Jarolle piste tuliaisina Oulusta

FF Jaro pelasi toisen perättäisen maalittoman tasapelin, kun ottelussa AC Oulua vastaan pisteet jaettiin lukemin 0-0.

Tomi Kärkkäinen oli alun perin tehnyt avauskokoonpanoon kaksi muutosta EIF-otteluun verrattuna. Jonas Emetin oli tarkoitus aloittaa Kim Bölingin tilalla, mutta Emet loukkasi itseään alkulämmittelyssä ja Böling siirtyi avauskokoonpanoon. Darvin Chavez puolestaan otti vasemman puolustajan paikan Toni Takamäen siirryttyä takaisin keskuspuolustajaksi Johan Brunellin polvivamman seurauksena.

Ottelu ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuudessaan tarkkaa peliä, eikä kumpikaan joukkue pystynyt rakentamaan kovinkaan montaa tilannetta.

Ensimmäinen todella vaarallinen tilanne nähtiin 20. minuutin kohdalla, kun Kareem Moses pääsi puskemaan Kazuki Takahashin sivuvapaapotkusta. Puolustajan pusku viidestä metristä meni kuitenkin yli.

AC Oulun ensimmäinen vaarallinen tilanne nähtiin, kun peli oli vanhentunut 35. minuuttia. Pallo pomppasi kentästä hieman oudosti ja Toni Takamäki potkaisi pallosta ohi. Pallo tuli Alberto Alvarado Morinille, jonka veto 18 metristä ei ollut kova, mutta Emil Öhberg Jaron maalissa joutui venymään parhaimpaansa ohjatakseen pallon kulmapotkuksi.

Oulu sai muutama minuutti ennen taukoa vielä hyvän tilanteen, kun pallo kimpoili onnekkaasti Morinille rangaistusalueella ja meksikolainen pudotti pallon viereen, mutta oululaispelaajan laukaus viuhui kuitenkin selvästi yli.

Tauolle lähdettiin lukemissa 0-0.

Kärkkäinen oli pakotettu tekemään tauolla yhden vaihdon, kun kovan taklauksen jalkaansa saanut Pavle Milosavljevic ei voinut jatkaa ottelua. Hänen tilalleen tuli Toni Sjöstedt. Sjöstedt tuli oikeaksi laitapuolustajaksi ja Kareem Moses siirtyi keskuspuolustajaksi.

Toisesta puoliajasta tuli Jarolle vaikea. Joukkueen pallollinen pelaaminen oli toisella puoliajalla selvästi avausjaksoa heikompaa. Vierasjoukkue menetti usein pallon heti sen saatuaan ja AC Oulu myös löysi tilaa Jaron puolustuslinjan ja keskikentän välistä. Jaron puolustuslinja toimi kuitenkin koko ottelun hyvin ja onnistui siivoamaan suurimman osan tilanteista.

Avauspuoliajan ensimmäinen vaarallinen tilanne nähtiin, kun kotijoukkue pääsi kuljettamaan palloa kohti Jaron puolustuslinjaa ja pallo pelattiin oikealle Juuso Kemppaiselle, joka pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta Öhberg sai torjuttua pallon kulmaksi.

Vaikka Jaro oli ottavana osapuolena, onnistui se rakentamaan vartti ennen loppua erinomaisen tilanteen. Pitkään pimennossa ollut Seth Paintsil harhautti puolustajan ja eteni päätyviivalle, josta hän antoi syötön takaviistoon. Pallo löysi pelaajien välistä tiensä Kim Bölingille, joka pääsi laukomaan vastapallosta noin 12 metristä, mutta laukaus painui selvästi yli.

Kymmenen minuuttia ennen loppua nähtiin ottelun paras tilanne. Toni Tahvanaisen matala keskitys tuli pelaajien läpi noin neljään metriin suoraan Mornille, mutta Sjöstedt pääsi sen verran häiritsemään, että meksikolaisen ohjaus meni Jaron onneksi aavistuksen ohi.

Muutama minuutti ennen loppua Kärkkäinen otti Samba Sillahin Bölingin tilalle ja samalla Paintsil siirtyi Jovovicin pariksi hyökkäykseen. Jaro saikin useamman paikan vastahyökkäyksille, mutta tällä kertaa ratkaisut olivat heikkoja. Jaro sai aivan ottelun loppuun vielä useamman erikoistilanteen, mutta pallot painuivat jokaisella kerralla liian kauaksi.

Ottelu päättyi lukemiin 0-0. Jaro säilytti paikkansa kolmantena kolme pistettä KPV:a ja HIFK:a perässä.

Jaron päävalmentaja Tomi Kärkkäinen oli pelin jälkeen tyytyväinen pisteeseen.

- Pisteeseen on pakko olla tyytyväinen, tämä oli meille hankala peli. Teimme paljon huonoja ratkaisuja pallollisena, mutta vastustaja myös pakotti meidät siihen. Siitä huolimatta meillä oli tuhannen taalan paikka, mutta niin oli Oulullakin, Kärkkäinen kommentoi.

0-0

FF Jaro

4 Milosavljevic Pavle
46' Sjöstedt Toni
5 Takamäki Toni
7 Kula Thomas
8 Takahashi Kazuki
12 Moses Kareem Michael Marcus
13 Böling Kim
85' Sillah Samba

17 Gullsten Aleksi
59' Järvi Topi
21 Kemppainen Juuso
69' Tahvanainen Toni