Varamiehisestä Jarosta ei vastusta Hakalle

Pahasti varamiehisenä Suomen Cupin otteluun lähtenyt FF Jaro ei pystynyt kaatamaan Hakaa, vaan valkeakoskelaiset olivat selvästi vahvempia ja ottelu päättyi lukemiin 0-3 (0-1).

Jaron lähtökohdat otteluun oli erittäin haastavat, sillä kokoonpanosta puuttui liuta normaalisti avauskokoonpanossa nähtäviä pelaajia. Vaikeat lähtökohdat näkyivät ottelun alussa ja Haka oli vaarallisempi ja vieraat rakensivat pari hyvää tilannetta Jaron maalille, mutta Jaron puolustus kesti.

Vartin kohdalla Jaro oli todella lähellä avausmaalia, kun Papa Niangin pudotuksen jälkeen Jim Myrevik laukoi komeasti rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta pallo osui ylärimaan. Anthony Olusanya laittoi irtopallon maaliin, mutta hän oli tilanteessa paitsiossa.

Pari minuuttia myöhemmin oli puolestaan Hakan maali lähellä. Anton Popovitch sai kuljettaa palloa turhan vapaasti Jaron rangaistusalueella mutta kotijoukkueen onneksi laukaus meni ohi.

Haka vyörytti vaarallisia tilanteita koko avauspuoliajan ajan ja Jaro oli suurissa ongelmissa vieraiden kanssa. 25 minuutin pelin jälkeen Hakan maali näytti jo lähes varmalta, kun ensin Emil Öhberg torjui läpiajon, mutta pallo tippui Salomo Ojalalle, joka ei kuitenkaan saanut suunnattua pallon puolityhjään maaliin.

38. minuutilla Haka siirtyi lopulta johtoon. Akseli Lehtojuuri pääsi syöttämään päätyrajan tuntumasta takaviistoon Samuel Chidille, joka sai viidessä metrissä kääntyä kaikessa rauhassa ja laukoa pallon takakulmaan lukemiksi 0-1.

Haka oli koko avauspuoliajan selvästi vahvempi joukkue ja tauolle mentiin Hakan johtaessa 0-1.

Jaro joutui tekemään tauolla yhden vaihdon, kun Johan Brunell joutui tulemaan sivuun ja hänen tilalleen tuli Jusa Ihalainen. Vaihdon seurauksena Jonas Emet tippui keskuspuolustajaksi, Ihalainen meni laitahyökkääjäksi ja Myrevik kymppipaikalle.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu kuusi minuuttia, lähetti Otto Hirvonen loistavalla syötöllä Myrevikin puolittaiseen läpiajoon, mutta Myrevik ei saanut kunnollista laukausta aikaan ja Haka selvisi tilanteesta.

Reilun tunnin kohdalla nähtiin ottelun ratkaisu. Öhberg lähti pitkää pystysyöttöä vastaan rangaistusalueen ulkopuolelle, mutta epäonnekseen Öhberg puski pallosta ohi ja pallo osui hänen käteensä. Erotuomari Daniel Enkvist näytti Öhbergille punaista korttia. Ulosajon seurauksena Severi Kähkönen tuli vaihtoon ja maalivahti Ville Seppä tuli tolppien väliin.

Hakan toinen maali nähtiin kymmenen minuuttia ennen loppua, kun Malundama tuli Ihalaisen ohi laidalla pallon kanssa ja tarkka keskitys löysi takatolpalta Antto Hilskan, jolla oli helppo työ viimeistellä lukemiksi 0-2.

Haka viimeisteli loppulukemiksi 0-3 87. minuutilla, kun Hilska pääsi siirtämään hieman epäselvän tilanteeen jälkeen pallon parista metristä verkkoon.

Hakalla oli ottelun loppuhetkillä vielä pari tilannetta, joista vierasjoukkue olisi voinut lisätä johtoaan, mutta loppulukemiksi merkittiin 0-3. Tappion myötä Jaron taival Suomen Cupissa päättyi.

FF Jaron päävalmentaja Niklas Käcko ei ottelun jälkeen turhia selitellyt, vaan harmitteli joukkueen loukkaantumissumaa.
– Parempi joukkue voitti tänään, siitä ei ole epäselvyyttä. Haka oli tänään kaikessa parempi. Ensimmäisellä puoliajalla saimme tuskin kahta syöttöä peräkkäin omille ja hävisimme kaikki kaksinkamppailut. Meillä ei onnistunut tänään mikään.

– Peleissä näkee sen, miten olet harjoitellut. Meitä on ollut aivan liian vähän pelaajia treeneissä ja se näkyy heti harjoitusten laadussa. Kun on näin vähän pelaajia käytössä, niin pelaajien välillä ei myöskään ole minkäänlaista kilpailutilannetta. Olisi meidän silti pitänyt pystyä selvästi parempaan esitykseen, Käcko sanoi.