Morin puski Jarolle pisteen lisäajalla

Jaro oli pitkiä aikoja suurissa ongelmissa Hakaa vastaan, mutta ottelun lisäajalla Alvarado Morin puski kauden kolmannen maalinsa ja pelasti Jarolle pisteen. Ottelu Valkeakoskella päättyi lukemiin 1-1 (1-0).

Niklas Vidjeskog oli tehnyt pari muutosta AC Oulu -ottelun jälkeen. Papa Niang ja Kyle Curinga aloittivat tänään vaihtopenkin puolelta. Heidän tilalleen olivat tulleet Markus Kronholm ja Oskar Sandström. Jonas Emet aloitti tänään laitahyökkääjän paikalla ja Sandström oikeana puolustajana.

Jaro aloitti ottelun pirteästi ja ensimmäisen vartin aikana pallo pysyi pääsääntöisesti vieraiden hallussa. Jaro siirteli palloa hyvin, mutta aivan huippupaikkoja ei punapaidat saaneet järjestettyä. Vierailla oli pari vaarallista erikoistilannetta, mutta Haka selvitti tilanteet.

Parinkymmenen minuutin pelin jälkeen kotijoukkue sai koko ajan peliänsä paremmin kulkemaan ja sen jälkeen vaarallisimmat tilanteet nähtiin Jaron maalilla.

Reilun 25 minuutin jälkeen Haka sai nopean vastahyökkäyksen, jonka seurauksena Topi Järvi pääsi puolittain läpi, mutta Emil Öhberg teki erinomaisen jalkatorjunnan ja Jaro selvisi.

Ottelun avausmaali nähtiin 35. minuutilla. Kulmapotkun jälkeen Haka sai sivurajaheiton, jonka jälkeen Jesse Ahonen pääsi keskittämään. Maalin edessä oli täysin vapaaksi unohdettu Etchu Tabe, joka laukoi komeasti pallon suoraan ilmasta maaliin tilanteeksi 1-0.

Vielä puoliajan viimeisenä tilanteena Chris James pääsi puskemaan aivan vapaasti Ahosen keskityksestä, mutta Jaron onneksi pusku epäonnistui.

Niklas Vidjeskog suoritti tauolla yhden vaihdon, kun Papa Niang tuli Markus Kronholmin tilalle.

Toinen puoliaika alkoi Hakan painostuksella. Etenkin Emenike oli omalla laidallaan pirteällä pelipäällä ja mies tuli useaan otteeseen keskityspaikoille. Kotijoukkue käytti myös tehokkaasti hyväkseen Järven nopeutta ja Jaron topparit joutuivat usein juoksemaan kohti omaa maalia.

Tunnin kohdalla Järvi harhautti 20 metrissä Brunellin ja pääsi puolittain läpi. Järvi laukoi voimalla ylärimaan ja Jaro huokaisi helpotuksesta.

Haka pelasi vahvan toisen puoliajan ja kotijoukkue oli moneen kertaan lähellä lisätä johtoaan. Öhbergin hyvä peli ja Haka-pelaajien tuhlailu esti kuitenkin toisen maalin syntymisen.

Jaron ottelun harvoja todellisia tekopaikkoja nähtiin vajaa viisi minuuttia ennen loppua. Sergei Eremenko antoi hyvän syötön laitapuolustajan taakse ja Papa Niang pääsi puolittain läpi. Niangin laukaus jäi aavistuksen vaisuksi ja Immonen sai torjuttua jaloillaan.

Ottelu näytti jo päättyvän kotijoukkueen voittoon, mutta vierasjoukkue pääsi juhlimaan tasoitusta, kun pelattiin jo lisäaikaa. Dixon pelasi hyvän pallon vaihdosta sisään tulleelle Sergei Eremenkolle, joka antoi päätyrajalta hyvän keskityksen ensimmäisellä kosketuksella. Alvarado Morin oli vahvimpana maalin edessä ja puski tasoituksen. Ottelu päättyi lukemiin 1-1.

Seuraavaksi Jaro pelaa Jaakon Päivillä kaksi kotiottelua. Tiistaina 19. päivä vastassa on JJK ja lauantaina 23. päivä nähdään derby Jaron ja KPV:n välillä.