Jarolle tappio Hakaa vastaan erikoisessa ottelussa

Ilman useita avainpelaajia pelannut FF Jaro johti harjoitusottelua FC Hakaa vastaan tauolla 0-1, mutta toisesta puoliajasta muodostui todella erikoinen ja ottelu päättyi Hakan voittoon lukemin 5-4 (0-1).

Jaron kokoonpanosta puuttuivat Alvarado Morin, Walter Moore, Seth Paintsil, Jonas Emet, Oskar Sandström sekä B-junioreiden mukana olleet Serge Atakayi ja Sergei Eremenko.

Avauspuoliajan ainoa maali syntyi Papa Niangin antamasta vapaapotkusta, jonka Adam Vidjeskog puski Johan Brunellille, jolla oli helppo työ siirtää Jaro johtoon.

Lähes koko hyökkäyskaluston puuttuessa oli Jarolla ongelmia saada omaa peliään käyntiin avauspuoliajan aikana eikä vierasjoukkue onnistunut luomaan kovin monia vaarallisia paikkoja Brunellin maalin lisäksi.

Maalintekijä Brunell joutui jättämään toisen puoliajan varotoimenpiteenä väliin. Kyle Curinga korvasi Brunellin ja samalla Hassoma Bino Bamba siirtyi toppariksi testipelaaja Alberton Fortuné Macomban viereen. Lisäksi Sam Jammeh korvasi maalilla Emil Öhbergin.

Toisesta puoliajasta muodostuikin todella erikoinen ja 45 minuutin aikana nähtiin peräti kahdeksan maalia.

FC Haka rankaisi Jaroa kahdesti pallonmenetyksistä ja kotijoukkue siirtyi johtoon. Myös kolmatta maalia edelsi Jaron paha pallonmenetys ja lopulta pallo meni maaliin Jammehin jaloista.

Vartti ennen loppua alkoi kuitenkin Jaron kiri ja vieraat tekivät yhdeksässä minuutissa kolme maalia. Ensin Niang puski Josue Soton keskityksen sisään tilanteeksi 3-2. Alibek Aliev pelasi viimeiset 25 minuuttia ja pääsi heti maalin makuun tasoittaen ottelun laukomalla irtopallon maaliin. Macomba vei vieraat johtoon, kun hän osui kulmapotkusta ja näytti, että Jaro selviää sittenkin voittajana vaikeasta ottelusta.

Ottelu ei ollut kuitenkaan vielä ohi. Neljä minuuttia ennen loppua Bino Bamba kaatoi rangaistusalueella kotijoukkueen pelaajan. Tuloksena Bino Bamballe punainen kortti, Hakalle rangaistuspotku ja tasoitusmaali. Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla nähtiin 5-4-osuma, kun Vidjeskogin purkuyritys painui omaan maaliin. Ottelu päättyi lukemiin 5-4.

Huolimatta viidestä päästetystä maalista jäi Alexei Eremenkolle positiivinen kuva Macombasta.
– Hän oli kova kaksinkamppailuissa ja avasi peliä nopeasti, Eremenko kertoi.