Paintsil lyste när Jaro vann

Seth Paintsil var fullständig ostoppbar när FF Jaro krossade JS Hercules. Jaros vinstsiffror skrevs till 6-0 (4-0) och Paintsil stod för tre mål och tre målgivande passningar.

Matchen inleddes med ett klart bollövertag för FF Jaro, men den första egentliga farligheten kom efter några minuters spel framfö Jaromålet. Bollen spelades sin bakom Jaros försvarslinje men Emil Öhberg i målet redde upp situationen med en vältajmad utrusning.

Matchens första mål kom i den 11:e minuten. En fin crossboll av Toni Takamäki hittade Christopher Mandiangu i anfallet och enn aktivt spelande Kareem Moses på ytterbacken understödde. Moses fick bollen av Mandiangu och spelade in bollen till Kim Böhling. Böhlings fina passning frispelade Sasa Jovovic till en målchans. Aleksi Patronen räddade Jovovics skott, men den serbiske centern returnerade bollen in framför mål och Seth Paintsil fick en lätt boll att fösa i mål.

Jaros andra mål kom i den 18:e minuten. Böhling gav snabbt en frispark medan motståndarna ännu formerade sig. Paintsil spurtade in i straffområdet med bollen och passade i sidled till Jovovic som i allsköns ro fick fösa in bollen i tomt mål.

Jaro tvingades till sitt första byte i den 25:e minuten när Johan Brunell tvingades lämna planen. In i stället som mittback kom Ilari Antila.

Efter ca en halvtimmes spel visade Toni Takamäki igen prov på ett långt fint uppspel. Denhär gången fick han med högerfoten iväg en perfekt boll in bakom försvarslinjen till en Paintsil i full fart. Paintsils mottagning i full fart var perfekt men hans avslut blev svagt. Jovovic fick ännu möjlighet på returen mitt bland försvararna, men hans skott stoppades på mållinjen.

Några minuter senare var jaros tredje mål ett faktum. En fin passning av Paintsil inne i straffområdet hittade Mandiangu och han kunde avsluta med ett skott i mål ur liten vinkel.

4-0 kom ett par minuter senare. Thomas Kula gav ett fint inlägg mot den bakre stolpen. Jovovic nickade men Patronen kunde göra en fin räddning. Jovovic vände in returen framför mål till Mandiangu, som skarvade vidare till Paintsil. Denne sköt in bollen i det nedre hörnet.

Nästan i situationen efter fick gästerna en gratischans när Antila missade en nick på mittplanen. Öhberg drog ändå det längre strået i friläget och räddade skottet med foten. En stund senare tappade Antila igen bollen som siste man men Öhberg kunde rädda också detta friläge.

Lagen gick till pausvila med Jaro i en 4-0 ledning.

I paus gjorde Jaro två byten. Jonas Emet ersatte Böhling och Toni Sjöstedt kom in i stället för Takamäki. Samtidigt flyttade Moses in som stopper.

Den andra halvleken inleddes igen med en Paintsil uppvisning. Jaro spelade snyggt bollen via Mandiangu, Takahashi och Kula bollen till Emet som snyggt frispelade Paintsil och denne kunde göra sitt tredje mål för dagen.

I den 65:e minuten bröt Paintsil en passning vid mittlinjen och kunde utmana den sista försvararen. Paintsil gick förbi försvararen och kunde ännu passa Kula som hade en lätt uppgifta att skjuta bollen i tomt mål. Matchen stod 6-0.

Matchens standard sjönk på grund av de otaliga bytena. Jaro skapade dock ännu ett par målchanser efter bra spel av en pigg Sjöstedt, men slutresultatet skrevs 6-0.

Darvin Chávez spelade för första gången fulla 90 minuter och den erfarne mexikanen var säkerheten själv på sin kant och stod för ett flertal fina bollbrytningar.

Planens stjärna var förstås Seth Paintsil som stod för tre mål och tre målgivande passningar.

Jarotränaren Cale Löf berömde efter matchen testspelande Kareem Moses.

– Den första saken som man lägger märket till hos en ny spelare är hans sociala förmåga. Och den är i skick hos Moses. Han kommer bra överens med lagkamraterna och hör noga på vad tränarna säger. Vi är mycket nöjda med honom, berättade Löf.

Även Darvin Chávez, som för första gången spelade fulla 90 minuter, fick beröm av Löf.

– I Chávez fall är det fråga om en prcess. Först måste han bli i ett sånt skick att han kan träna tillräckligt hårt. Och jag tycker att han lyckats bra med det. Han har inte spelat på länge och som nästa steg måste han kunna leverera i fulla 90 minuter. Man märker på Chávez att han är van med hårda matcher. Han ser hela tiden hela planen och har hela tiden saker och ting under kontroll. Chávez hann också med i löpningarna idag utan problem, kommenterade Löf.

Jaros nästa träningsmatch spelas lördagen 21.4 och då står SJK Akatemia för motståndet.