Jaron lento jatkuu – nyt kaatui AC Oulu

FF Jaro otti todella vakuuttavan vierasvoiton, kun illan Ykkösen kamppailussa AC Oulu jäi vaille mahdollisuuksia Jaron hakiessa kolme pistettä lukemin 0-3 (0-1). Jaron maaleista vastasivat Alberto Alvarado Morin, Kyle Curinga ja Samu Alanko.

Kristian Heamesin helpotukseksi sekä Johan Brunell että Alberto Alvarado Morin olivat toipuneet vammoistaan avauskokoonpanoon. Tuoreet hankinnat, Tom Melarti ja Foday Conteh, olivat vaihtopenkillä.

Jaro aloitti ottelun terävästi. Korkea prässi aiheutti AC Oululle suuria ongelmia, ja Jaro pääsi myös useampaan kertaan laitojen kautta hyviin hyökkäyksiin. Lähimpänä oli Josue Soto, joka laukoi kierteisen laukauksen rangaistusalueen kulmasta, mutta Johannes Wentin torjui jaloillaan.

Ottelun ensimmäinen todella vaarallinen tilanne nähtiin puolen tunnin kohdalla. Pallo kimpoili onnekkaasti Rasmus Karjalaiselle, joka laukoi tulisesti 18 metristä, mutta ylärima pelasti Jaron.

Neljä minuuttia myöhemmin iski Jaro ottelun avausmaalin. Soton hieno syöttö keskialueelta vapautti Morinin korkealla olleen puolustuslinjan taakse ja meksikolainen oli yksin läpi. Morinin viimeinen kosketus oli melko kova ja pallo näytti jo karkaavan, mutta niin vain Morin ehti liukumaan palloon ennen Wentiniä ja siirsi Jaron 0-1-johtoon. Maali oli Morinin kauden seitsemäs.

Pari minuuttia maalin jälkeen Jaro sai vapaapotkun rangaistuspotkun kulmasta. Kronholm laukoi kovaa kohti etukulmaa, mutta Wentin torjui. Jatkotilanteesta Fortuné Macomba pääsi vapaaksi rangaistusalueen sisälle, mutta ratkaisu oli jotain laukauksen ja syötön välillä ja pallo painui päädystä yli.

Heti perään Papa Niang keskitti tarkasti oikealta ja Morin pääsi puskemaan noin viidestä metristä, mutta tällä kertaa meksikolainen ei saanut suunnattua palloa tolppien väliin, mutta pusku meni aavistuksen etutolpan ohi.

Juuri ennen taukoa Morin voitti vahvasti pallon ylhäällä ja pelasi viereen Kronholmille, joka jatkoi ensimmäisellä kosketuksella juoksuun Remesaholle. Remesaho laukoi rangaistusalueen rajalta kohti etuyläkulmaa, mutta Wentin torjui kulmaksi.

Tauolle mentiin Jaron ansaitusssa johdossa.

Jaro siirtyi kahden maalin johtoon heti toisen puoliajan alussa. Jaro sai ensin kaksi vapaapotkua keskialueelta, joista jälkimmäinen johti kulmapotkuun. Jälleen kentän hahmoihin kuuluneen Thomas Kulan kulmapotku tuli maalin eteen, jossa Kyle Curinga nousi korkeimmalle ja puski pallon varmasti maaliin muutamasta metristä. Maali oli Curingan kauden ensimmäinen.

Pari minuuttia maalin jälkeen Sotolla oli paikka tehdä jo kolmas maali. AC Oulu haparoi omalla alueellaan ja Soto sai pallon rangaistusalueen rajalla. Soto harhautteli itselleen loistavan paikan, mutta ulkosyrjälaukaus meni harmittavasti ohi.

55. minuutilla AC Oululle tarjoutui huippupaikka kavennukseen. Gilberto vapautti Aristote Mboman läpiajoon, mutta Ykkösen maalipörssin kärjessä olevan Mboman nosto meni reilusti maalin yli.

66. minuutilla Johan Brunell katkaisi syötön keskialueella ja lähti nopeaan nousuun. Brunell pelasi Kronholmin kautta seinäsyötöllä itsensä puolustuslinjan taakse. Brunell laukoi hieman hätäisesti rangaistusalueen sisältä ja pallo nousi selvästi riman yli. Myös Morin odotteli syöttöä rangaistusalueen sisällä, mutta Brunell päätti yrittää omaa ratkaisua.

Heti perään Niang haki pienellä nostolla Sotoa rangaistusalueella, mutta tämä ei aivan päässyt palloon. Pallo tippui kuitenkin Remesaholle, joka laukoi pienestä kulmasta, mutta ohi.

Heames teki ensimmäisen vaihtonsa 20 minuuttia ennen loppua, kun rajusti töitä tehnyt Morin tuli vaihtoon ja hänen tilalleen Samu Alanko.

Vartti ennen loppua Seth Paintsil tuli kentälle hyvin esiintyneen Niangin tilalle. Paintsil olikin ratkaista ottelun välittömästi kentälle tultuaan, kun hän laukoi pienestä kulmasta, mutta pallo kimmahti tolpasta takaisin kentälle.

Alanko ratkaisi ottelun lopullisesti 83. minuutilla. Alanko riisti pallon hyökkäyspäässä ja kuljetti rangaistusalueelle. Nuorukaisen maltti riitti upeasti ja, kun syöttöpaikkoja ei auennut, laukoi Alanko pallon tarkasti takatolpan juureen lukemiksi 0-3. Maali oli Alangon toinen kolmessa ottelussa.

Tom Melarti nähtiin pitkästä aikaa Jaro-paidassa, kun mies tuli kentälle Soton tilalle viisi minuuttia ennen loppua. Melarti olikin lähellä päästä heti maalin makuun, kun hän pääsi puolittaiseen läpiajoon ottelun lisäajalla. Melarti haki vielä syöttöä viereen Remesaholle, mutta kotijoukkueen puolustus ehti hätiin.

Seuranneen kulmapotkun jälkeen Paintsil kolisutteli toistamiseen maalipuita matalalla laukauksellaan. Se jäi ottelun viimeiseksi vaaralliseksi tilanteeksi ja ottelu päättyi Jaron voittoon lukemin 0-3.

Jaro pelasi kauttaaltaan erittäin vakuuttavan ottelun ja oli tällä kertaa kaikessa AC Oulua parempi. Viides perättäinen voitto nosti Jaron jo neljännelle sijalle KPV:n ohi. Sarjan kärkipaikoille Jarolle on matkaa vielä kuuden pisteen verran, kun pelejä on jäljellä seitsemän.