Jaro tog värdefulla poäng i Kotka

Jaro gjorde en fin första halvlek, men gästerna lyckades endast via ett ifrågasatt agerande av Kareem Moses få in bollen i mål. I den andra halvleken skapade hemmalaget tidvis en hård press mot Jaromålet, men Jaro höll och tog hem värdefulla poäng med segersiffrorna 0-1 (0-1). Segern förde samtidigt upp Jaro till en andra plats i serietabellen.

Samba Sillah och Jim Myrevik hade tagit plats i Jaros öppningselva inför matchen. En flunssig Seth Paintsil inledde på bänken.

Jaro skapade matchens första egentliga målchans i den 9:e spelminuten. Myrevik lyckades på mittfältet stöta fram bollen till Anthony Olusanya som firspelade Sillah ensam med målvakten men skottet gick förbi den främre stolpen.

Jaro dominerade den första halvleken tidvis och gästerna lyckades skap flera farliga chanser. I den 27:e mnuten såg ett Jaromål mer än säkert ut. KTP-målvakten Jiri Koski hade oanade problem med ett inlägg från Darvin Chavez. Koski tappade bollen rakt i fötterna på Olusanya,  som ännu passade Sasa Jovovic vid femmeters linjen. Den serbiske anfallaren tvingades ändå sträcka sig så pass mycket mot bollen att han inte lyckades få till stånd ett ordentligt skott och Koski hann täcka skottet.

Efter en halvtimmes spel gick Jaro upp i ledningen men på ett aningen tveksamt sätt. Jaro spelade en kort hörna och Kazuki Takahashi gav ett fint inlägg mot mål där Kareem Moses styrde in bollen med handen. Till hemmalagets stora förvåning godkände dock domarna ändå målet och Jaro ledde med 0-1.

Strax efteråt tappade KTP bollen och en piggt spelande Myrevik kunde avancera och blev fälld ca 18 meter från målet. Den påföljande frisparken sköt dock Jovovic i muren.

Jaro skapade ännu en fin chans innan pausvilan när Olusanya frispelade Myrevik men Myrevik kunde inte krona sin fina insats i den första halvleken med ett mål utan Koski kunde rädda Myreviks lobb med en enhandsräddning.

Lagen gick till pausvila med Jaro i en 0-1 ledning.

KTP inledde den andra halvleken starkt. Genast i inledningen av halvleken tvingades Emil Öhberg göre en fantomräddning, när Aleksi Tarvonen körde slalom mellan Sjöstedt och Moses och lyckades nästan komma fri, men Öhberg kunde göra en fin fotparad. Tarvonen fick några minuter senare en fin möjlighet att nicka helt fri inne i straffområdet, men träffen blev inte den renaste och bollen gick klart över målet.

Jaro blev i inledningen av den andra halvleken svårt tillbakapressade, men Öhberg höll bortalaget kvar i ledning med sina fina räddningar.

Efter KTP:s fina inledning i den andra halvleken jämnade spelet aningen ut sig och gäserna kom allt mera tillbaka in i spelet. Jaros bästa chans i den andra halvleken kom när Chavez reagerade snabbast på en oklar situation och fick möjlighet att servera ett inlägg från kortlinjen. Jovovic fick tyvärr inte en ordentlig träff på bollen framför målet.

Den andra halvleken bjöd på våldsam kamp från båda lagen med många dueller på planen och tidvis hettade det även till ute på planen.

Tomi Kärkkäinen gjorde efter dryga timmens spel två byten tätt på varandra. Först ersatte Seth Paintsil Samba Sillah och några minuter senare kom Kim Böhling in i stället för Jim Myrevik.

En kvart från slutet gick Jaro på ytterligare ett bakslag i försvarslinjen, när Toni Sjöstedt tvingades bli utburen på bår. In i stället kom Ilari Antila.

Tio minuter innan slutet fick Böhling en toppenchans att paketera matchen. Paintsil utmanade sin försvarare inne i straffområdet och bollen studsade till Böhling ca 13 meter från målet. Men Böhlings skott ur friläget gick på Koski, som kunde styra ut skottet till en hörna.

Några minuter senare var det Paintsils tur att nästan föra upp Jaro i en tvåmålsledning. Väggspel förde Takahashi in i strafforådet och japanen gav ett inlägg som Paintsil inte riktigt nådde fram på.

När Jaro inte lyckades avgöra matchen på sina chanser kunde hemmalaget i stället i slutminuterna skapa en ordentlig press framför Jaros mål. Matchen gick till hela sex minuters tilläggstid och Jaros försvar var tidvis hårt pressat, men gästerna lyckades reda ut situationerna.

Den hårda kampen slutade med en Jaroseger 0-1. Jaro höll för fjärde matchen i rad nollan och steg i och med segern upp till tvåa i serietabellen. Inkommande onsdag spelar Jaro sin följande match när FC Haka besöker Centralplanen i Jakobstad.