Jarolle vierasvoitto Jyväskylästä upean nousun jälkeen

JJK siirtyi ottelussa kahden maalin johtoon seitsemän minuutin pelin jälkeen, mutta Christoper Mandiangun johdolla Jaro käänsi ottelun jo avauspuoliajan aikana. Toisella puoliajalla Anthony Olusanya tykitti uransa ensimmäisen maalin Ykkösessä ja Jaron voittolukemiksi merkittiin 3-5 (2-3).

Tomi Kärkkäinen oli tehnyt pari muutosta joukkueensa avauskokoonpanoon. Anthony Olusanya sekä Kazuki Takahashi olivat tuleet avauskokoonpanoon. Christopher Mandiangu pelasi tänään kymppipaikalla.

Jaro sai otteluun kammottavan huonon alun. JJK otti pelin haltuunsa heti ottelun alusta lähtien. Jo reilun minuutin jälkeen Thomas Kula rikkoi keskialueella keltaisen kortin arvoisesti. Kula joutui rikkomaan uudestaan pari minuuttia myöhemmin lähellä rangaistusalueen rajaa muutama metri päätyviivasta. Seuranneen vapaapotkun Tomi Petrescu antoi matalana 16 metrin rajalle, josta Samu Suoraniemi ampui pallon tarkasti alakulmaan tilanteeksi 1-0.

Lisää seurasi parin minuutin päästä. Kazuki Takahashi menetti pallon helposti omalla kenttäpuoliskolla ja JJK vapautti parilla syötöllä Patrik Alaharjulan läpiajoon ja tämä viimeisteli tilanteeksi 2-0. Peliä oli pelattu vasta seitsemän minuuttia ja Jaron iltapuhde näytti todella synkältä.

Mandiangu oli kymppipaikalla jatkuvasti vaarallinen ja hän käynnistikin vieraiden takaa-ajon ja Jaro tuli maalin päähän 14. minuutilla. JJK:n puolustus lahjoitti Jarolle kulmapotkun, jonka Mandiangu lähetti taka-alueelle. Toni Takamäki pääsi laukomaan suoraan ilmasta ja pallo painui komeasti takakulmaan tilanteeksi 2-1.

Tomi Kärkkäinen teki ensimmäisen vaihtonsa jo 20 minuutin pelin jälkeen. Samba Sillah teki tilaa Johan Brunellille. Brunell tuli keskuspuolustukseen ja Takamäki siirtyi vasemmaksi puolustajaksi.

Vaihto rauhoitti Jaron peliä ja Brunell nousi heti esille, kun hän pääsi puskemaan ottelun tasoihin 27. minuutilla. Jaro sai keskialueelta vapaapotkun, jonka Mandiangu antoi jälleen laadukkaasti maalille, jossa Brunell pääsi puskemaan aivan vapaasti pallon pompun kautta ohi Jere Pyhärannan ja tilanne oli yhtäkkiä 2-2.

Jaro oli lähellä siirtyä johtoon pari minuuttia tasoituksen jälkeen. Sasa Jovovicin näppärä kantapääsyöttö keskialueella avasi Takahashille tilaa. Japanilainen antoi läpisyötön Olusanyalle, mutta Pyhäranta ehti väliin. Irtopallo tippui kuitenkin suoraan Mandiangulle, joka laukoi ensimmäisellä kosketuksella 20 metristä kohti lähes tyhjää maalia, mutta metrin verran ohi.

Pelissä ei avausjakson aikana juuri hiljaisia hetkiä ollut ja 35. minuutin kohdalla Emil Öhberg sai venyä huipputorjuntaan, kun hän sai ohjattua Saku Leppäsen laukausen riman yli.

Avauspuoliajan maali-iloittelun huipensi kentän näkyvimpiin pelaajiin kuulunut Mandiangu pari minuuttia ennen taukoa. Ensin Mandiangu prässäsi pallon Felix Gustavssonilta ja tarjoili maalin eteen Jovovicille, joka ei kuitenkaan osunut palloon. Seuraavassa tilanteessa osat olivat toisinpäin ja verkko heilui. Jaro pystyi riistämään pallon uudestaan hyökkäyspäässä ja Kulan kautta pallo ajautui Jovovicille, joka antoi matalan syötön maalin eteen Mandiangulle. Tämä kääntyi puolustajan edessä ja sijoitti pallon varmasti maaliin taukotilanteeksi 2-3.

Toinen puoliaika alkoi Jaron osalta upeasti. Jakso oli vanhentunut vain reilut neljä minuuttia, kun Kareem Moses heitti pallon rangaistusalueelle Mandiangulle. Mandiangu jatkoi yhdellä kosketuksella takaviistoon Olusanyalle, joka laukoi todellisen unelmakudin tolppaan ja siitä Pyhärannan selän kautta verkkoon ja Jaro johti 2-4. Maali oli Olusanyan uran ensimmäinen Jaron edustusjoukkueessa ja Mandiangulle jo ottelun kolmas maalisyöttö.

JJK oli lähellä kavennusta 57. minuutin kohdalla, kun pallo pyöri pelaajian jaloissa Jaron rangaistusalueella. Lopulta Tomi Petrescu pääsi laukomaan, mutta samaan palloon kurotti myös Moses. Pallo suuntautui ohi ja samalla Petrescu loukkasi jalkansa ja joutui tulemaan vaihtoon.

Jaro teki toisen vaihtonsa tunnin kohdalla, kun Jonas Emet tuli Kulan tilalle.

67. minuutin kohdalla Jovovic oli lähellä melkoista täysosumaa, kun hän laukoi pompusta lähes 30 metristä, mutta kova laukaus suuntautui puolisen metriä ohi.

84. minuutilla nähtiin jälleen yksi nuoren pelaajan debyytti Ykkösessä, kun Severi Kähkönen korvasi erinomaisen ottelun pelanneen Mandiangun.

JJK:n kiri näytti jo jäävän vaisuksi, mutta kotijoukkue tuli maalin päähän, kun pelattiin toista lisäaikaminuuttia. Mikko Manninen purjehti läpi useammasta Jaron pelaajasta ja antoi erinomaisesti ajoitetun läpisyötön Eeli Liukkoselle, joka viimeisteli varmasti tilanteeksi 3-4.

JJK sai vielä yhden puolittaisen paikan tasoitukseenkin, mutta laukaus rangaistusalueen ulkopuolelta viuhui metrin verran yli.

Seth Paintsil päästi lopulta Jaron jännityksestä, kun hän karkasi Takahashin läpisyötöstä läpiajoon. Paintsil ohitti vastaan tulleen Pyhärannan ja sai nautiskella pallon tyhjään maaliin.

Todella vaiherikkaan ottelun loppulukemiksi merkittiin siis 3-5 ja Jaro pääsi kotimatkalle kolme pistettä rikkaampana.

Jaron seuraava peli pelataan tulevana lauantaina, kun Pietarsaaren Keskuskentälle saapuu AC Kajaani.