Jaro tappade segern i slutet

Play

Matchen mellan Jaro och TPV, som spelades i rätt hård vind, såg länge ut att sluta i seger för Jaros del men då laget misslyckades med att utöka sin ledning trots ypperliga lägen så lyckades däremot TPV kvittera i slutet. Matchen slutade med siffrorna 1-1 (1-0).

Niklas Käcko gick denna gång till match med formationen 3-5-2. Försvarstrion bestod av Darvin Chavez, Toni Takamäki och Pavle Milosavljevic. På kanterna spelade Walter Moore och Joni Remesaho. MIttfältets mitt hade återgått till formationen Anthony Dafaa, Luis Robles och Jonas Emet. Washilly Tshibasu och Jahir Barraza inledde i anfallet.

Matchens första farliga chans kom i den 13. minuten då Luis Robles kom åt att nicka några meter från målet men bollen stoppades av TPV-spelarna.

Gästerna var mer än nära att gå upp i ledning i den 20 minuten då en frispark från kanten nådde Arjan Goljahanpoor, vars skott gick via Moores armbåge i stolpen. Gästerna krävde högljutt straff i situationen men domare Atte Jussila var av annan åsikt.

Jaro gick upp i ledning efter en halvtimmes spel då Joni Remesaho slog en lång hörna som nådde Pavle Milosavljevic. Han fick i väg fint skott och bollen gick upp i nättaket, 1-0.

I den 38. minuten satte Jaro bollen i mål en andra gång då Tshibasu frispelade Moore inne i straffområdet. Moore lyfte bollen i mål men linjedomaren flaggade för offside.

Ännu närmare mål var Jaro ett par minuter före slutet av den första halvleken då Jonas Emet fick i väg ett rungande skott på en frispark. Bollen träffade ribban och tog i marken, delvis över mållinjen men inte tillräckligt och därmed stod macthen 1-0 i pausen.

Den andra halveleken var likt den första, med rätt råddigt bollande och den hårda vinden gjorde det inte lättare för spelarna.

Jaro gjorde sitt första byte efter en timmes spelats då Severi Kähkönen ersatte Emet. Kähkönen var också snabbt inblandad i en farlig situation då han kunde driva bollen in i gästernas straffområde där han passade till Barraza, vars skott blev uddlöst och TPV målvakten Antti Kuusinen kunde rädda.

Genast i följande läge frispelade Barraza Joni Remesahon som kunde bryta igenom TPV försvaret. TPV:s Mattila fällde Remesaho och Atte Jussila pekade på straffpunkten. Darvin Chavez sköt med det vänstra nedre hörnet men Kuusinen räddade fint.

Strax därpå gjorde Jaro sitt andra byte, då Myrevik ersatte Barraza. Detta innebar att Jaro bytte formation till det mer sedvanliga 4-3-3. Myrevik fick också nästan genast ett ypperligt läge då Robles först fripelade Remesaho ute till vänster och denne slog en passning tvärs genom straffområdet till en fri Myrevik, men dennes skott gick i burgaveln.

10 minuter före slutet frispelade Tshibasu Remesaho och denna kom ensam igenom, fintade bort målvakten men en försvarare skuffade Remesaho bort från bollen. Denna gång såg inte Jussila nått fel i situationen.

Då Jaro inte utnyttjade de situationer man fick så slog TPV till 7 minuter före slutet. TPV slog ett inägg in i Jaros straffområde där Valtonen och Takamäki inte kunde komma överens vem som skulle sköta situationen och Takamäki nickade bollen till hörna. Den påföljande hörnan slogs som en lång boll och Tuomas Lähdesmäki kom ått skjuta  och bollen gick studsande rätt långsamt in i Jaro målet, 1-1.

Jaro fick ännu ett toppen läge att göra segermålet strax före slutet. Efter Tshibasus låga inlägg blev bollen kvar fram för målet och Myrevik hade bara att fösa in bollen i ett halvtomt mål från en meter men lyckades inte och fick också denna gång bollen i burgaveln.

Myreviks chans var den sista ordetnliga målchansen och därmed var Jaro igen tvunget att nöja sig med en poäng. Jaros nästa match spelas redan på söndag då man gästar TPS i Åbo.

I presskonferensen som följde efter matchen tyckte TPV anfallaren Eetu Kolu att kvitteringen i slutet av matchen var välförtjänt.
– En rätt tudelad macth. I den första halvleken hade vi motvind och i den andra medvind och då fick Jaro problem. Jag tycker att kivtteringen var välförtjänad, berättar Kolu.

Pavle Milosavljevic, som gjorde matchens första mål, var inte nöjd med då man i stället för vinst fick nöja sig med en poäng.
– I dag var det svårt att spela som vi har tränat. I bland gör omständigheterna det svårt att spela. Trots det skapade vi chanser och vi borde ha kunnat utnyttja dessa. Då vi inte gjorde det så satte TPV sin enda chans i slutet av matchen, sade Milosavljevic.

TPV tränare Anssi Ylinen var inne på samma linje som alla andra, att vinden försvårade spelandet märkbart.
– Detta var en verklig vindmatch. Vinden påverkade spelet otroligt mycket. Jaro var starkare i den första halvleken och vi i den andra, i vilken vinden säkert spelade en stor roll. I den andra halvleken pressade vi bra i 20 minuter även om vi inte fick till några riktigt bra chanser. Mot slutet ändrade vi spestil en aning då vi låg under och detta resulterade rätt snabbt i ett mål, summerade Ylinen matchen.

FF Jaros chefstränare Niklas Käcko var besviken då man tappade segern i matchen.
– Det känns tungt. Detta har hänt alltför ofta på sista tiden och det märks i omklädningsrummet. Ingen är nöjd för tillfället. I den andra halvleken skapade vi så pass många chanser att vi borde gjort ett andra mål. Det är inte godkänt. Vinden påverkade mera än vad vi hade förväntat oss. I den andra halvleken visst vi att vi måste vara lite försiktiga i början eftersom vi visste att TPV pressar högt uppe. Det blev ändå inte större panik. Jag tycker ändå vi spelade försiktigt för länge för vi borde ha kapacitet att spela på marken. Vi kan inte på nåt sätt vara nöjda med vårt passningsspel i dag. Trots det skapade vi så pass många chanser att det borde ha räckt till seger, harmade sig Käcko.