Jarolle tärkeä voitto Gnistanin vieraana

Christian Eissele ja Georgios Katidis johdattivat Jaron tärkeään voittoon Gnistania vastaan. Eissele osui kahdesti ja Katidis kertaalleen, kun loppulukemat merkittiin Jaron hyväksi 2-3 (0-1).

Jaro lähti otteluun muuten samalla avauskokoonpanolla kuin AC Oulua vastaan, mutta Emil Öhberg oli toipunut olkapäävammastaan ja palasi tolppien väliin.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja kotijoukkueella oli ottelun alussa pari puolittaista tekopaikkaa erikoistilanteista. Jaron laitapelaajat Seth Paintsil ja Joni Remesaho puolestaan pitivät kotijoukkueen laitapuolustajat kiireisinä.

Ottelun avausmaali nähtiin 19. peliminuutilla, kun Jaro prässäsi keskialueella pallon itselleen Katisidin ja Kulan toimesta. Kula avasi nopeasi vasemmalle, jossa Remesaholla oli paljon tilaa ja hänen keskityksensä tuli täydellisesti matalana toppareiden ja maalivahdin väliin, ja Eissele liukui pallon sisään lukemiksi 0-1.

Ottelun seuraavaa maalia saatiin odottaa aina toiselle puoliajalle saakka, mutta se maali oli sitäkin upeampi. Jaro katkaisi puolustusalueella kotijoukkueen syötön ja Markus Kronholm lähetti Paintsilin oikealta vauhtiin. Paintsil sai syötettyä Eisselen tekopaikkaan rangaistusalueen sisään, mutta Eissele malttoi vielä kääntää takaviistoon Katidisille, joka sai laukoa pallon täysin tyhjään maaliin kymmenestä metristä ja tilanne oli 0-2.

Gnistan tuli maalin päähän 69. minuutilla kulmapotkusta, kun pallo meni lopulta Riku Selanderin jalasta Jaron verkkoon ohi Öhbergin.

Tällä kertaa Jaro ei kavennusmaalista hätkähtänyt, vaan Eissele teki illan toisen maalinsa pari minuuttia Gnistanin kavennuksen jälkeen. Thomas Kula vapautti Remesahon vasemmalta ja Remesaho keskitti pallon tarkasti hyvän juoksun topparin eteen tehneelle Eisselelle, joka puski kauden viidennen maalinsa ja tilanne oli 1-3. Eissele on nyt tehnyt neljässä edellisessä ottelussa viisi maalia ja on noussut Ykkösen maalipörssissä jo kolmannelle sijalle.

Ottelu eteni Jaron hallinnassa aina aivan loppuminuuteille saakka, kunnes tunteet pääsivät kuumenemaan. Loistavan ottelun pelannut Katidis joutui keskialueella Teemu Vaarakallion törkeän taklauksen kohteeksi. Vaarakallio selvisi taklauksestaan keltaisella kortilla ja se kuumensi tunteet Jaro-leirissä. Jaron onneksi Katidis selvisi ilman loukkaantumista hurjan näköisestä tilanteesta.

Lisäajalla Chantzopoulosille ja Moorelle tuli vielä kommunikaatio-ongelmia ja Selander pääsi sen seurauksena tekemään illan toisen maalinsa. Kavennuksen jälkeen Gnistan ei kuitenkaan enää saanut luotua tekopaikkoja, joten Jaro vei tärkeät pisteet lukemin 2-3.

Jaro kohtaa seuraavaksi kansainvälisessä ottelussa IFK Norrköpingin lauantaina 17.6. kello 16.00 Pietarsaaren Keskuskentällä. Kauden ensimmäinen derby KPV:a vastaan on vuorossa torstaina 22.6. Kokkolassa.

2-3

19' Eissele Christian 0-1
53' Katidis Georgios 0-2
68' Selander Riku 1-2
70' Eissele Christian 1-3
90+00' Selander Riku 2-3

FF Jaro

2 Bamba Hassoma Bino
3 Messenger Brock
6 Kronholm Markus 43'
62' Vidjeskog Adam
7 Kula Thomas
9 Eissele Christian
12 Katidis Georgios
15 Moore Walter
21 Chantzopoulos Charalampos
24 Remesaho Joni
76' Larsson Kevin
25 Öhberg Emil
30 Paintsil Seth
90+01' Sandström Oskar

Vaihtopelaajat
1 Ström Johannes
5 Peth Kevin
16 Vidjeskog Adam
17 Larsson Kevin
19 Vidjeskog Axel
20 Sandström Oskar
22 Backlund Pontus

Gnistan

1 Kollar Daniel
5 Vaarakallio Teemu 88'
6 Heimonen Marcus
9 Rexhepi Kron 77'
19 Hyökyvirta Eero 44'
80' Forsen Eero
20 Anyamele Kelechi
67' Voutilainen Valtteri
21 Selander Riku
22 Jeng Biran 77'
23 Aaltonen Patrick
24 Fortunato Domenico Antonio
25 Jouini Karim
56' Akbar Aleksander

Vaihtopelaajat
2 Voutilainen Valtteri
12 Otronen Atte
13 Forsen Eero
14 Akbar Aleksander
15 Zine Karim
18 Vuorela Valte
80 Said Ahmed Ahmed