Jarolle varma voitto PKKU:sta

PKKU:sta ei ollut vastusta Jarolle Suomen Cupin ottelusta, vaan maalipaikkoja tuhlaillut Jaro voitti ottelun maalein 4-0 (2-0). Samba Sillah teki kaksi maalia ja Seth Paintsil sekä Sasa Jovovic molemmat yhden osuman.

Jarolta useampi pelaaja kärsi flunssasta ja etenkin keskikentän keskelle valmennuksella ei juuri vaihtoehtoja ollut. Niinpä normaalisti keskuspuolustuksessa pelaava Pavle Milosavljevic pelasi tänään avauspuoliajan keskikentän pohjalla. Christopher Mandiangu teki Jaro-debyyttinsä oikeana laitahyökkääjänä.

PKKU aloitti ottelun melko terävästi ja Jarolla oli ensimmäisten minuuttien aikana pienoisia ongelmia saada rakennettua hyökkäyksiä. Vajaan vartin kohdalla alkoi kuitenkin tapahtua ja Jaron ensimmäinen maali oli hienosti rakennettu hyökkäys. Samba Sillah avasi vasenta laitaa pitkin Seth Paintsilille, joka pelasi seinäsyötön Sasa Jovovicin kanssa. Paintsil pääsi pallon kanssa rangaistusalueelle ja syötti vielä maalin eteen, johon Sillah oli juossut päättämään hyökkäystä. Sillah viimeisteli varmasti tilanteeksi 1-0.

Vierasjoukkue yritti avata peliä puolustuksen kautta, mutta Jaro prässäsi pallon useamman kerran pois, ja 18. minuutilla pallonriisto johti maaliin. Paintsil katkaisi syötön rangaistusalueen rajalla, pääsi nokikkain maalivahdin kanssa ja laukoi pallon tarkasti takakulmaan.

Jarolla oli ensimmäisellä puoliajalla lukuisia maalintekotilanteita ja hyökkäyskolmikko Paintsil-Jovovic-Mandiangu oli vieraille liian liukas pysäytettäväksi. Reilun puolen tunnin kohdalla Mandiangu petasi Paintsilille täysin vapaan paikan, mutta sillä kertaa ghanalainen aikaili ja tilanne kuivui kokoon.

Tauolle mentiin lukemissa 2-0, mutta lukemat olisivat voineet olla selvästi isommatkin.

Jaro teki toiselle puoliajalle yhden vaihdon, kun flunssasta toipunut Thomas Kula tuli Ilari Antilan tilalle. Kula tuli omalle paikalleen keskialueelle ja Milosavljevic tippui puolustuslinjaan.

Pelin kuva pysyi sama myös tauon jälkeen, Jaro loi paikkoja mutta huolimattomuus viimeistelyssä sekä PKKU:n maalivahti Antti Silvennoisen hyvät torjunnat pitivät lukemat pitkään pitkään ennallaan.

Etenkin Mandiangulla oli toisella puoliajalla paljon paikkoja, mutta saksalaisen avausmaali Jaron paidassa jäi vielä näkemättä. Mandiangun paras paikka nähtiin noin tunnin kohdalla, kun Paintsil pyöritti vieraiden puolustuksen solmuun ja löysi syötöllään Mandiangun rangaistuspilkun tuntumasta. Mandiangu laukoi kovaa, mutta Silvennoisen erinomainen torjunta esti lisämaalien syntymisen.

Jaro teki toisella puoliajalla kaksi vaihtoa lisää ja nuoret Jusa Ihalainen sekä Axel Vidjeskog saivat tärkeitä minuutteja. Vidjeskogin sisääntulon seurauksena Mandiangu pelasi pelin loppuun kymppipaikalla.

Jaron kolmatta maalia saatiin odottaa aina 74. minuutille saakka. Mandiangu kaadettiin aivan rangaistusalueen rajalla ja Jovovic laukoi vapaapotkun kylmästi muuri yli etuyläkulmaan ja Jaro johti 3-0.

Illan upein osuma nähtiin 84. minuutilla. Mandiangu syötti pallon Sillahille, joka laukoi rangaistusalueen kulmasta upean laukauksen aivan etuyläkulmaan. Sillahille päivän toinen osuma ja taululle lukemat 4-0.

Jarolta etenkin Paintsil viihdytti kotiyleisöä kuljettamatta pallon lukuisia kertoja läpi vieraiden puolustuksen. Komein suoritus nähtiin ottelun lopussa, kun Paintsil lähti pallon kanssa omalta kenttäpuoliskolta ja harhautti useamman pelaajan, mutta Silvennoinen sai sormenpäänsä laukauksen eteen ja pallo lipui takatolpan ohi.

Ottelu päättyi Jaron voittoon lukemin 4-0.

Kärkkäinen löysi parannettavaa

FF Jaron päävalmentaja Tomi Kärkkäinen löysi omiensa pelistä parannettavaa.

– Hieno voitto, mutta pelistä jäi vähän kaksijakoiset tunnelmat. Peli meni liikaa päästä päähän, ja meidän pitäisi tehdä paikoista tehokkaammin maaleja, jotta noin ei kävisi. Se on kuitenkin hyvä merkki, että luomme paljon paikkoja. Tänään hyvää oli se, että teimme neljä maalia ja vastustajalla oli nolla maalintekopaikkaa. Puolustuslinja hoiti tehtävänsä tänään hyvin. Ensimmäisen puoliajan lopulla peli meinasi mennä kävelyksi ja jouduinkin tauolla vähän patistamaan, että aloimme jälleen tehdä töitä. Tarvitsemme kliinisyyttä boksissa, niin ei tarvitsisi juosta alaspäin. Hyökkääjät jäivät ennen taukoa kävelemään paitsi Jovovic, joka tekee upeasti töitä joukkueen eteen. Sasan työmoraalista saisi jokainen ottaa mallia. Noin toimii ammattilainen, Kärkkäinen kehui Jovovicia.

– Milosavljevic aloitti tänään keskikentällä, koska meillä ei ole juuri nyt laittaa sinne pelaajia, koska Strömbäck, Kähkönen ja Kula ovat olleet flunssassa. Milosavljevic selvisi tänään tehtävästään paremmin kuin TPV-pelissä. Christopher Mandiangu on ollut täällä vasta vähän aikaa, eikä vielä täysin tiedä mitä häneltä odotetaan eri tilanteissa. Hän olisi voinut tehdä tänään hattutempun ja hän teki joitakin ratkaisuja, joita meidän pitää korjata. Mutta tuo on ymmärrettävää, sillä hänellä on valtava halu näyttää ja tehdä maaleja, Kärkkäinen kommentoi.