Paintsilin ja Mandiangun maalit toivat voiton avauksessa

Klubi 04 teki kauden avauksesta Jarolle erittäin hankalan, mutta Seth Paintsilin ja Christopher Mandiangun maalit riittivät kolmeen pisteeseen. Jaron voittolukemat merkittiin 0-2 (0-1).

Klubi 04:n nuori, hyvin liikkuva ja taitava joukkue piti ottelun alusta lähtien selvästi enemmän palloa kuin Jaro. Ottelun ensimmäinen todella vaarallinen tilanne nähtiin 9. minuutilla, kun Klubi 04 sai vapaapotkun päätyviivalta aivan rangaistusalueen rajalta. Matala vapaapotku kimposi vaarallisesti kohti Jaro-maalia ja vain Emil Öhbergin erinomainen refleksitorjunta piti lukemat maalittomana.

Jaro puolestaan iski avausmaalin heti ensimmäisestä kunnollisesta hyökkäyksestään kun peliä oli pelattu 14 minuuttia. Christopher Mandiangu löysi syötöllään Samba Sillahin, joka sai pallon onnekkaasti mukaansa. Onnea Sillah ei tarvinnut enää syötössään, sillä nuori laitapuolustaja antoi erinomaisen läpisyötön Seth Paintsilille, joka viimeisteli varmasti lukemiksi 0-1.

Maali vapautti Jaron peliä ja vierasjoukkue sai pidettyä palloa aavistuksen enemmän, vaikka otteita edelleen leimasi epävarmuus. 22. minuutilla Kim Böing kaadettiin noin 20 metrissä ja Sasa Jovovic ampui vaarallisen vapaapotkun Rasmus Leislahti torjui pallon kulmapotkuksi.

Reilun puolen tunnin jälkeen Sillah laukoi irtopallosta kulmapotkun jälkeen ja pallo kimposi puolustajista Mandiangulle, joka laukoi rangaistusalueen rajalta aavistuksen ohi.

Paintsil sai vielä erinomaisen paikan siirtää Jaro kahden maalin johtoon kolme minuuttia ennen taukoa. Kulmapotkun jälkitilanteesta pallo ajautui Paintsilille, joka pääsi laukomaan kymmenestä metristä, mutta vasemman jalan laukaus viuhui yli.

Jos oli Jaro lähellä toista maalia, oli Klubi 04:n tasoitus niin ikään erittäin lähellä minuutti ennen taukovihellystä. Kotijoukkue sai pelattua pallon vasemmalta laidaltaan rangaistualueen oikealle puolelle vapaaksi jääneelle Enoch Banzalle. Darvin Chavez ehti peittämään Banzan yrityksen, mutta jatkotilanteesta kotijoukkueen pelaaja pääsi laukomaan erinomaisesta paikasta, mutta Kareem Mosesin jalka esti osuman.

Tauolle mentiin lukemissa 0-1.

Toisella puoliajalla kotijoukkue piti palloa vielä avauspuoliaikaakin enemmän ja Jaron hyökkäykset ja pitkät syöttöketjut olivat harvinaisia. Jaro joutui tekemään ensimmäisen vaihdon tunnin kohdalla, kun siihen asti varmasti esiintynyt Chavez loukkasi itseään ja joutui tulemaan vaihtoon. Hänen tilalleen tuli Pavle Milosavljevic.

Puoliajan edetessä Jaro vetäytyi puolustamaan alhaalta ja Klubi 04 sai pelattua usein pallon vaarallisen näköisesti Jaron rangaistusalueelle. Vaikka kotijoukkue pystyi luomaan painetta Jaron päähän, ei Öhberg lopulta joutunut torjumaan montaakaan kertaan. Jaron puolustuslinjassa Toni Takamäki pelasi erinomaisen ottelun ja oli yksi kentän hahmoista. Myös Moses ehti liukumaan parin vaarallisen tilanteen eteen.

Ottelun lopussa Mandiangu väläytteli useamman kertaan taitojaan ja laitahyökkääjä oli loppuhetkillä Jaron selvästi vaarallisin pelaaja hyökkäyssuuntaan. Kun pelattiin varsinaisen peliajan viimeistä minuuttia, harhautteli Mandiangu itsensä rangaistusalueella lähelle päätyrajaa ja antoi keskityksen maalin eteen. Leislahti pääsi käsineen pallon eteen, mutta pallo tippui kuin tarjottimella vaihdosta sisään tulleelle Toni Sjöstedtille. Sjöstedtin ensimmäinen yritys kilpistyi puolustajaan, mutta hän sai vielä pääsi vielä yrittämään irtopallosta ja Sjöstedtillä näytti olevan helppo työ laukoa pallo lähes tyhjään maaliin, mutta pallo painui ohi.

Mandiangu ratkaisi pelin lopullisesti ottelun lisäajalla. Toisella puoliajalla Jaron muutama hyökkäys oli päättynyt paitsioon, mutta tällä kertaa lippu pysyi alhaalla kun Mandiangu karkasi läpiajoon Jovovicin syötöstä. Mandiangu näytti hukkaavan pallon pariinkin kertaan, mutta sai kuin saikin harhautettua maalivahdin ja pääsi lopulta laukomaan pallon tyhjään maaliin loppulukemiksi 0-2. Tilannetta edelsi Öhbergin hyvä torjunta ja nopea avaus Jovovicille.

Vaikeuksista huolimatta Jaro sai kauteen toivomansa alun ja kolme pistettä matkasivat Pietarsaareen. Viikon päästä vuorossa on kauden ensimmäinen kotiottelu ja vuorossa on heti derby, kun KPV saapuu Pietarsaareen.