Jarolle tappio loistavasta ottelusta huolimatta

FF Jaro lähti Niklas Käckön tulikasteessa kohtaamaan Valkeakoskelle Hakan perjantaina. Ottelu päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen 1-0-tappioon mutta muutama päivä oli ehtinyt muuttaa Jaron pelissä paljon. Joukkueella oli pelissä vahva näytönhalu mutta ylärimaa lähemmäs eivät punapaidat päässeet.

Päävalmentaja Niklas Käcko oli ehtinyt vetää joukkueelleen kolmet harjoitukset jonka ensimmäisiä merkkejä saatiin nähdä Valkeakosken perjantai-illassa. Jaro aloitti ottelun todella pirteästi ja loi ensimmäisen viiden minuutin aikana valtavan paineen kotijoukkueen maalille. Punapaidat olivatkin siirtyä jo neljän minuutin pelin jälkeen johtoon kun Darvin Chavezin keskitys löysi Denisin. Maalivahti Joonas Immonen kuitenkin torjui Brassin puskin kulmapotkuksi. Omat paikkansa oli alkuminuuteilla myös Felix De Bonalla joka uudessa pelisysteemissä oli löytänyt uuden paikan vasemman laitalinkin paikalta.

Avauskympillä Hakalla oli hyvin vähän pallo omassa hallussaan ja valmentajavaihdoksen mukanaan tuomat muutokset näyttivät aiheuttavan Hakalle suuria ongelmia ottelun alkupuoliskolla. Jaron maalissa debytoinut Johannes Wentin koski palloon ensimmäisen 15 minuutin aikana kaksi kertaa joissa molemmissa hän haki linjan taakse tulleen pitkän pallon haltuunsa. Myöskään Jaro ei luonut montaa suoraa maalipaikkaa mutta puolittaisiin tilanteisiin joukkue pääsi usein ja joukkue vaikuttikin alkuun todella valmiilta illan otteluun. Juuri kun 17 minuuttia ottelusta tuli täyteen niin iski Haka. Ensin Kevin Peth pelasi pallon hyökkäyspäähän jossa Chris Mandiangu syötti Takahashille boksiin. Haka pääsi kuitekin palloon ja pelasi nopeasti pallon kahdella syötöllä linjan taakse. Johannes Wentinille sattui tilanteessa harmillinen arviontivirhe ja Johan Brunell ohjasi pallon yli vastaan tulleen Wentinin. Palloon pääsi ensimmäisenä John Fagesrström joka iski kauden neljännen maalinsa. 23 minuutin kohdalla Jaro pääsi hyvään paikkaan kun pirteästi pelannut Chris Mandiangu sai pelattua pallon Chavezille jonka hyvä laukaus päätyi Haka-pelaajan blokkiin. Hetkeä myöhemmin Haka sai oman paikkansa kun nigerialaishyökkääjä Samuel Chidi sai pallon pelattua keskelle mutta Erkka Helmisen laukaus päätyi vähän takakulmasta ohi. Maalin jälkeen peli tasoittui muutenkin selvästi ja Haka sai seuraavan 15 minuutin aikana paremmin otteluun otetta. Seuraavan paikan loi kuitenkin Jaro kun Mandiangun keskitys tuli maalinedustalle Denisille ja De Bonalle jotka eivät kuitenkaan saaneet tilanteesta kunnollista viimeistely-yritystä aikaiseksi.

Puolen tunnin pelin jälkeen Fagerström meinasi tehdä jo illan toisen kun Peth luki maalivahdin pitkän avauksen hieman väärin ja lopulta Anton Popovits pääsi syöttämään toiseen aaltoon Fagerströmille jonka laukaus päätyi kuitenkin yli Jaro-maalin. Tämän jälkeen Jaro nousi kahdesti Mandiangun laidalta ja molemmista tilanteista tuli kulmapotkut. Jälkimmäisessä Jaro loi hyvän tilanteen kun maalivahti Joonas Immonen jäi omien pelaajiensa blokkiin eikä päässyt käsineen palloon kiinni. Ensimmäinen laukaus kilpistyi maalinedustalle Haka-pelaajiin ja seuraavan pallon Mandiangu ampui upeasti tavoitellen takakulmaa mutta laukaus meni vain vähän ohi. Tämän jälkeen Jaro sai vielä neljännenkin kulmapotkun mutta sen Immonen haki takakulmalta pois. Jaka oli pakotettu vaihtamaan kokenut Pekka Lagerblom loukkaantumisen vuoksi pois kentältä. Aivan puoliajan lopussa Felix De Bona pääsi loistavaan maalipaikkaan kun Takahashi pelasi pallon keskelle. Brasilialaisen hyvästä paikasta lähteneen laukauksen Immonen koppasi kuitenkin helposti. Jaron avausjakson pirtein oli ehdottomasti Mandiangu joka pelasi pirteästi. Harmillinen virhe kuitekin alkupuoliskolla tarkoitti että Haka lähti puoliajalle 1-0-kotijohdossa.

Toiselle puolikkaalle Jaro tuli jälleen pirteästi. Heti parin minuutin pelaamisen jälkeen Mandiangu keskitti mutta Denis ei aivan saanut jalkaansa keskitykseen väliin. Pian tämän jälkeen Mandiangu pääsi jälleen palloon linjan takana ja syötti maalinedustalle De Bonalle mutta aiemmassa tilanteessa Mandiangu oli juuri ja juuri paitsiossa. Seuraavassa tilanteessa Takahashi vapautti laidasta linjan taakse juosseen Chavezin jonka keskitys meni juuri ja juuri yli Denisin pään maalinedustalla, pallo päätyi kulmaan De Bonalle jonka syöttö taakse oli niin heikko ettei Peth siihen millään ehtinyt. Närpiön Maldini joutui rikkomaan vastahyökkäykseen lähteneen Haka-pelaajan kortin arvoisesti. Ja muutamaa minuuttia myöhemmin pallo oli jo ylärimassa kun Anthony Dafaa keskitti maalille ja Jim Myrevik puski pallon poikkipuuhun. Sitä seuranneen reboundin Myrevik jatkoi itse Denisille jonka laukaus meni yli maalin.

Tämänkään jälkeen Haka ei saanut millään omaa peliään käyntiin vaan Jaro pyöritti peliä luoden tukun paikkoja mutta Hakan maali oli kuin noiduttu. Käcko teki 60 minuutin jälkeen kaksi nopeaa vaihtoa kun ensin pitkästä loukkaantumisesta toipunut Peth vaihdettiin Kareem Mosesiin ja hetkeä myöhemmin tällä kaudella edustusjoukkueeseen murtautunut Jaro-kasvatti Anthony Olusanya päästettiin irti vaihdossa Denisiin. Tilanteessa Felix De Bona siirtyi yksinäiseksi kärkipelaajaksi. Pian Haka sai toisen jakson parhaan maalipaikkansa. Moses jäi rajaheitossa liian ylös ja Haka-hyökkääjä Ben Gerald käytti tilanteen hyödykseen päästen puolittaiseen läpiajoon. Jenkki laukoi pallon ohi Wentinin mutta samalla ohi takatolpan. 72 minuutin kohdalla päätuomari Mikko Leino vihdoin vihelsi ottelun ensimmäisen obstruktiovirheen mutta tästä Haka pääsi jo toistamiseen läpi kun Takahashin ja Dafaan välinen kommunikaatio petti pahemman kerran. Wentin maalilla oli kuitenkin mies paikallaan ja torjui Haka-hyökkääjän yrityksen.

Kun on iltoja ettei mikään mene sisään niin mikään ei myöskään mene sisään. Sen sai todeta vielä ottelun loppupuolella Pavle Milosaljevic joka pääsi yrittämään laittaa palloa tyhjään maaliin mutta Haka-pelaaja sai hitusen jalkaansa väliin ja siitä pallo kimposi Immosen käden kautta kulmapotkuksi. Tämän lähemmäs ei Jaro enää maalia päässyt ja kun Hakakaan ei saanut pelivälinettä enää uudelleen verkkoon niin ottelu päättyi kotijoukkueen 1-0-voittoon ja Jaro lähti jälleen kotiin ilman pisteitä.

Ottelun jälkeen voi kuitenkin todeta että valmentajavaihdos näkyy joukkueen peli-ilmeessä selkeästi piristävänä tekijänä. Tänään ei valitettavasti vaan ollut punapaitojen päivä.
– Olen sitä mieltä että me olimme tänään pallon kanssa parempi joukkue. En ole nähnyt tilastoja mutta vaikka meillä oli pallonhallinta tänään 65-70%:sesti niin sillä ei ole mitään merkitystä ellemme saa tehtyä maaleja. Mutta me loimme tänään runsaasti maalipaikkoja ja jonain toisena päivänä ne pallot menevät sisään, sanoo Niklas Käcko tulikasteensa jälkeen.
– Jatkossa meidän tulee olla nopeampia reagoimaan. Haka pääsi tänään maalin lisäksi muutaman kerran maalipaikkoihin siksi että me emme olleet tilanteissa terävinä, hän päättää.