Oavgjort förde upp Jaro till en femte plats

FF Jaros säsong avslutades med ett oavgjort resultat mot Gnistan. Jaros mål gjordes av Seth Paintsil i den första halvleken. Den ena poängen förde upp Jaro till en femte plats i Ettans slutliga tabell.

Jaro inledde matchen piggt och matchens första mål kom redan i den 14:e minuten. Seth Paintsil spelade snyggt på mittplan och skickade iväg Christian Eissele in bakom försvarslinjen. Eissele tog sig förbi målvakten Daniel Kollar, som fällde Eissele. Domaren Kalle Mäkinen blåste endast frispark i situationen, även om bortalget ansåg att förseelsen skedde innanför straffområdesgränsen. Frisparken sköt Charalampos Chantzopoulos i stolpen och snabbast på returen var Seth Paintsil som säkert sköt bollen i mål till ställningen 0-1. Målet var Paintsils 10:e för säsongen.

I den 25:e minuten startade Viktor Strömbäck ett fint anfall för Jaro. Till slut klackade Papa Niang bollen till Eissele som fick möjlighet att skjuta från ett  fint läge, men Kollar kunde rädda det låga skottet.

Fem minuter innan pausvilan lyckades Gnistan skapa tryck inne i Jaros straffområde. Närmast kom Teemu Pastila, som till all lycka för Jaro sköt ur liten vinkel i stället för att passa och Emil Öhberg kunde rädda skottet till en hörna. Strax efteråt fick  Kibona möjlighet att skjuta från ca åtta meter efter ett lågt inlägg från Akbar men skottet gick över.

Strax innan pausvilan skadade Papa Niang sig i baklåret och tvingades av stiga av planen.

Ännu på tilläggstid kom Eissele halvvägs fri efter en brytning av Strömbäck, men Marko Koskinen hann i sista stund glida in framför skottet. På hörnan som följde fick Markus Kronholm möjlighet att fritt nicka vid den främre stolpen men lyckades inte vinkla bollen mot mål.

Calle Löf tvingades i paus göra två byten. Förutom Niang kunde inte heller Paintsil fortsätta spela och in i stället kom Adam Vidjeksog och Nikolaos Kousidis.

Genast i inledningen av den andra halvleken fick Gnistan en farlig chans. Kibona fick möjlighet att skjuta inne i straffområdet men skottet gick aningen över ribban.

Den andra halvleken blev svår för Jaro och inte heller Gnistan förmådde hålla bollen inom laget. Gnistan kvitterade ändå i den 68:e minuten efter en frispark. Inhopparen Dudu gav ett hårt inlägg mot jaromålet och bollen studsade oturligt på en Jarospelare och in i mål och matchen stod 1-1.

I den 73:e minuten var Jaro nära att gå upp ledningen igen. Markus Kronholms skott  från 20 meter på passning av Eissele tog i stolpen och Gnistan klarades sig undan med blotta förskräckelsen.Den andra halvleken blev kvalitetsmässigt dålig och slutresultatet skrevs 1-1. Jaros bästa chanser till ytterligare mål fhade Eissele men den amerikanske anfallaren hade ingen lycka med sig denna gång.

Poängen från det oavgjorda resultatet räckte ändå för att föra upp Jaro till en femte plats i tabellen eftersom FC Haka förlorade sin match och Jaro gick förbi tack var en bättre målskillnad.