Jaron johto ei pitänyt toisella puoliajalla

Jaro aloitti ottelun salamamaalilla, kun Alibek Aliev vei Jaron johtoon jo toisella minuutilla, Jaro hallitsi ottelun alkua selvästi, mutta väsyi pahasti toisella puoliajalla ja JJK tuli tasoihin. Ottelu päättyi lukemiin 1-1 (0-1).

Jonas Emetin ja Seth Paintsilin pelikunto oli ennen ottelua epävarmaa. Heistä Paintsil oli Jaron avauksessa ja Emet oli koko ottelun vaihdossa.

Jaro on taistellut maalinteon kanssa koko alkukauden, mutta tänään kokovalkoisissa pelannut Jaro ei tarvinnut avausmaalin tekemiseen kuin reilun minuutin. Alibek Aliev hankki Jarolle kulman, joka pelattiin Thomas Kulan ja Markus Kronholmin kautta Walter Moorelle. Moore lähetti keskityksen pelaajamassan taakse lähelle päätyrajaa Seth Paintsilille, joka jatkoi maalin eteen Jamar Dixonille. Dixonilla näytti olevan helppo työ siirtää pallo maaliin, mutta kosketus oli hieman huono. Jaron onneksi Aliev oli vieressä ja hän jatkoi puolen metrin päästä pallon tyhjään maaliin ja Jaro johti 0-1.

Vartin kohdalla Jaro pelasi Papa Niangin ja Mooren johdolla näppärästi vasemmalla laidalla ja lopuksi Moore antoi matalan keskityksen 13 metriin, josta Paintsil laukoi vasurilla, mutta selvästi yli.

22. minuutilla Dixonin syöttö poikittain keskialueella jäi Manniselle ja JJK sai vaarallisen vastahyökkäyksen. Pallo pyöri pitkään vaarallisesti Jaron rangaistusalueella, mutta Jaron puolustus selvitti lopulta tilanteen.

Puolen tunnin kohdalla Antto Tapaninen pääsi puskemaan vaarallisesti kulmapotkusta, mutta Moore selvitti tilanteen yhdessä Emil Öhbergin kanssa.

Jaro oli lähellä lisätä johtoa 34. minuutilla. Aliev jatkoi päällään pallon oikealle Paintsilille, joka pääsi keskittämään. Aliev oli ehtinyt jo maalille ja pääsi laukomaan oikealla jalallaan kymmenestä metristä, mutta ohi meni.

Viisi minuuttia myöhemmin JJK:n puolustus nukahti erikoitilanteessa. Niang antoi nopeasti pallon rangaistusalueelle Johan Brunellille, joka oli täysin vapaana, mutta kääntölaukaus viuhui yli.

Jaron hyvän alun jälkeen JJK pääsi paremmin peliin mukaan ja kotijoukkue piti enemmän palloa puoliajan loppupuolella. JJK tuli muutamaan kertaan melko vaarallisesti oikealta Mannisen toimesta, mutta tauolle mentiin Jaron johtaessa lukemin 0-1.

Toisesta puoliajasta muodostui Jarolle pelillisesti todella vaikea. Kummallakaan joukkueella ei ollut juurikaan paikkoja, mutta Jaro väsyi ottelun edetessä eikä pystynyt pitämään palloa omalla joukkueella.

Eremenko joutui myös vaihtamaan molemmat laitapakit. Moore joutui tulemaan vaihtoon jo tauolla Dixon tuli hänkin vaihtoon toisella puoliajalla. Eremenko käytti viimeisen vaihdon ottamalla Serge Atakayin sisään pienestä vammasta kärsivän Paintsilin tilalle. Se tarkoitti samalla sitä, että Jaron keskikentällä selvästi väsyneet Kula, Kronholm ja Sergei Eremenko joutuivat uurastamaan täydet minuutit. Lisäksi vielä hieman puolikuntoinen Aliev oli hänkin pakotettu olemaan kentällä täydet minuutit ja hallinta siirtyi JJK:lle.

JJK:n tasoitus nähtiin 65. minuutilla. Jaro menetti pallon hyökkäyspäässä ja keskikentän ammottaessa tyhjyyttään JJK käänsi nopean vastahyökkäyksen. Pallo pelattiin oikealle Manniselle, jonka keskityksen Iiro Järvinen laukoi maaliin tilanteeksi 1-1.

Serge Atakayi toi pientä piristystä Jaron hyökkäyspeliin. Jaron toisen puoliajan paras hyökkäys nähtiin, kun Atakayi pääsi kuljettamaan päätyrajalle asti ja hän antoi takaviistoon Eremenkolle, joka kuitenkaan ei saanut laukaisua aikaiseksi.

Tasapeli oli Jarolle jo kolmas neljässä ottelussa. Seuraavaksi vuorossa on ensimmäinen derby KPV:a vastaan. Ottelu pelataan Pietarsaaren Keskuskentällä alkaen kello 14.