Jarolle täydet pisteet Tammisaaresta

FF Jaro pystyi lukuisista poissaoloista huolimatta ottamaan neljännen perättäisen voittonsa. Ensimmäisen puoliajan kaksi maalia johdattivat Jaron voittoon lukemin 1-2 (0-2).

Jarolta puuttui runkopelaajia etenkin keskialueelta ja niinpä keskikentän pohjalla luutivat Adam Vidjeskog ja Hassoma Bino Bamba. Kevin Larsson oli niin ikään noussut avauskokoonpanoon Nikolaos Kousidisin pelikiellon myötä.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä Jaron olleessa aavistusen hallitsevampi osapuoli. Tunnustelevan alun jälkeen Jaro teki kaksi nopeaa maalia 15 minuutin molemmin puolin. 12 minuutin pelin jälkeen Jaro prässäsi Larssonin johdolla pallon itselleen hyökkäysalueella ja Jonas Emet laukoi kierteisen laukauksen kohti takayläkulmaa ja Jonathan Jäntti sai venyä parhaimpaan, jotta sai torjuttua pallon kulmapotkuksi. Seuranneen kulmapotkun Emet toimitti tarkasti maalin eteen, jossa toppari Charalampos Chantzopoulos nousi korkeimmalle ja puski punapaidat johtoon. Chantzopoulos on ollut kauden aikana useaan kertaan lähellä maalintekoa ja mies tuuletti maalia villisti, kun kauden avausosuma oli vihdoin tosiasia.

Kolme minuuttia myöhemmin pallo oli jälleen EIF:n maalissa. Oikeana puolustajana pelannut Oskar Sandström tavoitteli syötöllään Christian Eisseleä keskialueella, mutta pallo ajautui hieman onnekkaasti puolustuslinjan taakse ja Seth Paintsil spurttasi kevyesti karkuun kotijoukkueen pelaajilta ja viimeisteli varmasti läpiajonsa päätteeksi.

Ekenäs IF sai avauspuoliajan aikana lukuisia kulmapotkuja, jotka Jaro kuitenkin puolusti tarkasti. Tauolle mentiin Jaron johtaessa 0-2.

Toisesta puoliajasta muodostui Jarolle vaikea. Tässä ottelussa Jaron valmentajana toiminut Jimmy Wargh joutui tekemään jo tauolla yhden vaihdon, kun Jonas Emet joutui tulemaan pois ja hänet korvasi Jaro-debyyttinsä tehnyt Viktor Strömbäck.

Toisella puoliajalla EIF oli selvästi kuskin paikalla ja kotijoukkue tuli maalin päähän 53. minuutilla. Kevin Larsson ajoi rangaistusalueella vastustajan selkään ja tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku. Johan Estlander laukoi pallon varmasti pilkulta maaliin tilanteeksi 1-2.

Toisella puoliajalla Jaron tilanteet olivat vähissä. Lähimpänä oli Eissele, joka pääsi laukomaan noin 10 metristä Larssonin syötön jälkeen, mutta Jems Geffrard ehti peittämään vedon.

EIF haki tasoitusta loppuun saakka ja kotijoukkueella oli muutamia puolittaisia paikkoja tasoitukseen. Jaro sai ottelun lopussa lisää loukkaantumishuolia, kun Seth Paintsil jäi pitelemään takareittään kesken kuljetuksen ja hän joutui tulemaan vaihtoon. Axel Vidjeskog otti Paintsilin paikan vaihdon jälkeen.

Vielä lisäajalla Geffrardille avautui hyvä paikka tasoitukseen, kun isokokoinen puoustaja pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta Emil Öhberg teki tärkeän torjunnan ja sai samalla vuolaat kiitokset puolustajilta.

Ottelu päättyi Jaron voittoon lukemin 1-2 ja näin Jaro nousi Ykkösessä jo viidennelle sijalle tosin ottelun enemmän pelanneena kuin kuudentena oleva FC Haka. Seuraavaksi Jaro kohtaa kotikentällään GrIFK:n. Ottelu pelataan Pietarsaaren Keskuskentällä sunnuntaina 3.9. kello 17.00.