Tehokas Haka haki pisteet Pietarsaaresta

FF Jaro kärsi kauden ensimmäisen tappionsa hyvästä alusta huolimatta. Washillyn Tshibasun avausmaali ei lopulta riittänyt pitkälle, vaan hallinnasta ja maalintekopaikoista huolimatta Jaro taipui Hakalle lukemin 1-3 (1-1).

Jaro aloitti ottelun kovalla vauhdilla ja kotijoukkue pääsi useampaan kertaan riistoon hyökkäysalueella. Alkuminuuttien paras tilanne nähtiin kun Washilly Tshibasu pääsi syötönkatkoon ja hän pääsi laukomaan rangaistusalueelta pienehköstä kulmasta ja Joonas Immonen torjui pallon kulmaksi.

Reilun kymmenen minuutin kohdalla nähtiin huippupaikka, kun Tshibasu voitti pääpallon ja Joni Remesaho pääsi läpiajoon. Remesaho yritti nostaa pallon Immosen yli, mutta nosto jäi matalaksi ja Immonen torjui kulmaksi. Seuranneen kulmapotkun jälkitilanteesta Pavle Milosavljevic keskitti pallon takatolpalle, jossa Immonen haparoi nyrkkeilyssään ja pallo kimposi Remesahon polvesta maalin eteen Tshibasulle, joka laukoi Jaron johtoon.

Maalin jälkeen Jaron paras ote herpaantui ja seuraavat reilut kymmenen minuuttia mentiin vierasjoukkueen komennossa. Hakan tasoitus tuli hieman yllättäen, kun sivurajaheiton jälkeen Luis Robles meni peittämään Jami Kyöstilän keskitystä. Pallo otti pienen kimmokkeen Roblesin jalasta ja Salomo Ojala oli unohdettu maalin eteen täysin yksin ja hänelle oli helppo työ puskea peli lukemiin 1-1.

Viimeisille minuuteille Jaro sai jälleen pelinsä kulkemaan ja vierasjoukkueen maalilla nähtiin vaarallisia tilanteita. Etenkin Tshibasu oli pelipäällä ja laitahyökkääjä tuntui välillä olevan mahdoton pysäytettävä vierasjoukkueelle.

Minuutti ennen taukoa Roblesin matala keskitys tuli maalille Darvin Chavezille, joka oli noussut puolustajan paikalta ylös. Chavezin laukaus jäi hieman puolittaiseksi, mutta Immonen haparoi pallon kanssa ja Remesaho pääsi irtopalloon. Haka-puolustus ehti kuitenkin viime hetkillä väliin ennen kuin Remesaho pääsi laukomaan pallon kohti tyhjää maalia.

Jaro oli vielä kertaalleen lähellä maalintekoa ennen taukoa. Tshibasun kulmapotku tuli etualueelle, jossa Robles pääsi puskemaan. Osuma palloon oli melko ohut ja pallo meni aavistuksen takatolpalta ohi, eikä kukaan punapaidoista päässyt ohjaamaan pallon verkkoon.

Tauolle mentiin lukemissa 1-1.

Toisella puoliajalla pallo pysyi Jaron hallinnassa pitkiä aikoja ja kotijoukkue painoi pelin vierasjoukkueen päätyyn. Aivan huippupaikkoja kotijoukkue ei pystynyt luomaan, mutta lähellä käytiin monta kertaa.

Kesken Jaron painostuksen Haka sai vapaapotkun 77. minuutilla. Anton Popovitch antoi pallon maalin eteen ja pallo tippui tarkasti vaihtopelaaja Jean Fridolin Nganbe Nganben päähän ja hän puski pallon varmasti Jaron maaliin ja tilanne oli yhtäkkiä 1-2.

Jaron peli lamaantui yllättävästä takaiskusta ja seuraavat minuutit Haka pystyi pitämään pelin Jaron päässä. Vieraat tarjosivat kylmää vettä kotijoukkueen niskaan viisi minuuttia ennen loppua, kun Popovitchin kulmapotku tuli etualueelle, jossa Jacob Bushue sai mahdollisesti pienen osuman palloon. Pallo painui pelaajaruuhkan läpi ja Niklas Friberg jatkoi pallon maaliin ja tilanne oli jo 1-3.

Jaro sai vielä luotua useamman hyvän maalintekopaikan ottelun lopussa. Paras tilanne tuli, kun vaihdosta sisään tullut Barraza pelasi pallon takaviistoon ja Remesaho pääsi laukomaan aivan vapaasta paikasta noin kymmenestä metristä, mutta laukaus pysähtyi Henri Malundamaan.

Kun Jaro ei pystynyt hyödyntämään omia tilanteintaan, matkasivat pisteet Valkeakoskelle lukemin 1-3. Jaron seuraava ottelu pelataan jo torstaina, kun Pietarsaareen saapuu sarjanousija TPV.

Jacob Bushue oli erityisen siihen, että Haka pystyi nousemaan tappiotilanteesta voittoon.
– Tärkein asia oli, että saimme kolme pistettä. Tämä oli meille hyvä testi, koska olimme ensimmäistä kertaa tappiolla. Selvisimme siitä hyvin ja käänsimme pelin voitoksemme. Tiesimme, että Jaro on hyvä joukkue ja tämä oli kova ottelu, Bushue kommentoi.

Pirteästi esiintynyt Axel Vidjeskog oli ottelun jälkeen pettynyt mies.
– Tämä tuntuu raskaalta. Pelasimme melko hyvin, mutta päästimme helppoja maaleja. Tuntui, että ottelu oli meidän hallinnassamme ja olisimme hyvin voineet ottaa kolme pistettä, Vidjeskog sanoi.

Teemu Tainio oli tyytyväinen ottelussa ainoastaan tulokseen, mutta joukkueen pelillinen anti ei valmentajaa miellyttänyt.
– Tulos on ainoa asia, mikä tässä pelissä tyydyttää. Emme päässee missään vaiheessa omalle tasollemme. Liikkuminen oli huonoa ja syöttöpeli oli huonoa. Vähän tuo kenttä vaikeutti peliämme ja Jaro pelasi hyvin. Tiesimme, että heillä on hyviä pelaajia. Usein näissä peleissä erikoistilanteet ratkaisevat ja niin tälläkin kertaa, Tainio summasi ottelun kulun.

Niklas Käcko näki ottelun jälkeen, että joukkue olisi ansainnut ottelusta enemmän.
– Olen kyllä melko pettynyt viimeisiin kolmeen otteluun. Olisimme mielestäni ansainneet näistä peleistä enemmän. Aloitimme ottelun hyvin, mutta meille tuli huono jakso, kunnes pääsimme taas vauhtiin. Toinen puoliaika oli pelillisesti ihan ok, mutta jos et tee maaleja, niin ei voi voittaa. Päästämme liian helppoja maaleja tällä hetkellä. Ensimmäisessä Hakan maalissa pallo oli kauan ilmassa ja kukaan meidän pelaamisemme ei reagoinut. Se oli huonoa asennetta, Käcko sanoi.