Evästeasetukset

Käytämme evästeitä tarjotaksemme paremman käyttökokemuksen ja henkilökohtaista palvelua. Suostumalla evästeiden käyttöön voimme kehittää entistä parempaa palvelua ja tarjota sinulle kiinnostavaa sisältöä. Sinulla on hallinta evästeasetuksistasi, ja voit muuttaa niitä milloin tahansa. Lue lisää evästeistämme.

Viides voitto putkeen!

FF Jaro voitti AC Kajaanin vierasottelussa Christopher Mandiangun toisen jakson maalilla 0-1. Helpolla pisteet eivät tulleet sillä avausjaksoa värittivät kajaanilaisten lukuisat tilanteet. Toisella jaksolla Kevin Pethin punaisen kortin jälkeen tehdyt kaksi vaihtoa yhdistettynä Mandiangun taitoihin toivat kolme pistettä Pietarsaareen. Kajaanissa parhaasta pietarsaarelaissuorituksesta vastasi kuitenkin suuri kannattajaryhmä joka oli paikalle saapunut punaista tukemaan.

Lauantai-iltapäivänä FF Jaro jatkoi taivaltaan Ykkösessä ja palasi ensimmäistä kertaa tällä vuosituhannella jalkapallon merkeissä Kajaaniin. Edellinen visiitti Kainuuseen tapahtui 2.5.1999 kun Ykkösen ottelussa Jaroa isännöi Kajaanin Haka. Tuolloin ottelu päättyi 0-2 -tulokseen. Noista vuosista kajaanilainen jalkapallo on ottanut aimoharppauksen eteenpäin ja Kajaanin liikuntapuisto tekonurmineen ja oheistoimintoineen onkin aivan Ykkösen kärkipäätä.

Itse ottelu lähti käyntiin tuulisissa olosuhteissa kotijoukkueen hallitessa peliä. Jaron keskikenttä oli laitettu illan otteluun uuteen uskoon japanilaispelaaja Kazuki Takahashin pelikiellon vuoksi ja hänen paikkansa keskikentällä Thomas Kulan ja Anthony Dafaan kanssa otti Kevin Peth. Avauskympin paras paikka siunaantui Kajaanin kolossimaiselle hyökkäjälle Michael Ibiyomille jonka laukaus kuitenkin painui reilusti yli maalin.

Reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen keskikentän pallontavoittelutilanteessa Arttu Nuutisen nappulakengät osuivat Pavle Milosaljevicin nivuseen. Pian tämän jälkeen Jaro joutuikin suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa kun serbitopparin tilalle kentälle tuli hyökkääjä Denis. Tämä vaihto tarkoitti samalla että laitapuolustajana pelannut Kareem Moses siirtyi toppariksi ja Kevin Peth oikeaksi laitapuolustajaksi. Vaihdon jälkeen Jarolla oli vaikeuksia saada pakettia kasaan ja Kajaani pääsi hyödyntämään vierailijoiden sekasortoa hyväkseen. Varsinkin kokenut Alberto Ramirez Torres pyöritti peliä näyttävästi Jaron linjojen välissä.

Ottelun kulku olikin avausjakson osalta selvä. Jaro pyrki saada omaa peliään käyntiin mutta menetti pelivälineen usein omalla hyökkäysalueellaan ja kajaanilaiset iskivät varsinkin vasemmalta laidaltaan nopeasti vastahyökkäyksiin jättämällä kolme pelaajaa roikkumaan aivan paitsion rajamaille. Näissä tilanteissa Jaro-puolustus joutui venymään parhaaseensa ettei kotijoukkue päässyt maalia iskemään. 28 minuutin kohdalla tällaisen tilanteen päätteeksi kajaanilaiset saivat pallon jo tolppaan mutta Jaron maali säilyi koskemattomana. 36 minuutin kohdalla pallo oli jo ylärimassa kun Jordi Lahnalakson keskitys oikealta tavoitti Ibiyomin pään ja nigerilaisen puski pamahti voimalla poikkihirteen. Jatkotilanteen hoitelivat Jaro-puolustus yhdessä Emil Öhbergin kanssa eikä maalia nähty.

Jaron hyökkäyspeli puolestaan keskittyi avausjaksolla täysin Christopher Mandiangun ympärille. Miehen luomat tilanteet johtivat useisiin erikoistilanteisiin joilla punapaidat pääsivät hätyyttelemään Kajaanin maalia. Avausjakson kenties puhuttavin tilanne tuli 41 minuutin pelin jälkeen kun Mandiangu kaadettiin Kajaanin rangaistusalueen sisällä. Ottelun tuomari Kalle Mäkinen tuomitsi tilanteesta Kajaanille vapaapotkun ja antoi Mandiangulle kortin sukeltamisesta vaikka katsomoon tilanne näytti selvältä rangaistuspotkulta jota tuki myös myöhemmin tarkasteltu videokuva.

Toiselle puoliajalle Jaro tuli selvästi avausjaksoa paremmin valmistautuneena. Joukkue sai ryhmityksensä toimimaan ja toimi huomattavasti paremmin yhteen kuin ottelun alussa. Pelin kuva kuitenkin muuttui 69 minuutin pelin jälkeen kun Kevin Peth tuli pallontavoittelutilanteeseen jalka ylhäällä ja sai toisen keltaisen korttinsa. Näin Jaro joutui pelaamaan ottelun lopun yhden miehen alivoimalla.

Tämä ei kuitenkaan pietarsaarelaisia hätkäyttänyt: Ensin Niklas Käcko vaihtoi keskiviikkona Pietarsaaren lukion jalkapallolinjan karsintaottelussa Raahessa loistaneen ja 90 minuuttia 1-11-tulokseen päättyneessä ottelussa pelanneen Anthony Olusanyan Ilari Antilaan. Pian tämän jälkeen Felix De Bona sai tehdä tilaa Toni Sjöstedtille. Tästä vaihdosta muodostui lopulta myös ottelun ratkaisu: Sjöstedt käytti räjähtävää nopeuttaan hyväkseen, ohitti röyhkeästi AC Kajaanin puolustuksen vasemmalta ja syötti keskelle Christopher Mandiangulle. Saksan juniorimaajoukkueet kolunnut taituri hassutti kotijoukkueen puolustuksen ja laukoi pallon tarkasti maalin takayläkulmaan suurilukuisen Jaro-kannattajaryhmän iloksi.

Viimeisen vartin aikana Jaro taisteli Öhbergin johdolla urheasti Jaro-vahdin venyessä hienoihin torjuntoihin maalillaan ja näin kaikista vaikeuksista huolimatta Jaro sai kun saikin 3 pistettä mukaansa pietarsaareen ja venytti voittoputkensa nyt viiden ottelun mittaiseksi. Jaron hahmoja illan ottelussa olivat maalin tehneen Mandiangun ja keskikentällä loistaneen Anthony Dafaan lisäksi maalivahti Emil Öhberg.

– Tuntuu hyvältä että saatiin voitto vaikka meille tuli punainen kortti 70 minuutin kohdalla. Avausjaksolla mentiin vähän hawaiji-fiiliksellä, siinä tuli paljon tilanteita meidän linjan taakse. Edellisissä peleissä ei meitä vastaan ole saatu luotua näin paljoa tilanteita vaikka niistä nyt ei monikaan johtanut maalia kohti tulleisiin laukauksiin. Me kuitenkin pystymme parempaan puolustamiseen mitä tänään avausjaksolla nähtiin. Skarpattiin toiselle jaksolle ja siitä pisteet kyllä koko joukkueelle että tuo toinen jakso oli paljon parempaa. Kaikki teki hemmetisti duunia kentällä ja saatiin kolme pojoa tänään, kertoi 450 minuuttia maaliansa puhtaana putkeen vartioinut Emil Öhberg ottelun tauottua.

Niklas Kacko jakoi maalivahtinsa mielipiteen avausjakson epätasapainosta.
– Koko ensimmäinen puoliaika pelattiin Emilin sanoin Hawaiji-futista. Me ei millään saatu meidän omaa prässiä toimimaan ja meillä oli aivan liian isot välit niin pysty- kuin leveyssuunnassakin. Toiselle puoliajalle tiivistettiin peliämme ja aloitimme toisen puoliajan tosi hyvin siihen toiseen varoitukseen ja punaiseen korttiin saakka. Sen jälkeen meidän piti tehdä muutoksia ja ne muutamat vaihdot tuottivat tänään tulosta, sanoi Niklas Käcko ottelun tauottua.

– Missään nimessä tänään ei ollut helppo peli. Siinä avausjaksolla oli Kajaanilla yksi tolppa ja yksi ylärima ja toisenlaisella tuurilla ne olisivat voineet molemmat mennä sisäänkin. Pahimmassa tapauksessa tämä olisi voinut olla 2-0 jo puoliajalla. Toki olihan meilläkin siinä vaarallisia paikkoja itsellämmekin avausjaksolla.

Ottelun ratkaisuksi muodostunut Toni Sjöstedtin vaihto sisään kirvoitti lehdistötilaisuudessa paikalliset toimittajat esittämään lisäkysymyksiä joihin Käcko pääsi vastaamaan.
– Toni on kyvyiltään juuri tuollainen kaveri. Jalat liikkuu hyvin ja kun me muutimme tilanteessa omaa prässipeliämme niin Tonille muodostui enemmän tilaa juosta vastustajan linjan taakse missä hän on hyvä, Käcko päätti.