Jarolle upea voitto AC Oulusta

FF Jaro kohtasi AC Oulun vieraskentällä elokuun ensimmäisessä ottelussaan. Ottelun alku toi pietarsaarelaisille ikäviä uutisia kun laitapuolustajana aloittanut Kevin Peth loukkaantui vakavasti jo ottelun ensiminuuteilla harmittomassa tilanteessa. Peth menee maanantaina polvivamman vuoksi jatkotutkimuksiin mutta ensiennusteiden perusteella hän tulee olemaan pitkään sivussa pelikentiltä. Pelin alku oli Oulun etsikkoaikaa. Jo avausminuutilla Jere Aallikon keskitys löysi boksista Ilves-laina Aleksis Lehtosen mutta miehen laukaus kilpistyi Jaro-puolustukseen. Oman paikkansa sai myös viime kaudella Jaroa edustanut Alvarado Morin mutta ”Chuvyn” paini maalinedustamalla päättyi lopulta Walter Mooren voittoon.

Ensimmäisen kympin jälkeen ottelu tasoittui selvästi. AC Oulu hallitsi palloa ja loi jakson aikana useita puolittaisia tilanteita mutta Jaron topparipari Chantzopoulos-Sandström hoiteli tilanteet rauhallisesti. Ilman paikkoja ei jäänyt myöskään vierasjoukkue. Omat paikkansa sai koko hyökkäysnelikko ja erityisesti Seth Paintsililla oli jakson aikana useita puolittaisia tilanteita maalintekoon.

Toisella jaksolla ottelun kuva muuttui: Jaro tuli selvästi paremmalla liikkeellä ja agressiivisemmin hyökäten heti mukaan ja sai palkintonsa vain parin minuutin pelaamisen jälkeen. Eero-Matti Auvinen kaatoi ensin Nikos Kousidiksen mutta pallo ajautui Christian Eisselelle joka murtautui boksiin sisään. Mathias Lindfors kaatoi Eisselen ja tuomari osoitti rangaistuspotkua. Jonas Emet ampui pallon varmasti oikeaan kulmaan ohi voimattoman Johannes Wentinin ja siirsi pietarsaarelaiset 1-0-johtoon. Ja kun alkuun on päästy niin antaa mennä vaan. Vain muutama minuutti ensimmäisestä kun Eissele pudottaa rinnalla pallon alas ja Emet ampuu suoraan tarjoilusta Jaron 2-0-johtoon. Reilu vartti ennen loppua Eissele voittaa kaksintaistelussa Oulu-puolustuksen ja syöttää selustaan Seth Paintsilille. Ghanalainen esittelee nopeuttaan ja karkaa sinipaitojen puolustukselta siirtäen Jaron jo kolmen maalin karkumatkalle.

Ottelu sai lisää ikäviä piirteitä kun oululaisten nuori keskikenttämies Tangko taklasi harmittomassa tilanteessa kahden jalan ”pulkalla” Thomas Kulaa joka ei onneksi tapahtuman tiimellyksessä loukkaantunut. Tilanteessa myös kokenut Titi Essomba kuumeni ja hankki itselleen lopulta varoituksen. 

Jaro kruunasi kakun ottelun viimeisellä minuutilla kun läpi illan AC Oulun puolustuksen kustannuksella leikkinyt Christian Eissele niittasi loppulukemat 0-4:ään Seth Paintsilin ja Jonas Emetin esityöstä. 

Jaron ottelut jatkuvat ensi lauantaina pitkästä aikaa kotiottelulla kun joukkue kohtaa Gnistanin Keskuskentällä.

0-4

49' Emet Jonas 0-1
55' Emet Jonas 0-2
74' Paintsil Seth 0-3
90+01' Eissele Christian 0-4

FF Jaro

5 Peth Kevin
5' Messenger Brock
6 Kronholm Markus
7 Kula Thomas
9 Eissele Christian
10 Emet Jonas
15 Moore Walter
18 Kousidis Nikolaos
74' Larsson Kevin
20 Sandström Oskar
21 Chantzopoulos Charalampos
25 Öhberg Emil
30 Paintsil Seth

Vaihtopelaajat
1 Ström Johannes
2 Bamba Hassoma Bino
3 Messenger Brock
16 Vidjeskog Adam
17 Larsson Kevin

AC Oulu

4 Auvinen Eero-Matti
5 Kalermo Akseli 56'
9 Alvarado Morin Jesus Alberto
11 Lehtonen Aleksis
65' Mustonen Tuomas
17 Aallikko Jere
59' Tangko George Junior
18 Soto Josue
19 Leppälä Samuli
21 Kemppainen Juuso
23 Lindfors Matias
58' Essomba Titi
29 Tavares Silva Jair
30 Wentin Johannes

Vaihtopelaajat
3 Mustonen Tuomas
10 Essomba Titi
12 Särkelä Juuso
13 Hautala Niilo
16 Lappalainen Aleksi
24 Tangko George Junior