VPS maalin vahvempi derbyssä

Vaasassa pelattiin tasainen paikallisamppailu FF Jaron ja VPS:n välillä. Ottelun ainoan maalin puski avauspuoliajalla Anthony Clennon ja näin Jaro kärsi ensimmäisen pistemenetyksensä Suomen Cupissa.

Jaro lähti otteluun muuten samalla avauskokoonpanolla kuin SJK-otteluun, mutta Brock Messenger oli korvannut Hassoma Bino Bamban. Messenger pelasikin erinomaisen ottelun ja kuului kentän parhaimmistoon.

Ottelun alku oli tasaista ja rikkonaista peliä. Kumpikaan joukkue ei saanut ottelun alkupuolella rakenettua kovin vaarallisia tilanteita, vaan peli kovaa kamppailua keskikentällä.

Jaron avauspuoliajan paras vaihe osui avausjakson puoliväliin, jolloin punapaidat saivat luotua hyvän paineen VPS-maalille. Lähimpänä pallo kävi jo tolpassa, mutta maaliin asti palloa ei saatu.

Kesken Jaron hyvän vaiheen iski kuitenkin kotijoukkue VPS. 25. minuutilla Juho Lähde antoi hyvän keskityksen, jonka Anthony Clennon puski maaliin.

VPS:lla oli vielä ennen taukoa pari paikkaa lisätä johtoa, mutta Emil Öhberg torjui sekä Juha Hakolan että Joonas Vahteran laukaukset.

Ensimmäinen puoliaika oli kauttaaltaan tuttua paikalliskamppailua kotijoukkueen ollessa aavistuksen hallitsevampi osapuoli. Ottelun tempo pysyi korkealla ja kentällä nähtiin paljon taklauksia.

Kristian Heames teki tauolla yhden vaihdon, kun Markus Kronholm korvasi Kevin Larssonin.

Jaron tulikin toiselle puoliajalle hyvin peliin mukaan ja ensimmäinen paikka nähtiin tunnin kohdalla. Vieraat rakensivat vasemmalta hyvän hyökkäyksen ja Thomas Kula laukoi kohti etuyläkulmaa, mutta laukaus suuntautui vähän ohi. Kymmen minuuttia myöhemmin Jaro oli jälleen lähellä tasoitusta, kun Kevin Peth oli päästä puskemaan Kula sivuvaparista, mutta Peth ei aivan ylettänyt ja pallo meni tolppaa hipoen ohi.

Georgios Katidis järjesti myös kertaalleen Joakim Häggblomille hyvän tekopaikan, mutta tällä kertaa Häggblomin viimeistely epäonnistui.

Jaro haki tasoitusta ottelun loppuun saakka, mutta loppua kohden huipputilanteita ei enää VPS-maalilla nähty. Näin ottelu päättyi VPS:n voittoon lukemin 1-0.