KPV vei kuuman derbyn

Washilly Tshibasu laukoi kauden ensimmäisen derbyn ainoan maalin ja KPV voitti ajoittain kuumana käyneen kamppailun lukemin 0-1 (0-0). Jaro jäi maaleitta toista kertaa putkeen kotiottelussa.

Jaron kokoonpano oli muuttunut kolmen pelaajan verran JJK-peliin verrattuna. Sergei Eremenko ja Papa Niang aloittivat ottelun vaihdossa. Heidän tilalleen tulivat Foruné Macomba ja Jonas Emet. Macomba otti paikan Johan Brunellin vieressä keskuspuolustuksessa ja Bino Bamba nousi keskikentän pohjalle. Lisäksi Jaro sai ikäviä uutisia ottelun alla, kun hyvin kauden aloittanut Emil Öhberg sairastui eikä pystynyt pelaamaan. Sam Jammeh pääsi näin tekemään debyyttinsä Jaron maalilla.

Ottelun ensimmäinen tilanne nähtiin yhdeksän minuutin jälkeen. Jaro pelasi hyvin keskialueella ja Thomas Kula levitti vasemmalle Walter Moorelle, jonka keskitys löysi Alibek Alievin pään. Aliev pudotti taaksepäin pilkun kohdalle. Kula näytti pääsevän laukomaan erinomaisesta paikasta, mutta Seth Paintsil ei nähnyt Kulaa ja Paintsil yritti saksipotkua, joka meni selvästi yli.

Tunteet kuumenivat ensimmäisen kerran 19. minuutilla. Mike Banner syötti vaikean pallon maalivahti Joonas Myllymäelle, joka otti pallon käteensä. Seth Paintsil törmäsi samalla kovalla vauhdilla Myllymäkeen. Emet yritti ottaa pallon nopeasti omalla joukkueelle ja siitä alkoi pitkään jatkunut töniminen, jota tuomari selvitti pitkään Seuranneen epäsuoran vapaapotkun Jaro hukkasi pahemman kerran yrittämällä aivan liian vaikeaa kuviota.

25 minuutin kohdalla Paintsil tuli laidaltaan kolmen pelaajan ohi ja antoi syötön maalin eteen, jossa Aliev ei kuitenkaan aivan ylettänyt palloon ja ohjaus jäi vajaaksi.

Jaro oli todella lähellä siirtyä johtoon 37. minuutilla. Kronholm antoi oivaltavan syötön rangaistusalueelle Paintsilille, joka syötti takaviistoon Emetille. Emetin laukaus osui puolustajan jalkaan ja Myllymäki sai vaivoin torjuttua pallon kulmaksi. Heti perään Kula laukoi kaukaa tulisesti ja Myllymäellä oli täysi työ torjua laukaus.

Keskuskentän nurmi oli edelleen huonossa kunnossa ja ottelu oli enemmän taistelupalloa kuin kaunista rakentelua. Jaro oli kuitenkin valmis taisteluun ja jokainen punapaita antoi kaikkensa kentällä. Ottelun päätuomari Mikko Leinolla oli täysi työ pitää ottelu hallinnassaan ja kentällä nähtiin useita torikokouksia.

Toisen puoliajan ensimmäinen huippupaikka nähtiin sekin KPV:n päädyssä. Kronholm pelasi hienosti Emetin vauhtiin oikealla ja Emet antoi kovan, matalan keskityksen vitosen viivalle, johon Paintsil liukui, mutta pallo jäi Paintsilin jalkojen alle ja pomppo lopulta ohi.

Heti Paintsilin tilanteen jälkeen Jaro lahjoitti KPV:lle kulman ja sen seurauksena vieraat saivat useamman minuutin kestäneen paineen Jaron päähän. Pahimman tilanteen Jammeh kuitenkin selvitti nyrkkeilemällä.

Ottelun avausmaali nähtiin tunnin kohdalla. Tshibasu pääsi haastamaan Jamar Dixonia rangaistusalueen kulmassa ja sai jalkansa vapaaksi ja laukoi pallon Jammehin käsien kautta maaliin tilanteeksi 0-1.

Maalin jälkeen KPV tiputti alemmas ja Jaro sai taas pallon haltuunsa. Eremenko otti kentälle lisää hyökkäysvoimaa tuomalla Alvarado Morinin Alievin vierelle. Jaro saikin painetta KPV:n maalille, mutta Myllymäki selvitti tilanteet Henri Myntin ja Matthew Mendyn avustuksella.

Viisi minuuttia ennen loppua vaihdosta sisään tullut Serge Atakayi hankki kulman, jonka oli todella vaarallinen. Pallo tippui muutamaan metriin Macomban jalkoihin, mutta epätasaisella kentällä pallo pomppasi vaikeasti, eikä Macomba saanut vetoa aikaiseksi. Ottelu päättyi lukemiin 0-1 ja KPV jatkaa sarjakärjessä.

Kauden kuudennella maalillaan ottelun ratkaissut Washilly Tshibasu oli ottelun jälkeen mielissään.
– Tuntuu aina hyvältä voittaa. Vieraspelit ovat erittäin tärkeitä ja niitäkin pitää voittaa. Maalissani oli vähän onneakin, sillä maalivahti oli lähellä torjua sen. Nämä ovat pelejä, joiden takia me pelaajat pelaamme jalkapallo. Pidin todella ottelun tunnelmasta.

Jonas Emet puolestaan oli todella pettynyt ottelun jälkeen. Kapteeni antoi suoraa palautetta joukkueen otteista.
– Emme ansaitse yhtään enempää, näin se vain on. Emme tee tarpeeksi maaleja ja vain maalit lasketaan. Jäimme nollille toista kertaa putkeen kotona. Menetämme aivan liikaa palloja, vihainen Emet kommentoi.

KPV:n valmentaja Antti Ylimäki kertoi ottelun edelleen suunnitelman mukaisesti.
– Tämä ol sellainen peli, jossa lähdimme puolustamaan syvälle. Annoimme Jarolle pallon, mutta tiesimme, että pystymme puolustamaan tiiviisti ja Myllymäki on onnistunut hyvin. Laskimme sen varaan, että Jaro turhautuu pelin myötä ja hakevat voittoa, koska heillä on ollut kolme tasapeliä. Siinä kävi juuri niin ja sitten meillä on vielä tuollainen pelaaja kuin Tshibasu, joka voi ratkaista pelejä. Hieno voitto, Myllymäki iloitsi.

Alexei Eremenko jatkoi samoilla linjoilla kuin Emet.
– Kuten Emet sanoi, jos et tee maaleja, et voi voittaa. Paintsililla oli toisen puoliajan paras paikka, kun Emet antoi hyvän keskityksen. Lisäksi vapaapotku 20 metristä pitäisi laittaa maaliin. Samoin ensimmäisenä puoliajan epäsuora olisi pitänyt pelata paremmin. Meidän pitäisi olla terävämpiä rangaistusalueella. Esimerkiksi Macomballa oli lopussa paikka, jossa olisi pitänyt vain laittaa pallo sisäsyrjällä sisään. Tänään voimme olla vihaisia, sitten keskitymme seuraavaan peliin. Silloin pääsemme pelaamaan paremmalla kentällä, Eremenko kommentoi.