Evästeasetukset

Käytämme evästeitä tarjotaksemme paremman käyttökokemuksen ja henkilökohtaista palvelua. Suostumalla evästeiden käyttöön voimme kehittää entistä parempaa palvelua ja tarjota sinulle kiinnostavaa sisältöä. Sinulla on hallinta evästeasetuksistasi, ja voit muuttaa niitä milloin tahansa. Lue lisää evästeistämme.

Remesaho ja Atakayi Jaron sankareina

Jaro oli suurissa vaikeuksissa GrIFK:n kanssa avauspuoliajan aikana. Toisella puoliajalla Jaron vaihtopelaajat Joni Remesaho ja Serge Atakayi käänsivät ottelun Jarolle. Ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen Jaron voittoon 2-3 (1-0).

Jaron avauskokoonpano oli muuttunut yhden pelaajan verran EIF-otteluun verrattuna. Johan Brunell ei ollut toipunut pelikuntoon ja hänen paikkansa otti Fortuné Macomba.

GrIFk aloitti ottelun aktiivisesti. Kotijoukkueella oli ensimmäisen viiden minuutin aikana parikin vaarallista hyökkäystä, mutta ne eivät päättyneet laukauksiin maalia kohti.

12. minuutilla kotijoukkue siirtyi johtoon halvan näköisesti. GrIFK:n puolustuslinjasta lähtenyt pitkä syöttö tuli Jaron puolustuslinjan yli ja tavoitti Petter Meyerin. Meyer pääsi yksin Emil Öhbergiä vastaan ja sijoitti varmasti lukemiksi 1-0.

Viisi minuuttia myöhemmin kotijoukkueen toinen maali oli enemmän kuin lähellä. Nopean hyökkäyksen seurauksena Valmir Seferi haki syötöllään maalin edestä Meyeriä. Macomba pääsi syöttöön väliin, mutta oli todella lähellä ohjata pallon omaan maaliin.

20 minuutin kohdalla GrIFK:n toinen maali näytti jo varmalta. Kotijoukkueen pelaajat pääsivät kolmeen kertaan laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta maaliin asti pallo ei tietään löytänyt. Oskar Sandström pelasti yhden laukauksen maaliviivalta olkapäällään tai käsivarrellaan, mutta käsivirhettä ei tilanteesta kuitenkaan vihelletty ja Jaro selvisi.

Kotijoukkue GrIFK oli selvästi parempi joukkue avauspuoliajan aikana. Ensimmäisen 20 minuutin jälkeen maalintekopaikat olivat kuitenkin vähissä molemmissa päissä. Jaro ei saanut koko kolmevarttisen aikana luotua yhtään todella vaarallista tilannetta. Tauolle lähdettiin lukemissa 1-0.

Toisella puoliajalla Jaron vaihtopelaajat käänsivät ottelun kulun. Kristian Heames suoritti ensimmäisen vaihdon vajaan tunnin kohdalla, kun Oskar Sandsröm sai kovan iskun jalkaansa ja joutui tulemaan vaihtoon. Hänen tilanneen kentälle tuli Joni Remesaho. Se tiesi samalla Bino Bamban siirtymistä toppariksi ja Josue Soton siirtymistä keskikentän keskustaan. Muutama minuutti myöhemmin Serge Atakayi tuli Papa Niangin tilalle.

Jaro tasoitti ottelun 64. minuutilla. Markus Kronholmin kulma kiersi erinomaisesti maalin eteen, jossa Macomba luki tilanteen hyvin ja puski pallon hienosti pompun kautta maalin kattoon lukemiksi 1-1. Maali oli Macomban kauden toinen.

Maali toi Jaron peliin selvästi lisää virtaa ja vieraat siirtyivät johtoon 79. minuutilla. Rajaheiton jälkeen Markus Kronholm antoi matalan syötön maalille Emetille, joka kääntyi ja laukoi vaarallisesti. Johannes Ström ei pystynyt liimaamaan laukausta ja Joni Remesaho oli ensimmäisenä irtopallossa ja laukoi Jaron johtoon. Maali oli Remesahon ensimmäinen Jaro-paidassa.

Remesaho oli ilmiliekeissä kentälle tultuaan. Pari minuuttia johtomaalin jälkeen Jaro pääsi nopeaan vastahyökkäykseen ja Remesaho näki erinomaisesti Atakayin juoksun. Atakayi pääsi Remesahon syötöstä yksin läpi ja sijoitti varmasti takakulmaan. Atakayin kauden ensimmäinen maali vei Jaron jo kahden maalin johtoon.

Atakayi oli heti perään uudestaan läpi. Juuri kentälle Emetin tilalle tullut Sergei Eremenko reagoi nopeasti keskialueella irtopalloon ja syötti taidokkaasti Atakayin jälleen läpiajoon. Sillä kertaa Ström sai kätensä pallon tielle.

Remesaho oli lähellä tehdä toisenkin maalin, kun Eremenko syötti hänet täysin vapaaksi vasemmalle rangaistusalueen sisään. Remesahon ensimmäinen kosketus oli kuitenkin aavistuksen kova ja hän ajautui hieman pieneen kulmaan ja Ström sai torjuttua laukauksen.

GrIFK pääsi vielä maalin päähän lisäajalla, kun Samuel Langhoff laukoi parista metristä pallon maaliin lukemiksi 2-3. Jaro pelasi kuitenkin järkevästi lisäajan viimeiset hetket eikä kotijoukkue päässyt enää juurikaan palloon käsiksi.

Voitto oli Jarolle toinen perättäinen ja joukkue nousi sarjassa putoajan paikalta suoraan kuudenneksi.

Kristian Heames oli syystäkin iloinen ottelun käännyttyä punapaitojen voitoksi.
– Tässä ottelussa tapahtui paljon. Olen todella tyytyväinen voitosta. Viimeiset pari minuuttia olivat stressaavia. Olen hieman pettynyt, ettemme tehneet parista vapaasta tilanteesta maaleja. Kun et itse tee, on aina mahdollisuus, että vastustaja pääsee peliin mukaan. Nyt melkein kävi niin, mutta olen iloinen, että johtoasema säilyi loppuun asti.

– Tämä tekee kotimatkasta paljon miellyttävämmän. Vielä tauolla ei näyttänyt siltä ja olinkin hyvin pettynyt ensimmäisen puoliajan jälkeen. Olen todella tyytyväinen että pystyimme tekemään jälleen paljon maaleja, ne kasvattavat itseluottamusta, Heames kertoi VeikkausTV:n haastattelussa.