Jarolle murskavoitto – Kulalle hattutemppu

Play

Thomas Kula viimeisteli kolme maalia, kun FF Jaro murskasi GrIFK:n lukemin 5-2 (3-1).

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli todella viihdyttävä ja Jaro tarjoili kotiyleisölle iloista hyökkäyspeliä, joka tuotti lukuisia tilanteita.

Ensimmäinen tilanne nähtiin jo neljännellä minuutilla, kun Jaro pääsi nopeasti vastahyökkäykseen GrIFK:n kulmapotkun jälkeen. Nikolaos Kousidis pääsi kuljettamaan vapaasti yli keskialueen ja vapautti hyvällä syötöllä Markus Kronholmin nokikkain Toni Vuorisen kanssa. Kronholm laukaus ohitti Vuorisen, mutta Valmir Seferi siivosi tilanteen maaliviivan tuntumasta.

Pari minuuttia myöhemmin Daniel Langhoff laukoi vaarallisesti rangaistualueen rajalta. Emil Öhberg torjui laukauksen eteensä ja pääsi myös peittämään Faton Seferin laukauksen.

Erinomaisella pelipäällä olleelle Seth Paintsilille ei löytynyt vierasjoukkueesta pysäyttäjää. Kymmenen minuutin kohdalla Paintsil spurttasi ohi David Nymanin ja laukoi kohti etukulmaa, mutta sillä kertaa sijoitus osui tolppaan.

15. minuutilla ottelun avausmaali oli kuitenkin tosiasia. Charalampos Chantzopoulos lähetti pitkän syötön vieraiden puolustuslinjan taakse, jossa Eissele oli paitsiossa, mutta ei osallistunut peliin. Paintsil tuli tilanteeseen taustalla, karkasi läpiajoon ja laukoi pallon varmasti takakulmaan tilanteeksi 1-0.

Jaro jatkoi tilanteiden luomista ja 19. minuutilla Paintsil oli jälleen puolustuslinjan takana. Sillä kertaa Vuorinen kuitenkin torjui kovan laukauksen kulmapotkuksi.

29. minuutilla Eissele pääsi ilmaiseksi palloon GrIFK:n puoustuslinjan haparoidessa. Eissele syötti päätyrajan tuntumasta takaviistoon Adam Vidjeskogille, jonka kovan laukauksen Vuorinen torjui. Vidjeskog oli kuitenkin ensimmäisenä irtopallossa ja tarjoili maalin eteen Thomas Kulalle pallon metrin päähän tyhjän maalin eteen ja Kula nautiskeli pallon maaliin lukemiksi 2-0.

Vieraat tulivat peliin mukaan seitsemän minuuttia ennen taukoa, kun vihreäpaidat käänsivät pelin nopeasti ja Faton Seferi viimeisteli varmasti läpiajon päätteeksi.

Maali-iloittelu ei ollut kuitenkaan vielä ohi avauspuoliajan osalta, vaan Thomas Kula viimeisteli toisen osumansa vielä ennen taukoa. Kulmapotkun jälkeen Kousidis löysi syötöllään Kronholmin, jonka syöttö puolestaan tippui hienosti Kulalle rangaistusalueen sisällä. Kula piti puolustajan irti pallosta ja laukoi kolmesta metristä pallon yläkulmaan.

Tauolle lähdettiin Jaron johtaessa lukemin 3-1.

Toisella puoliajalla sama meno jatkui kentällä. Jaro loi tilanteita ja jännittetävää riitti lähinnä siinä, pääseekö Kula viimeistelemään hattutemppunsa.

Tunnin kohdalla GrIFK joutui vaihtamaan maalivahtia, kun Toni Vuorinen oli pakotettu tulemaan vaihtoon polveaan pidellen. Hänen tilalleen tuli Kimi Lindeman.

Yksi päivän odotetuimmista tapahtumista oli myös Papa Niangin palaaminen kentälle. Niang korvasi Kousidisin 73. minuutilla.

Heti vaihdon jälkeen Jaro pääsi ratkaisemaan ottelun lopullisesti. Jaro käänsi pelin jälleen nopeasti GrIFK:n kulmapotkun jälkeen. Christian Eissele pääsi kaikessa rauhassa kääntymään pallon kanssa keskialueella ja Jaro pääsi ylivoimahyökkäykseen. Eissele ja Paintsil syöttelivät vieraiden kaksi puolustajaa kauniisti ulos tilanteesta ja lopulta Kronholm pääsi laukomaan pallon varmasta paikasta maaliin Eisselen syötöstä.

Pari minuuttia myöhemmin kotiyleisö sai haluamansa. Kula pelasi Eisselen kanssa seinäsyötön ja pääsi pienen pompun jälkeen nokikkain Lindemanin kanssa ja Kula laukoi pallon varmasti takakulmaan. Kulalle hattutemppu ja tilanne 5-1.

GrIFK kaunisteli vielä loppulukemia, kun Faton Seferi puski upeasti illan toisen osumansa. Ottelun loppu oli pelailua, eikä lisämaaleja enää nähty. Ottelu päättyi Jaron voittoon lukemin 5-2 ja pietarsaarelaiset ottivat jo viidennen perättäisen voittonsa.

GrIFK:n Jonas Britschgi myönsi Jaron olleen tänään selvästi parempi.
– Meillä oli hyvät tilastot otteluista Jaroa vastaan aiemmin. Jaro oli tänään selvästi parempi, siinä ei ollut epäselvyyttä. Pyrimme olemaan aggressiivisia, mutta olimme silti koko ajan askeleen jäljessä. Jaro pelasi tänään hyvin, Britschgi kertoi ottelun jälkeen.

Hattutempun iskenyt Thomas Kula oli itsekin hieman hämillään ottelun jälkeen.
– Tuntuu todella ihanalta. En oikein tiedä, mitä siellä tapahtui. Joukkuekaverit pelasivat tänään todella hyvin. Tarkoitus oli, että hallitsemme palloa alusta saakka. Onnistuimme siinä mielestäni hyvin ja pystyimme pelaamaan vähillä kosketuksilla. Oli kivaa pelata tänään, Kula iloitsi.

GrIFK:n Rami Luomanpää kertoi joukkueensa lähteneen otteluun hyökkäyspainotteisesti.
– Ennustin, että tästä tulee isomaalinen ottelu. Meidän oli tarkoitus lähteä hyökkäämään voimakkaasti ja luomaan maalipaikkoja, mutta Jaro oli tänään kaikilla osa-alueilla meitä parempi. Vaikka olisimme valinneet tänään minkä tahansa taktiikan, olisi Jaro olisi ollut vahvempi kamppailutilanteissa. Kun häviät kamppailut, ovat numerot ovat ihan oikeutetusti nämä. Otamme tästä opiksemme ja lähdemme hakemaan pisteitä seuraavista otteluista. Yritämme vielä saavuttaa OPS:n vaikka he voittivat tänään, Luomanpää kommentoi.

FF Jaron päävalmentaja Calle Löf oli ottelun jälkeen syystäkin tyytyväinen.
– Meillä on ollut melko ohut ryhmä harjoituksissa ja paljon pieniä vammoja. Etenkin siihen nähden olen tyytyväinen tähän otteluun. Meidän oli tarkoitus pitää paljon palloa ja en ole nähnyt tilastoja, mutta luultavasti meillä oli pallonhallinta selvästi. Viimeisestä kymmenestä minuutista jäi hieman huono maku, mutta toisaalta jos joukkue juoksee 80 minuuttia noin paljon ja ratkaisee pelin, niin sen voi melkein katsoa sormien läpi, Löf sanoi.

Jaro kohtaa seuraavaksi vieraskentällä KPV:n lauantaina 9.9. kello 17.00.