kun vertaamme edellisiin peliin. Taistelimme tänään todella hyvin. Rankkari oli vähän pehmeästi vihelletty ja näytti myös välillä, että kaikki pomput menevät vastustajalle. En tykkää puhua onnesta, koska se pitää ansaita, mutta tänään joukkue teki kaiken ansaitakseen hieman onnea. Puoliajalla tunnelma oli erittäin hyvä joukkueessa. Onnistuimme myös vihdoin tekemään maalin erikoistilanteesta, koska erikoistilanteiden laatu on ollut koko alkukauden erinomainen.

- Kaikki sanoivat minulle ennen kautta, että sarjan ensimmäinen kierros on vähän sattumaa ja tulee paljon outoja tuloksia. Näköjään se pitää joissain määrin paikkansa. Olen vakuuttunut, että tulemme ottamaan jatkossa enemmän pisteitä Heames kommentoi.

1-1

21' Jovovic Sasa 0-1
51' Messenger Brock 1-1

FF Jaro

1 Ström Johannes
2 Bamba Hassoma Bino 64'
72' Sandström Oskar
3 Messenger Brock
6 Kronholm Markus
7 Kula Thomas
9 Eissele Christian
12 Katidis Georgios
15 Moore Walter
21 Chantzopoulos Charalampos 20'
24 Remesaho Joni
81' Häggblom Joakim
30 Paintsil Seth
89' Vidjeskog Adam

Vaihtopelaajat
5 Peth Kevin
11 Häggblom Joakim
16 Vidjeskog Adam
17 Larsson Kevin
20 Sandström Oskar
22 Backlund Pontus
25 Öhberg Emil

AC Oulu

3 Mustonen Tuomas
70' Essomba Titi
4 Auvinen Eero-Matti 45'
5 Kalermo Akseli
13 Hautala Niilo 50'
18 Glavas Marin
19 Leppälä Samuli
21 Kemppainen Juuso
70' Lappalainen Aleksi
22 Jovovic Sasa
23 Lindfors Matias 61'
30 Wentin Johannes
32 Ramadingaye David

Vaihtopelaajat
8 Pietola Petteri
10 Essomba Titi
12 Särkelä Juuso
16 Lappalainen Aleksi