Kalle Multanen jälleen derbyn ratkaisijana

Kalle Multanen ratkaisi jälleen pisteiden kohtalon FF Jaron ja KPV:n kohtaamisessa. Multasen alkuhetkien maali jäi ottelun ainoaksi huolimatta Jaron lukuisista paikoista tasoittaa ottelu avauspuoliajan aikana.

KPV ja FF Jaro kohtasivat kauden toisessa rantederbyssä Kokkolan keskuskentällä, olosuhteet ottelulle olivat tuuliset ja paikalle saapuneet reippaat 1400 katsojaa saivatkin pukeutua lämpimästi ottelun ajaksi vaikka aurinko paistoikin.

Lukuisten loukkantumishuolien rasittama kotijoukkue KPV sai lukuisista pienistä loukkaantumisista huolimatta kentälle melkein normaalin avauskentällisen. Esimerkiksi Patrik Byskatan vamma salli miehen pelaamisen lauantain ottelussa, ja sillä olikin suuri merkitys vihreäpaitojen pelille.

Otteluun saatiinkiin salama-alku kun KPV hyökkäsi vasemmalta ja loistava keskitys löysi Kalle Multasen pään. Timantinkova maalintekijä Multanen ei tässä paikassa epäröinyt, vaan puski Jaron toppareiden ihmetellessä pallon maaliin Jaron maalissa torjunen Emil Öhbergin yli. Ottelu saikin näin aivan uuden luonteen kun kotijoukkue karkasi heti alussa maalin johtoon.

Vierasjoukkue Jaro ei jäänyt takaiskumaalia ihmettelemään vaan otti pallonhallinnan itselleen ja punapaidoista Mandiangu, Kula ja Moses pääsivätkin testaamaan KPV:n puolustuksen pitävyyttä ensimmäisen vartin aikana. Tasoitusmaalia ei kuitenkaan syntynyt ja KPV pääsi paremmin peliin mukaan ensimmäisen puoliajan vanhetessa. Peli aaltoili molempiin suuntiin
mutta vaarallisimmista tekopaikoista vastasi kuitenkin punapaitainen vierasjoukkue. Thomas Kula ja Jim Myrevik ansaitsevat parhaimmat arvosanat ensimmäiseltä puoliajalta, myös vasempana laitapakkina pelannut Darvin Chavez esitti loistavia otteita KPV:n hyökätessä kohti Jaron maalia. Tauolle Kokkolassa mentiin kotijoukkueen johtaessa 1-0, aavistuksen
sekavankin ensimmäisen puoliajan jälkeen kotijoukkueen kannattajat olivat erittäin tyytyväisiä tulokseen mutta eivät itse peliin.

Toiselle puoliajalle FF Jaro suoritti ottelun ensimmäisen vaihdon kun kentältä ulos sai tulla Samba Sillah ja tilalle otettiin tuulennopea Seth Paintsil. Ghanalaislaituri ei jäänyt ihmettelemään Kokkolan keskuskentän nurmea vaan haastoi välittömästi KPV:n puolustusta omalla laidallaan. Ja kun taustatukea hänen juoksuilleen antoivat Mandiangu sekä Sasa Jovovic niin Jaron kannattajat uskalsivat toivoa nopeaa tasoitusmaalia syntyväksi. Kun 59 minuuttia oli ottelua pelattu niin Kula tarjoili Sethille loistavan syötön rangaistusalueelle mutta tämänkin tilanteen selvitti vihreäpaitojen puolustus Ville Koskimaan johdolla aivan viime hetkillä. Kolme minuuttia tämän tilanteen jälkeen KPV suoritti ensimmäisen vaihtonsa kun edellisessä ottelussa kovia kokenut Hasanzada teki tilaa kentälle Ville Huuhkalle. Tämän vaihdon jälkeen ottelun kuva muuttui hieman, tempo laski ja vaikka vierasjoukkue pääsikin useaan kertaan kulmapotkutilanteisiin niin KPV puolusti edelleen loistavasti ja aikaisemmin ilmassa roikkunut tasoitusmaali ei enää näyttänytkään niin todennäköiseltä. Kotijoukkue laski tempoa ja otti pallonhallinnan itselleen, hyvän ottelun pelannut Jim Myrevik otettiin vaihtoon kun ottelua oli käyty 74minuuttia. Hänen tilalleen tuli Toni Sjöstedt.

Ottelua ei kuitenkaan vaihtomiehillä pystytty vierasjoukkueen kannalta tasoittamaan vaan KPV pelasi maltillisesti ottelun loppuun asti ja Kalle Multasen maali aivan ottelun alussa ratkaisi näin tämän Rantaderbyn vihreäpaitaisen kotijoukkueen eduksi. KPV otti kolmen pisteen eron nyt FF Jaroon sarjataulukossa. Kärjessä edelleen HIFK joka otti Helsingissä myös voiton nousten 23:een pisteeseen KPV:n seuratessa toisena 20:llä pisteellä. Jaro löytyy tämän kierroksen jälkeen sijalta 4 kun pisteitä on kasassa 17.