Jarolle tasapeli tuliaisina myös Kouvolasta

Talvisissa olosuhteissa pelattu Suomen Cupin lohkovaiheen ottelu MYPAa vastaan päättyi lukemiin 0-0.

FF Jaro pelasi myös MYPA-ottelun odotetusti nuorella joukkueella. Jaro sai juuri ennen ottelua vielä yhden takaiskun, kun alustavaan avauskokoonpanoon merkitty Severi Kähkönen joutui jättämään ottelun väliin ja hänen paikkansa otti Teemu Järvenlahti.

Aikainen lähtö ja pitkä matka Kouvolaan näkyi Jaron otteissa ottelun alussa ja MYPA oli vahvempi ensimmäiset 20 minuuttia. MYPA näytti jo siirtyvän ottelussa johtoon viiden minuutin pelin jälkeen, kun Jari Hassel puski pallon maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

Jaro sai peliään kulkemaan koko ajan paremmin pelin edetessä. Jaron ensimmäinen tilanne nähtiin vajaan puolen tunnin kohdalla, kun Järvenlahden hyvä syöttö linjan taakse vapautti Axel Vidjeskogin nokikkain maalivahdin kanssa, mutta Vidjeskogin nostoyritys epäonnistui ja pallo meni selvästi ohitse.

Vidjeskog oli jälleen lähellä maalintekoa pari minuuttia ennen taukoa, kun kulmapotkun jälkitilanteesta Johan Brunell pääsi keskittämään, mutta Vidjeskogin pusku pysähtyi ylärimaan. Irtopallo jäi Jaakko Alasuutarille, joka pääsi laukomaan reilusta kymmenestä metristä. Alasuutari yritti laukoa pallon pelaajamassan ohi takakulmaan, mutta laukaus suuntautui metrin verran ohi.

Jaro aloitti toisen puoliajan todella vahvasti ja kotijoukkue oli ajoittain suurissa ongelmissa vieraiden hyökkäysten kanssa.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu viisi minuuttia, pelattiin Otto Hirvonen rangaistusalueelle ja Hirvosen matala syöttö löysi keskushyökkääjänä pelanneen Anthony Olusanyan, joka pääsi laukomaan erinomaisesta paikasta, mutta MYPA-puolustus liukui eteen. Pallo kimposi vielä Vidjeskogille, jonka laukaus suuntautui päin maalivahtia.

56. minuutilla Viktor Strömbäck ja Joni Remesaho pelasivat hienosti yhteen vasemmalla ja Remesaho pääsi laukomaan, mutta pallo meni takatolppaa hipoen ohi.

Reilun tunnin pelin jälkeen MYPAlla oli jälleen vaarallinen kulmapotku, jonka Jaro puolustus onnistui kuitenkin selvittämään maalin edestä.

Toisen puoliajan edetessä Jaron peli meni hieman sekavaksi ja kotijoukkue otti peliä paremmin haltuunsa. Jaro pystyi kuitenkin pitämään kotijoukkueen hyvin maalintekopaikoilta pois, eikä Jaron maalia vartioinut Ville Seppä joutunut juurikaan torjuntatöihin ottelun aikana.

Aivan ottelun lopussa Remesaho oli lähellä karata puolustajaltaan, mutta Olli Kähkönen ehti viime hetkellä liukumaan väliin. Näin ollen Jaron toinenkin Suomen Cupin lohkovaiheen ottelu päättyi tasatulokseen, kun loppulukemiksi merkittiin 0-0.

Seuraavana lauantaina vuorossa on ensimmäinen kotiottelu, kun AC Oulu vierailee Tellushallissa.