Jarolle kolmas voitto - Eissele osui jälleen

Jaro haki Oulusta kolmannen perättäisen voittonsa, kun OPS kaatui Christian Eisselen maalilla lukemin 0-1 (0-1).

Calle Löf oli tehnyt yhden muutoksen avauskokoonpanoon Gnistan-voiton jälkeen. Markus Kronholm oli loukkaantumisen vuoksi sivussa ja hänen paikkansa otti Antonio Hotta, joka oli ensimmäistä kertaa Jaron avauskokoonpanossa Ykkösen ottelussa.

Ottelu alkoi melko rikkonaisesti ja etenkin Brock Messenger joutui ottelun alussa kovien taklausten kohteeksi.

Ensimmäinen paikka nähtiin noin vartin kohdalla, kun Walter Mooren hyvä syöttö tavoitti pystyjuoksun tehneen Christian Eisselen, joka pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta Dennys Rodrigues torjui pomppivan pallon.

Ottelun ainoa maali nähtiin 25 minuutin kohdalla, kun Thomas Kula lähetti omalta puolelta erinomaisen pitkän syötön puolustuksen selustaan. Syöttö tavoitti Eisselen, joka laukoi pallon upeasti etuyläkulmaan tilanteeksi 0-1. Maali oli Eisselen kauden yhdeksäs ja hän on tehnyt maalin kolmessa edellisessä ottelussa. Eissele nousi maalillaan jo jaetulle toiselle sijalle Ykkösen maalipörssissä.

Pari minuuttia ennen taukoa Jarolla oli hyvä tilanne. Nikolaos Kousidis harhautti kauniisti vastustajan ja syötti Eisselen rangaistusalueelle, jossa Augustine Jibrin repäisi Eisselen nurin, mutta erotuomari Janne Sjögren ei nähnyt tilanteessa rikettä.

Heti seuraavassa tilanteessa Martin Pavez takalasi rumasti Eisselea keskialueella ja sai tilanteesta varoituksen.

OPS:n ottelun paras paikka nähtiin tunnin kohdalla, kun nopean hyökkäyksen jälkeen Costa pääsi puskemaan unelmapaikalta noin kuudesta metristä, mutta selvästi yli.

20 minuuttia ennen loppua Jonas Emet oli päästä ilmaiseksi viemään Jaro kahden maalin johtoon, kun Jibrinin syöttö maalivahdille jäi liian lyhyeksi ja Emet sai jalkansa väliin, mutta Rodrigues selvitti tilanteen pienellä onnellakin.

Toinen puoliaika oli ensimmäistä selvästi tasaisempi ja myös kotijoukkue OPS sai luotua puolittaisia tilanteita Jaron maalille, mutta Jaron pelaajat peittivät laukauksia hyvin, eikä Emil Öhberg joutunut puuttumaan peliin kovin montaa kertaa koko ottelun aikana.

Kolme minuuttia ennen loppua Eissele oli lähellä ratkaista ottelu lopullisesti, kun hän harhautti onnekkaasti alimman miehen ja pääsi läpiajoon, mutta sijoitus pysähtyi tolppaan.

Jaron kannalta ottelun lopussa tuli vielä harmittava tilanne, kun Kousidis sai ajanpeluusta illan toisen varoituksensa ja hän on sivussa Jaron seuraavasta ottelusta.

Lisäajalla Eissele tarjoili vielä vaihtomies Kevin Larssonille loistavan paikan, mutta Larssonin laukaus jäi vaisuksi ja Rodrigues torjui helposti.

Ottelu päättyi Jaron voittoon lukemin 0-1. Voitto oli Jaron kolmas perättäinen ja jo neljäs ottelu peräkkäin, kun Jaro pitää nollan omassa päässä.

0-1

26' Eissele Christian 0-1

FF Jaro

3 Messenger Brock
75' Sandström Oskar
4 Milosavljevic Pavle
7 Kula Thomas 57'
9 Eissele Christian
10 Emet Jonas
79' Vidjeskog Adam
15 Moore Walter
18 Kousidis Nikolaos 56'90'90'.
21 Chantzopoulos Charalampos
23 Hotta Antonio
25 Öhberg Emil
30 Paintsil Seth
67' Larsson Kevin

Vaihtopelaajat
2 Bamba Hassoma Bino
16 Vidjeskog Adam
17 Larsson Kevin
20 Sandström Oskar
22 Häggblom Patrik

OPS

5 Moilanen Jere
6 Orishani Felix
7 Juntunen Matias 19'
10 Lämsä Joni
83' Rounaja Oskari
11 Ouattara Boliguibya
12 Rodrigues Dennys
15 Chukwu Callistus
62' Trindade De Moura Thiago
19 Costa Martins Leandro
21 Jibrin Augustine
22 Pavez Martin Horacio 43'
25 Nzekwe Kelechi Michael

Vaihtopelaajat
1 Pennanen Juhani
2 Ulander Antti
3 Leskelä Joni
8 Trindade De Moura Thiago
9 Rounaja Oskari
16 Juntunen Joona
18 Koskinen Eelis