Jarolle loistava voitto TPS:n vieraana

Jaro pelasi kauden parhaan pelinsä ja kaatoi TPS:n Kaarinassa pelatussa ottelussa selvästi lukemin 1-4 (0-2). Erinomaisesti koko joukkueena pelanneen Jaron tehomiehenä hääräsi Papa Niang kahdella maalillaan.

Jaro aloitti ottelun hyvin. Kahdeksan minuutin jälkeen Alvarado Morin reivittiin nurin 25 metrissä ja Jaro sai vapaapotkun Josue Soton laukaus oli hyvä, mutta Oskari Forsman sai torjuttua pallon eteensä ja lopulta tilanteesta tuli kulmapotku. Seuranneen kulmapotkun jälkitilanteesta Jonas Emet laukoi rangaistusalueen sisältä vasurilla ja Forsman venyä parhaimpaansa torjuakseen laukauksen.

Pari minuuttia myöhemmin Forsman ei enää pallon eteen päässyt. Papa Niang leikkasi vasemmalta keskelle pallon kanssa ja siirsi viereen keskikentällä pelanneelle Jamar Dixonille. Dixon laukoi noin 18 metristä komeasti alakulmaan ja Jaro johti 0-1.

Hyvällä pelipäällä ollut Niang oli lähellä viedä Jaron kahden maalin johtoon vartin kohdalla, kun hän sai irtopallon 20 metrissä. Niang laukoi kierteisen laukauksen kohti takakulmaa, mutta Forsman sai nostettua pallon riman yli.

Seuraavat puoli tuntia pelattiin tasaisissa merkeissä. Niklas Vidjeskog on keskittynyt paljon puolustuspelin kehittämiseen ja se näkyi koko ottelun ajan. Jaro ei prässännyt aktiivisesti vaan piti välit tiiviinä ja iski pallolliseen vasta vähän puolen kentän yläpuolella. Jaron tiivis joukkuepuolustaminen piti TPS:n melko hyvin vaarallisten paikkojen ulkopuolella, eikä Emil Öhberg joutunut avausjakson aikana kertaakaan venymään kunnon torjuntaan.

Jaro siirtyi riemukkaasti kahden maalin johdossa viettämään taukoa. Vajaat kaksi minuuttia ennen taukoa Markus Kronholmin antama kulmapotku tuli tarkasti maalille, jossa Fortuné Macomba puski pallon alakulmaan ja Jaro johti 0-2.

Jaro joutui tekemään tauolla yhden vaihdon. Oskar Sandström joutui tulemaan pois ja hänen tilalleen tuli Sergei Eremenko. Se tiesi samalla erinomaisen avauspuolikkaan pelanneen Dixonin siirtymistä toppariksi.

Toisen puoliajan ensimmäinen tilanne nähtiin TPS-maalilla. Soto syötti taaksenpäin Emetille, jolla oli valtavasti tilaa ja kapteeni laukoi tulisesti reilusta 20 metristä, mutta Forsman torjui erinomaisesti.

68. minuutilla Jarolla oli paikka iskeä ottelun kolmas maali, kun TPS-puolustus lahjoitti pallon Jarolle keskialueelle. Kasvonsa loukanneen Morinin tilalle tullut Alibek Aliev pääsi palloon ja hän pääsi Niangin kanssa kahdestaan Forsmania vastaan. Alievin ensimmäinen kosketus karkasi aavistuksen kauaksi ja sen seurauksena hänen syöttönsä Niangille jäi hieman vajaaksi ja Rasmus Holma pelasti TPS:n liukutaklauksellaan.

Erinomaisesti pelannut Jaro ei kuitenkaan jättänyt käyttämättä seuraavaa tilannetta. 77. minuutilla Walter Moore käynnisti pitkällä syötöllä vastahyökkäyksen ja Jaro pääsi hyökkäämään kolmella kolmea vastaan. Niangin ensimmäinen syöttöyritys Alieville kilpistyi puolustajan jalkaan, mutta pallo jäi kuitenkin Sotolle rangaistusalueen ulkopuolelle. Soto teki pienen laukaisuharhautuksen ja syötti nätisti Niangin vapaaksi rangaistusalueelle. Niang nosti pallon tyylikkäästi yli Forsmanin tilanteeksi 0-3.

Lisää seurasi heti minuutin päästä. Niang pääsi jälleen palloon vasemmalla, leikkasi rangaistusalueen rajaa pitkin keskelle ja laukoi pallon upeasti aivan yläkulmaan ja tilanne oli jo 0-4.

TPS:n kavennus tuli heti perään. Jaro ei saanut siivottua keskitystä rangaistusalueella ja Mikko Hyyrynen pääsi laukomaan Dixonin edestä lukemiksi 1-4.

Jarolle aukesi viimeisillä minuuteilla vielä paikkoja suurennella lukemia, mutta lisämaaleja ei enää nähty. Jaro pelasi koko joukkueena loistavan vierasottelun ja arvokkaat pisteet matkasivat Kaarinan Keskuskentältä Pietarsaareen.

Jaron seuraava peli pelataan jo tulevana sunnuntaina, kun AC Oulu saapuu Pietarsaaren Keskuskentälle.