Trögstartat Jaro kryssade mot AC Kajaani

En stark slutforcering till trots så lyckades inte Jaro få in ett vinstmål mot ett hårt kämpande AC Kajaani.

Redan första minuten lyckades AC Kajaani skapa en farlig chans. Jaroförsvaret sov och Oskari Rounaja avancerade ända till kortlinjen. Rounajas inlägg dansade kring målet, men gick till slut ut till en hörna.

Tre minuter senare blev det Jaros tur att få till en kanonchans. Joni Remesaho roffade åt sig bollen på mittplan och skickade iväg en fin passning till Jim Myrevik. Myreviks valde inte att avsluta själv ur snäv vinkel utan försökte sig istället på ett lågt inlägg som möttes av Jahir Barraza. Skottet blev ändå löst och fångades enkelt av Kajaani-målvakten Jonathan Jäntti.

Matchens första mål kom i den 16:e spelminuten och gjordes av bortalaget. En Kajaani-försvarare lyckas rensa bollen från eget straffområde. Den långa rensningen ställer helt Jaros höga försvarslinje och Oskari Rounaja kom ensam mot Topi Valtonen. Rounaja gjorde inget misstag och placerade bollen enkelt bakom Jaromålvakten.

I den 22 minuten var Jaro ytterst nära en kvittering när Pavle Milosavjlevic mötte en hörna slagen av Walter Moore. Serbens nick var dock inte perfekt och gick tätt utanför stolpen.

AC Kajaani lyckades även efter ledningsmålet skapa flertalet halvfarliga chanser. En av de farligare var en frispark från högersida som Topi Valtonen var tvungen att boxa över sitt eget mål.

Jaros mest pigga spelare i den första halvleken var tveklöst Joni Remesaho, som tio minuter innan halvtidspaus kom till två bra lägen. Det första läget kom genom ett hårt inlägg som möttes. Skottet parerades ändå av målvakt Jäntti. Strax därpå avlossade samme Remesaho ett hårt skott som gick endast centimeter utanför stolpen.

Första halvlek var ingalunda en ensidig historia utan båda lagen hade sina chanser. AC Kajaanis agressivitet och alerthet samt Jaros avsaknad av detsamma lyckades ändå ge bortalaget ett mål.

Matchens andra halvlek inleddes i ett betydligt högre tempo än den första I den 50:e minuten avancerade Axel Vidjeskog på högerkanten och avslutade hårt i det nedre, högra hörnet. Skottet tvingade Jonathan Jäntti till en benparad och han lyckades därigenom styra bollen ut till en hörna.

AC Kajaani hade även förändrat sitt presspel i den andra halvleken och deras höga press ledde ofta till att hemmalagets målvakt och försvar var tvungna att slå längre bollar.

Med 15 minuter kvar på matchklockan så bestämde sig försvarare Johan Brunell för att köra en offensiv räd. Remesaho höll bollen på högerkanten och passade bollen till en överlappande Brunell. Mittbackens inlägg var stenhårt och inbytte Anthony Olusanya behövde bara lägga foten mot bollen och kvitteringsmålet var ett faktum.

Om Jaros offensiv varit halvdan fram till kvitteringsmålet så skapade man en storm av chanser direkt efter. En hörna i den 76:e minuten ledde till att bollen dansade på AC Kajaanis mållinje. Remesaho fick skjuta från cirka sju meter och bollen gick via ribban, men studsade ändå inte ända i mål.

I den andra halvleken hade AC Kajaani-målvakten Jonathan Jäntti flera gånger väldigt ont. Målvakten tvingades ändå spela vidare då Kajaani-laget saknade reservmålvakt på bänken.

Det var på slutet märkbart att Jaro hade fått en ordentlig nytändning efter det gjorda målet och man försökte febrilt få till ett vinstmål. Närmast var Joni Remesaho som på tilläggstid dribblade bort en Kajaani-försvarare och avslutade distinkt. Skadade Jonathan Jäntti stod ändå för en fenomenal räddning och närmare än så kom aldrig Jaro en vinst.

Matchen mellan FF Jaro och AC Kajaani slutade 1-1.

AC Kajaanis tränare Mika Lumijärvi var nöjd med poängen.
– Jag är definitivt mer nöjd än hemmalagets tränare. Vi satsade väldigt mycket på kontringar och det gav resultat. Det var dessutom lite knepigt då Jonathan Jäntti tvingades spela skadad. Reservmålvakten Österlund skadade sig igår och vi hade därför inget val. Jonathan stod för en fin insats.

I Jarolägret var det inte lika muntra miner efter matchen.

– Vi gjorde en dålig första halvlek och kom aldrig igång med speluppbyggnaden. I andra halvlek bytte vi till fyrbackslinje i vilken Brunell blev en offensiv högerback. Efter det blev spelet bättre och på slutet pressade vi ordentligt samt skapade flertalet målchanserl. Jag är inte nöjd med matchen som helhet, konstaterade Niklas Käcko.
– Det är ny match redan på onsdag och därför var bytena lättgjorda. Chavez utgick då han haft lite problem med en förkylning och Dafaa lyckades i sin tur inte komma in i matchen.

Även Joni Remesaho grämde sig över poängtappet.
– Vi hade bra perioder och dåliga perioder. Vi måste få till en jämnhet. Vi hade våra chanser, men vi lyckades inte sätta dessa.

Jaros nästa match spelas redan på onsdag. Då gästar Ekenäs IF Jakobstad och Centralplan. Matchen startar sparkar igång 18:30.